Comunicarea online cu cetățenii se concretizează în acțiuni: sesizări rezolvate

Bruxelles – teroare și neputință
March 23, 2016
Ce dribling, ce pase, o încântare
March 25, 2016

Comunicarea online cu cetățenii se concretizează în acțiuni: sesizări rezolvate

Am consierat întotdeauna comunicarea eficientă  drept pilonul principal al alinierii agendei politice cu agenda cetățenilor. Pentru că trebuie să admitem că nu de puține ori există discrepanțe între acestea. Deși la o scală mică, am demonstrat lucrurile pe care tocmai le-am afirmat cu ajutorul comunicării online.

Am declarat, în repetate rânduri, că principalul obiectiv al paginii mele de Facebook este să faciliteze comunicarea dintre locuitorii Sectorului 4 și instituția Primăriei, totul cu scopul de a veni în slujba cetățenilor prin acțiunile pe care le întreprindem. Deși nu mă așteptam, în ultima perioadă am primit numeroase sesizări din partea cetățenilor sectorului, și sesizări foarte punctuale, care în mod normal ar fi ajuns în atenția noastră mult mai dificil și care, datorită faptului că ne-au fost adresate mult mai rapid prin intermediul comunicării online, au început să își găsească rezolvare.

Nu de puține ori am afirmat că mă străduiesc să îmi aloc timp pentru a le răspunde tuturor celor care mă contactează prin intermediul paginii de Facebook sau a blogului, și încerc, pe cât posibil, să fac acest lucru. Îi asigur pe toți cei care încă nu am apucat să le răspund că voi face acest lucru, de îndată ce timpul îmi va permite.

Sunt fericit că, alături de echipa mea, am reușit să soluționăm  cazuri punctuale sesizate prin intermediul Facebook de către locuitori ai Sectorului 4.

Camelia Sturzu mi-a adresat un mesaj referitor la situația unui parc pentru copii din zona Bacovia, iar pe această cale țin să îi mulțumesc că, datorită atenționării primite de la ea, am luat la cunoștință despre problemele existente acolo și le-am remediat în timp util. Pavarea parcului amintit de doamna Sturzu era într-o stare deplorabilă, reprezentând un real pericol pentru copiii care se joacă acolo. În plus, spațiul parcului a fost redus și  în urma acestei acțiuni a rămas o zonă neamenajată care se umplea de gunoaie și pietre, element categoric nefavorabil pentru siguranța celor mici. Acum, părnții și copiii se pot bucura în siguranță de parcul din zona Bacovia, după intervențiile noastre.

BeFunky Collage2

Dragoș Max a adus în atenția noastră existența unei gropi din asfalt de pe strada Cuza Vodă, despre care nu știam altfel. Având o adâncime destul de mare și fiind nesemnalizată, exista pericolul ca orice trecător să se accidenteze. Ne-am adresat celor de la Apa Nova, care s-au ocupat de remedierea problemei, și sunt mai mult decât recunoscător domnului Dragoș pentru atenționare. Aceasta a fost una dintre situațiile care necesitau rezolvare urgentă, pentru că reprezenta o expunere la potențiale tragedii.

BeFunky Collage

Acestea sunt doar două dintre sesizările primite prin intermediul comunicării online de la locuitorii Sectorului 4, și care au cunoscut rezolvare. Continuăm să centralizăm toate sesizările primite și ne-am propus să le remediem pe toate, în măsura în care ele se află sub autoritatea noastră și în funcție de gradul de prioritizare de care dau dovadă.

Pe această cale, vă mulțumesc tuturor pentru faptul că vă pasă de sectorul nostru și că alegeți implicarea civică și comunicarea drept soluții. Împreună, putem să transformăm Sectorul 4 în cel mai frumos sector!

14 Comments

 1. Eduard says:

  Este o actiune de laudat din partea dumneavoastra. Ca si sugestie, v-as recomanda sa publicati un articol despre masinile abandonate pe trotuarele din jurul blocurilor. Sa precizati ce masuri s-au luat si ce masuri se vor lua. Tinand cont ca lipsa locurilor de parcare este o reala problema la nivelul intregului oras, una dintre primele masuri pe care le-as lua ar fi sa eliberez cat mai multe locuri ocupate de aceste masini ruginite si nefolosite. Acele locuri vor putea fi folosite de oameni care intr-adevar au nevoie, care se invart seara cand ajung acasa, dupa o zi grea de munca, in jurul blocurilor pentru a gasi un loc liber unde sa-si parcheze masina. Acei oameni care pur si simplu isi abandoneaza masinile pe trotuar ar merita, pe langa ridicarea masinii, sa fie si amendati destul de drastic. Un articol pe acest subiect ar capta cu siguranta atentia multor locuitori ai sectorului 4. Eu, ca si cetatean al sectorului, cu siguranta v-as vota daca as vedea o actiune reala si complexa de colectare a acesto “deseuri”.

  • Daniel Băluță says:

   Vă mulțumesc pentru sugestie, voi ține cont de cele expuse de deumneavoastră

   • Elena says:

    Degeaba spuneti ca tineti cont de sugestiile locuitorilor sectorului 4, ca nu faceti nimic in privinta locurilor de parcare, ba mai mult incurajati obtinerea locurilor de parcare si pentru masinile de firma ale locuitorilor prin minunatele dvs acte si anume: contract de comodat si chitanta de mana. Iar propietarilor care au contracte de vanzare cumparare pe ap nu le putei oferi locuri de parcare.

    Nu ati facut absolut nimic in privinta aceasta.

 2. Chivu Ana-Maria says:

  Buna dimineata,sunt o locatara de pe bd.Alexandru Obregia ,nr.30A,bl.II32,sc.A, care sunt consternate de felul cum domina gunoiul pe un asemenea bulevard.De nenumerate ori se pune gunoi constand in cutii foarte mari, usi din lemn si chiar din beton,resturi de mancare.Este inadmisibil ca acest gunoi sa troneze pe un bulevard European,intr-o capitala europeana.Sper sa luati in consideratie sesizarea mea si sa avertizati administatorul blocului cu modul de a pune gunoiul .Va multumesc anticipat pentru sprijinul dumneavoastra de a avea o capitala civilizata .

 3. Dimitrie says:

  buna ziua,
  pe strada Aleea Terasei nr 3, in dreptul scarii 2, Bl E3 se afla o groapa in carosabil care pune in pericol siguranta circulatiei si a pietonilor ( in imediata apropiere se afla gradinita Dumbrava Minunata). Aceasta groapa a fost fotografiata in urma cu un an de catre primarul de zona, dar a ramas in acelasi stadiu (sau mai exact aproape s-a dublat ca marime) – Poate dumneavoastra reusiti sa trimiteti o echipa care sa repare carosabilul.

  va multumesc

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Mulțumesc pentru mesaj! Voi lua în calcul sesizarea dumneavoastră și voi încerca să o rezolv în cel mai scurt timp.

 4. Norbert Kraft says:

  Buna ziua domnule Primar,

  Sesizarea mea nu se refera la o adresa anume ci la modul in care sunt toaletati copacii din sector (de fapt din tot orasul). Toti copacii, indiferent de soi sunt taiati la fel iar la final nu ramane decat trunchiul si eventual cateva cioturi. Pe langa faptul ca arata oribil, acei copaci nici nu isi vor reveni prea curand la o forma normala pentru soil din care fac parte. Plopul, spre exemplu, e ok daca e taiat brutal si nu ramane mare lucru dar un tei sau un salcam sau alti pomi care au coroane impresionante trebuie toaletati in asa fel incat sa se regenereze frumos, sa isi refaca coroana si sa ofere umbra si oxigen. Oamenii de la ADPP care se ocupa de astfel de actiuni ar trebui instruiti in acest sens si inspectii facute dupa fiecare actiune de toaletare. Va invit pe str. Dorohoi nr10, in spatele blocului EF24 sa vedeti in ce hal arata copacii “toaletati”. E pacat sa ne batem joc tocmai de copaci si sa dam mai mare atentie masinilor si parcarilor.

  O zi buna va doresc.

 5. Guilhem says:

  Buna ziua,
  Pe bulevardul Regina Maria, intre statia de tramvai 32 de la piata Unirii si magazinul Mega Image, sunt 2 gropi mare pe trotuar. Cand ploua, gropile sunt pline de apa si trebuie sa trecem pe strada (pericol pentru pietoni). Va rog sa luati in considerare sezisare.
  Cu stima,
  Guilhem

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Din nefericire, toate străzile pe care circulă RATB se află în administrarea Primăriei Generale, nu în cea a Primăriei de Sector. Voi face o sesizare în acest sens în numele dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru mesaj!

 6. Domnule Primar Interimar Daniel Baluta,candidat al partidului pe care eu il sustin si il votez de 26 de ani , Doresc sa stiu daca aveti in programul dumneavoastra masuri urgente pentru punerea in aplicare a legii 51/2006 ,legii 101/2006,OUG110/2007,si a Hotararii 120/2010 a CGMG ,daca v-ati propus sa impuneti DIRECTIEI GENERALE DE POLITIE LOCALA ,care dupa organigrama (total incompatibila) a primarie noastre ar trebui sa gestioneze aproape singura, viata sectorului ,sa-si scoata in strada DIRECTIILE (!) de protectie a mediului (la care nu ajung probabil putorile de seara si noapte care se simt la noi in Aparatorii Patriei si care probabil nu a verificat utilitatile sutelor de constructii din sudul sectorului ) ; inspectii si controale (responsabila si pentru asigurarea respectarii legilor de catre cetateni ) si alte compartimente precum biroul de control si gestionare a animalelor…,pentru asigurarea indeplinirii “obligatiilor si responsabilitatilor care revin persoanelor fizice si juridice pentru mentinerea unui mediu sanatos” !, Intreb acest lucru pentru ca nu se mai poate cu trotuarele pline de “nevoile” cainilor ,cu urletele lor permanente ,cu arderea deseurilor si infestarea atmosferei,cu firme ce functioneaza inca printre casele noastre si ne polueaza ,cu fatade si garduri inestetice,si poluante ,constructii neprotejate ,cu o urlatoare permanenta a claxoanelor salvarilor ,politiei si pompierilor (ce salveaza cate un om si omoara altii ) ,cu cetateni ce nu pot fi educati SA RESPECTE O REGULA,O LEGE,UN PRIMAR SAU UN “VECIN” ! Doresc de asemenea sa stiu daca mai este in functiune HCL Sector 4 nr.22 /2007 prin care sunteti obligat sa desfasurati activitati de informare a populatiei ,educative si coercitive ! Ca cetatean care plateste constiincios taxe si impozite (inclusiv impozit lunar si acum la 70 de ani)sunt indreptatit sa va solicit sa puneti personalul primariei la indeplinirea obligatiilor pentru care ii platim,sa-i responsabilizati pentru respectarea legilor si normativelor ,educarea si obligarea cetatenilor sectorului la o atitudine responsabile fata de efortul administratiei dumneavoastra ! Iesiti cu totii in strada si cu noi ,cativa (!) care ne dorim o viata civilizata ,curata si linistita sa dam valoare si eficienta banilor pe care cu sudoare ii punem la dispozitia primariei ! Va asigur de condescendenta,sprijinul si votul meu ,al familiei mele si chiar a multor dintre vecini ! Va astept pe strada mea ! Gheorghe Stanciu ,str. Bucovat nr. 44 ,tf. 0722 351 352

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă mulțumesc pentru mesaj și vă prezint scuze dacă nu reușesc să răspund întotdeauna imediat. Vă asigur că toate textele legale pe care le-ați enumerat se regăsesc cu prioritate în programul meu, nu de candidat la funcția de primar, ci în programul meu ca Primar al Sectorului 4.

 7. Rica Corina says:

  Bună ziua. Am semnalat colegilor dvs. in cadrul întâlnirii dintre reprezentanții primăriei si părintii elevilor din Sc. Martisor faptul ca accesul la aceasta scoală se face prin traversarea Sos. Oltenitei pe o trecere de pietoni nesemaforizata. Solutia de avarie găsită de colegi a fost trimiterea unui echipaj de politie in intervalul 7,40 -7,55 in intersectia str. Daracului cu sos. Oltenitei. Întâlnirea a fost acum cca o lună si din acel moment situația a ramas neschimbată. Numărul de accidente din această zonă este semnificativ. Va rugam sa sprijiniti părintii scolii Martisor prin asigurarea siguranței copiilor nostri!! Va multumesc

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Echipajul de poliție a fost trimis în zonă pentru a asigura protecția copiilor pentru că primăria de sector nu are nicio atribuție în sistemarizarea și semnalizarea rutieră. Am cerut însă Primăriei Capitalei să se aplece asupra acestui subiect extrem de important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *