M-am născut în Bucureşti, în data de 14 ianuarie 1977, oraș în care am reușit să mă realizez pe plan personal și profesional, și pe care îl voi îndrăgi pentru totdeauna. Iar sectorul 4 al Bucureștiului este zona mea de suflet: aici am crescut, aici am pus bazele educației mele, pentru ca, ani mai târziu, să investesc în evoluția acestuia, în calitate de primar.

 

Am absolvit Liceul Teoretic „Ion Creangă”, după care mi-am continuat parcursul academic devenind student al Facultății de Stomatologie, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”; în anul 2001 am absolvit, iar anii următori i-am dedicat rezidențiatului și programelor de specializare, pentru ca, în 2009, să obțin calificarea de medic primar în stomatologie generală.

Provin dintr-o familie de intelectuali, cu venituri medii, mama fiind profesor de istorie și tatăl economist, fapt care m-a determinat să îmi depășesc condiția și să lupt pentru reușită.

Mi-am petrecut cea mai mare parte din viață în sectorul 4, alături de oamenii dragi mie. Astfel, pentru mine, sectorul 4 înseamnă mai mult decât o simplă zonă a Bucureștiului: înseamnă Acasă, locul în care am pus bazele formării mele ca om, și de care se leagă majoritatea amintirilor mele. Iată de ce problemele întâmpinate de cetățenii acestui sector nu îmi sunt străine, ba din contră – provocările lor sunt și provocările mele.

daniel-baluta-alaturi-de-oamenii-din-sectorul-4

Înțelegerea aprofundată a nevoilor cetățenilor din sectorul 4 se datorează atât faptului că am copilărit aici, cât și datorită profesiei mele de medic și funcției de asistent universitar, pe care am obținut-o în anul 2006: acest cumul de experiențe mi-a permis să interacționez foarte mult cu oamenii de aici, să îi ascult, să îi înțeleg și să le împărtășesc problemele. Și acesta este unul dintre lucrurile care mă fac să cred că pot să fiu schimbarea de care ei au nevoie.

Profesia de medic mă reprezintă în totalitate, căci dorința de a-mi ajuta semenii deține un loc central în topul priorităților mele, atât personale, cât și profesionale. Soția mea, tot medic stomatolog, precum și fiica mea în vârstă de șapte ani, mi-au fost alături atunci când am decis să mă implic activ în comunitatea în care am crescut, asumându-mi o funcție politică. Și aici, doresc să precizez că parcursul meu profesional mă recomandă drept un tehnocrat.

Astfel, începând din iunie 2012, deţin funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4, iar din 2013, pe cea de viceprimar al Sectorului 4. Iar în prezent, ocup funcția de primar, pe care îmi doresc să o valorific prin proiecte pentru sectorul meu de suflet.

Sunt un optimist, și cred sincer în schimbare, însă într-o schimbare bazată pe transparență. Sunt un tânăr dornic să facă lucruri bune pentru locuitorii sectorului 4.

Daniel Baluta

Îmi doresc să transform sectorul 4 într-un loc în care valorile şi principiile să se reflecte în toate domeniile, într-un loc care le conferă oamenilor sentimentul siguranţei de care au atât de mare nevoie, într-un loc în care s-ar întoarce oricând, indiferent unde s-ar afla.

Înainte de toate, sunt un om simplu. Un om simplu care știe că poate să aducă un plus de valoare comunității sale, care vorbește deschis despre pasiunile sale. Viața mea în afara primăriei și a profesiei de medic stomatolog este definită de câteva hobby-uri cu care mă mândresc: lectura, drumețiile montane și sporturile de contact – pasiuni care îmi alimentează entuziasmul și energia, și care îmi completează activitățile.

Îmi place să cred că viața noastră este o învățare continuă, o acumulare de experiențe și interacțiuni care ne provoacă să ne atingem potențialul maxim.

Împreună, putem să îndeplinim orice ideal.