Zi de weekend dedicată întâlnirilor cu locuitorii Sectorului 4

Atunci când nu îmi petrec weekend-ul cu familia, aleg să îl petrec printre locuitorii Sectorului 4. Mi se pare esențial pentru reușitele proiectelor pe care le inițiez alături de colegii mei să mă aflu printre oameni, să îi ascult, să le aflu problemele și să îi înțeleg. Întotdeauna, soluțiile trebuie adaptate și gândite exclusiv pe nevoile reale și concrete ale cetățenilor.

Sâmbăta aceasta, am avut plăcerea de a avea două întâlniri cu locuitori ai Sectorului 4, și de la ambele am plecat încântat să observ deschiderea oamenilor de a-și comunica problemele și de a discuta pe loc propuneri de soluționare.

Prima întâlnire de astăzi a avut loc la invitația unei asociații de locatari a unui bloc din Sectorul 4, după ce ieri am fost sesizat de către locuitorii acestui imobil că o familie reprezintă o amenințare la adresa sănătății lor; familia – alcătuită din mamă și doi copii adulți – și-a transformat apartamentul într-un focar de infecție, iar vecinii susțin că au trecut ani de zile de când nu l-au mai văzut pe unul dintre fiii proprietarei (se pare că aceasta refuză să îl scoată din casă pe motiv că are un handicap).

Astăzi, mi-am onorat promisiunea și am participat la întâlnirea asociației de locatari pentru a pune la punct o soluție pentru această problemă. Deși ne-am străduit să găsim o variantă amiabilă, proprietara refuză să discute cu autoritățile, motiv pentru care luni se va pune în practică hotărârea judecătorească ce prevede igienizarea apartamentului în cauză. Ne vom strădui să obținem încă o hotărâre judecătorească prin care starea de sănătate a celor doi copii ai proprietarei să poată fi verificată periodic, dat fiind faptul că trăiesc în condiții foarte greu de imaginat.

Cea de-a doua întâlnire cu locuitori ai Sectorului 4 la care am reușit să ajung astăzi s-a desfășurat sub intenția de a găsi soluții pentru probleme rămase nerezolvate de mult timp. Oamenii cu care am stat de vorbă își doresc în primul rând ca blocurile în care aceștia locuiesc să fie anvelopate. Astfel, întâlnirea noastră a fost oportună, pentru că am avut ocazia să le explic pe loc care sunt etapele pe care fiecare asociație de locatari trebuie să le urmeze pentru a-și înscrie imobilul în progamul de reabilitare termică.

Aglomerația, zgomotul și praful din zona Pieței Sudului au constituit obiectul unei alte sesizări și discuții cu al doilea grup de locuitori ai Sectorului 4 cu care am avut șansa să mă văd astăzi. Deși îi înțeleg perfect și sunt la fel de deranjat de aceste aspecte precum ei, nu am putut decât să îi asigur că demersurile mele în privința situației de la Piața Sudului vor continua, până când voi reuși, câtuși de puțin, să le fac viața mai ușoară acestor oameni.

2 Comments

  1. Silvia Andreian says:

    Stimate Domnule Primar,

    Care este adresa de email la care locuitorii sectorului 4 va pot informa si solicita sprijinul in cazul unor situații legate de funcționarea Asociațiilor de proprietari din sectorul pe care il reprezentați?

    Va multumesc anticipat,
    Silvia Andreian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *