Igienizarea apartamentului insalubru din cartierul Berceni

În urmă cu mai puțin de zece zile, am primit o sesizare din partea locuitorilor unui bloc din Sectorul 4, care îmi vorbeau despre o familie – alcătuită din mamă și cei doi copii adulți ai acesteia – care trăiesc în condiții inimaginabile de insalubritate, reprezentând o amenințare la adresa tuturor locatarilor imobilului respectiv.

De îndată ce am primit sesizarea, am participat la ședința asociației de locatari a imobilului în cauză, pentru a găsi de comun acord o soluție urgentă. În ciua eforturilor de a remedia problema pe cale amiabilă, proprietara nu a fost de acord să discute cu autoritățile, astfel că am obținut o hotărâre judecătorească pe baza căreia s-a efectuat igienizarea apartamentului în cauză. Am  inițiat și demersurile necesare pentru a obține o hotărâre judecătorească prin intermediul căreia să putem verifica periodic starea de sănătate a celor doi fii ai proprietarei, care trăiesc în condiții de igienă precară.

La începutul acestei săptămâni, s-a efectuat igienizarea apartamentului insalubru, iar acțiunea a fost preluată de către numeroase posturi de televiziune. Imaginile sunt îngrozitoare, și continui să fiu șocat de această situație. Dincolo de faptul că descrierile referitoare la condițiile de igienă din apartament ne provoacă neplăcere, o astfel de situație reprezintă un semnal de alarmă la adresa sănătății noastre, și, chiar dacă nu gândim atât de departe, un astfel de focar de infecție poate provoca adevărate tragedii.

Demersurile Primăriei Sectorului 4 continuă cu renovarea apartamentului de pe strada Reșița. În ceea ce mă privește, sănătatea locuitorilor Sectorului 4 este cea mai importantă, motiv pentru care voi continua să fac tot ce îmi stă în putință pentru a mă asigura că astfel de situații nu se mai repetă.

Fac din nou apel la cetățenii Sectorului 4 care au cunoștință despre astfel de cazuri să ne contacteze. Este esențial să depunem toate eforturile posibile pentru a proteja integritatea și sănătatea cetățenilor noștri. 

 

1 Comment

  1. cristina says:

    Este de apreciat ca va ganditi la sanatatea si la integritatea cetatenilor dar nu mi se pare corect sa va ocupati dvs de igienizarea apartamentelor insalubre. Aveti probleme mult mai urgente de rezolvat si ar trebui sa se ia masuri impotriva acestui tip de oameni pentru a nu mai exista astfel de probleme pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *