Top 3 probleme ale Sectorului 4, în viziunea locuitorilor (partea I)

Ieri, le-am adresat locuitorilor Sectorului 4, pe pagina mea de Facebook, o întrebare: „Care considerați că sunt principalele trei probleme cu care se confruntă Sectorul 4, în ordinea priorităților?” Așa cum era de așteptat, răspunsurile nu au încetat să apară. În ciuda faptului că este un subiect sensibil, îmi doresc foarte mult să văd care este percepția oamenilor asupra problemelor existente, și să o confrunt cu propria noastră agendă. Este singura metodă prin care putem să fim eficienți. Nu are sens să ne ascundem după deget și să ne prefacem că nu există nicio problemă care necesită soluționare, și că totul merge ca pe roate în Sectorul 4. În ciuda eforturilor mele și ale colegilor mei, întotdeauna rămân lucruri de rezolvat, unele care necesită soluții urgente, altele care pot să mai aștepte.

Citind răspunsurile primite de la locuitorii Sectorului 4, am tras concluzia că, din perspectiva acestora, există trei principale probleme asupra cărora majoritatea oamenilor mi-au atras atenția: curățenia, locurile de parcare și anveloparea blocurilor. Sunt și alte probleme pe care cetățenii Sectorului 4 mi le-au sesizat, dintre care amintesc mizeria lăsată în spațiile publice de căței și stăpânii acestora, care nu adună, iluminatul public, pasajul rutier de la Piața Sudului… și lista poate continua. Voi trata aici, însă, principalele trei probleme amintite:

 • Curățenia

Acest aspect a fost cel mai des mențioant de către locuitorii Sectorului 4. Am declarat, în repetate rânduri, că sunt foarte nemulțumit de această situație, apărută din cauza unor probleme de ordin contractual cu ADPP4.  În data de 11 februarie, în urmă cu câteva săptămâni, am făcut demersurile necesare pentru ca această problemă contractuală să fie remediată, lucru care s-a și întâmplat. În prezent, lucrătorii se află pe stradă și încep să se vadă rezultatele muncii lor. În cel mai scurt timp, problema curățeniei va fi rezolvată și lucrurile vor reveni pe făgașul normal.

 •  Anveloparea blocurilor

Atât în cadrul discuțiilor pe care le-am purtat personal cu locuitorii Sectorului 4 inclusiv în acest weekend, când am ieșit pe teren special pentru a mă întâlni cu ei, cât și prin intermediul altor mijloace de comunicare, mi s-a atras atenția asupra faptului că aceasta este principala problemă și nevoie a oamenilor din Sectorul 4. După cum am mai afirmat, începând cu data de 1 martie 2016, 150 de blocuri din Sectorul 4 vor intra în reabilitare termică. Lucrurile nu se opresc aici, pentru că acest proiect va continua inclusiv în anii următori. Până în anul 2020, toate cele 1035 de blocuri înscrise în program vor beneficia de anvelopare. Am avut ocazia să particip la numeroase întâlniri cu asociații de locatari din Sectorul 4, întâlniri în cadrul cărora le-am prezentat etapele necesare înscrierii imobilului în care locuiesc în program.

Cât de curând, de îndată ce vom obține lista celor 150 de blocuri care intră în reabilitare termică de la 1 martie, vom face public acest aspect. Până atunci, am răspuns unor solicitări concrete ale locuitorilor care doreau să știe dacă și imobilul lor intră în acest grup de 150 de blocuri, pe pagina mea de Facebook, în măsura în care timpul mi-a permis.

 • Locurile de parcare

În privința acestei probleme, eu și colegii mei de la Primăria Sectorului 4 ne-am propus să facem demersurile necesare pentru a accesa fonduri europene în vederea construirii unor parcări supraetajate, dat fiind faptul că nu mai dispunem de loc pentru parcări la sol, fără a afecta spațiul verde. Pe măsură ce demersurile înaintează, vom anunța public fiecare etapă pacursă, pentru ca cetățenii să fie la curent cu felul în care evoluează situația.

Voi reveni, într-un articol viitor, și cu mențiuni legate de celelate probleme pe care locuitorii Sectorului 4 mi le-au pus în vedere.

8 Comments

 1. Dalalau Ana Maria says:

  Si daca ati putea da si niste locuinte sociale ar fi perfect.Domnul Piedone doar a promis si a lasat totul balta.Noi cei cu 3,4 copii chiar nu avem nici o sansa?Eu cred ca daca se vrea se poate!Va multumesc !

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Din păcate, Primăria Sectorului 4 nu dispune în acest moment de locuințe sociale, nici de locuințe de tip ANL. Încerc, alături de colegii mei, să găsesc soluții alternative pentru astfel de cazuri. Trebuie să depuneți dosar în acest sens și acesta va fi luat în calcul imediat ce vom avea la dispoziție spații locative pe care să le atribuim.

 2. George says:

  Una dintre probleme ar mai fi ca anumite străzi din sectorul dumneavoastră nu dispun de gaze , chiar daca acestea figurează ca si având dar nimeni nu ia nici o măsura !

  • Daniel Băluță says:

   Cunosc problema pe care mi-o expuneți. Am în plan reablitarea unui număr mare de străzi, însă în ceea ce privește locurile în care nu există gaze, lucrările sunt de durată, întrucât în același timp cu lucrările pentru gaze, trebuie executate și lucrările pentru canalizare.

 3. piparu petru says:

  In Splaiul Unirii nr.6 ,de fapt acolo unde se afla Trezoreria sectorului 4 ,anul trecut am avut un mic accident,linga mine a cazut o bucata de prefabricat(boltar) desprins de vant de pe peretii nefinalzati a etajelor superioare ale trezoreriei.Cred ca e imaginea perfecta a modului de a se gospodarii a primarilor sectorului 4.As dori sa aflu de ce dupa 25 de ani de cand a fost construit acest bloc este in stare jalnica si strca imaginea sectorului.In plus se pot intampla accidente si nu stiu cine va raspunde.Mie imi pare rau ca nu am depus plangere la politie cum era normal.

  • Daniel Băluță says:

   Blocurile aflate pe raza sectorului 4 sunt cuprinse într-un amplu program de reabilitare termică, program care cuprinde și o componenta privind recondiționarea acestora. Prin urmare, și acest bloc va fi recondiționat în curând.

 4. Andrei A says:

  Buna ziua d-le Baluta

  Sunteti dragut sa veniti in vizita in spatele blocului 42, Sectorul 4, Str. Piscului, Nr. 16 sa vedeti mizeria pe care o lasa zilnic oamenii pe strada. Nu putem sa aratam cu degetul spre cineva anume pentru ca toti isi arunca inclusiv pungile cu gunoi si mancare stricata in spatele blocului (lausa unei cladiri din beton ce protejaza o instalatie electrica sau ceva de genul). Este inadminibil ca in 2017 sa merg pe strada si sa ocolesc gunoiul lasat de altii, dar sa nu ignoram excrementele de caini domestici. va rog, daca se poate sa incercati sa ii amendati pe acesti oameni (ma refer la cei cu animale care nu isi strang “rahatii” in masura in care politia comunitara ii prinde) dar si sa rezolvati problema cu acel loc unde sunt lasate zilnic gunoaie de catre locatarii din blocurile invecinate. Iarna aceasta acolo a fost un munte de gunoaie si in acelasi timp un focar de infectie pentru cei care treceau pe acolo, in speta cei din blocul mai sus mentionat care au scara in spatele blocului (partea din fata a blocului este ocupata de Mega Image si taverna lui Calinescu).

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am luat act de sesizarea dvs. şi voi trimite o echipă pe teren, pentru a constata cele semnalate. Vă mulţumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *