Unitate prin diversitate: Ziua Internațională a Limbii Materne celebrată în Sectorul 4

Zi de weekend dedicată întâlnirilor cu locuitorii Sectorului 4
February 20, 2016
Top 3 probleme ale Sectorului 4, în viziunea locuitorilor (partea I)
February 22, 2016

Unitate prin diversitate: Ziua Internațională a Limbii Materne celebrată în Sectorul 4

Au trecut cinci ani de când Primăria Sectorului 4 celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, prin spectacole inedite și momente cultural-artistice deosebite.

Anual, Ziua Internațională a Limbii Materne reprezintă o sărbătoare de ordin internațional, o sărbătoare care celebrează recunoașterea și acceptarea tuturor limbilor materne din lume, îndeosebi pe cele ale grupurilor minoritare. Încă din 1999, UNESCO a declarat data de 21 februarie drept Ziua Limbii Materne, iar astăzi, Primăria Sectorului 4 celebrează pentru a cincea oară consecutiv acest eveniment.

Unitate prin diversitate este genericul sub care se desfășoară ediția 2016 a spectacolului cultural-artistic care sărbătorește limbile materne ale grupurilor minoritare din România. Iar acest generic surprinde foarte bine îmbinarea echilibrată dintre păstrarea valorilor și a elementelor culturale proprii în contextul conviețuirii și însușirii principiilor și valorilor unei alte culturi.

Uniunea Ucrainienilor din România, Liga Albanezilor din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Elenă din România, Teatrul Evreiesc de Stat și Colegiul German Goethevor sunt câteva dintre instituțiile reprezentative ale comunităților minoritare care și-au anunțat prezența la spectacolul susținut luni, 22 februarie, în Sala Mică a Palatului Copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *