Un altfel de interviu! Între scenă şi scaunul de manager al Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Debutul Festivalului Iubirii din Sectorul 4 a avut loc de Dragobete
February 24, 2016
Igienizarea apartamentului insalubru din cartierul Berceni
February 25, 2016

Un altfel de interviu! Între scenă şi scaunul de manager al Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Actrița Catrinel Dumitrescu, într-un nou rol al vieții. 

De două luni de zile, îndrăgita actriță Catrinel Dumitrescu trece printr-o nouă provocare. Şi-a propus să reformeze și să scoată „sub luminile rampei” Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din Sectorul 4 al Capitalei. Într-un interviu acordat ziarului „Din Cartier”, artista vorbește fără rețineri despre primul său contact cu o funcție publică, despre relația cu autoritatea locală – și nu în ultimul rând – despre proiectele pe care speră să le poată pune în practică. Altfel, Catrinel Dumitrescu deplânge soarta Teatrului Nottara, loc considerat de ea: „acasă la mine”.

Din Cartier: Cum ați preluat funcția de director și cu ce gânduri porniți pe acest nou drum profesional?

Catrinel Dumitrescu: Nu am cerut această funcție. A apărut într-un moment al vieții mele, când îmi doream, mai mult decât nicicând, să mi se spună sau să simt că e nevoie de mine să conduc o instituţie. Am acceptat propunerea primarului Daniel Băluță de a conduce Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, pentru că am crezut că e necesară prezența mea acolo. Vreau să merg mai departe și să-mi confirm utilitatea în această nouă postură. Nu o tratez, însă, ca pe o funcție, ci ca pe o misiune pe care încerc să o duc la capăt cât de bine voi putea.

D.C.: Cum împăcați cariera de actriță cu funcția de director?

C.D: Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă și că pot face față la două joburi: la teatru şi la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Sunt de două luni pusă în această dublă ipostază. Sper să mă descurc mai departe la fel de bine, să-mi pot face spectacolele. Probleme vor fi atunci când voi începe repetițiile. Deocamdată treaba mea este aici, încerc să mi-o fac cât pot de bine, căci la teatru nu avem încă o „casă”.

D.C.: Cum interacționați cu autoritatea locală? Cu primăria? Cu domnul primar Daniel Băluță?

C.D: De câte ori am avut nevoie și am cerut ajutorul, au fost foarte promți și în măsura posbilităților am fost sprijinită. Sper să fie în continuare la fel.

D.C.: Ce proiecte aveti în lucru? Cui le adresați? Ce rezultate sperați să obțineți?

C.D: Proiecte sunt multe și de suflet. Mi-e greu să aleg doar unele dintre ele despre care să vă vorbesc acum, pentru că ar trebui să scoațeți o revistă întreagă doar cu proiectele mele. Parcă nici nu-mi vine să vobesc despre ele, pentru că aș vrea să fie surprize pentru public. Îmi doresc ca Centrul să iasă „în lume”, să știe lumea că existăm, să ridicăm nivelul conversației, să încercăm să ne potrivim pe convingerile oamenilor, pe dorințele lor, pe gândurile lor nemărturisite.

D.C.: Un mesaj pentru publicul țintă al Centrului? Ce-ar trebui să știe lumea despre centru? Mă refer la cei care nu sunt amatori de cultură.

C.D: Sunt director de numai două luni. Recunosc că și eu știam de acest loc doar prin prisma spectacolelor de teatru care se jucau aici. Când am preluat poziţia onorantă pentru mine, am aflat că se întâmplă o sumă de lucruri frumoase, despre care n-a știut nimeni, căci n-au fost mediatizate: cerc de teatru pentru copii, cerc de dans clasic, niște lucruri foarte frumoase. Aș vrea să fructificăm în timp toate aceste lucruri bune și să le nuanțăm și să le diversificăm. Totul însă numai cu respectarea standardelor de calitate. Prefer să fie puține, dar cu feedback bun.

D.C.: Unde o mai putem găsi pe actrița Catrinel Dumitrescu?

C.D: Mi-ar plăcea să spun că la mine acasă la Notarra. Dar până când lucrurile se vor rezolva într-un fel sau altul, pot fi găsită oriunde se pun în scenă piese ale teatrului Notarra. Voi anunța când se mai joacă spectacolele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *