Proiectul-pilot Smart City, în colaborare cu Telekom, este lansat oficial

Vă vorbeam, la începutul lunii martie, despre inițiativa Primăriei Sectorului 4, dezvoltată în parteneriat cu grupul Deutsche Telekom, de a aduce în premieră în Sectorul 4 proiectul-pilot Smart City. Astăzi, vă anunț oficial, cu bucurie, că va avea loc lansarea oficială a acestui proiect de anvergură la nivelul administrației locale naționale.

Fără alte detalii, vă invit cu drag astăzi, 25 aprilie, la orele 19:30, în zona „La Roată” din Parcul Lumea Copiilor, cu acces dinspre Calea Piscului, să luați parte la o demonstrație live a proiectului Smart City. 

Redau, mai jos, comunicatul de presă oficial emis cu această ocazie, la începutul lunii martie.

„Digitalizarea spațiului urban este motivată de dezvoltările sociale, economice, ecologice și tehnologice la care asistăm. Aceste schimbări includ, pe termen lung, provocări foarte ambițioase și concrete, precum creșterea urbanizării și modificării demografice, alături de planuri de viitor pentru problemele întâmpinate de diverse comunități. Drumul către un Oraș inteligent trebuie să fie înțeles ca un complex de interacțiuni ale intereselor și obiectivelor cetățenilor, stakeholder-ilor, instituțiilor și companiilor locale prin intermediul soluțiilor IT&C.

Astăzi, într-un spațiu de câteva hectare coabitează zeci sau chiar sute de mii de oameni. Iar, pentru ca o comunitate să ajungă la bunăstare, este nevoie de perspective ambițioase și de curajul de a alege și apoi de a implementa cele mai bune soluții. 

Primăria Sectorului 4 a făcut primul pas în acest sens, prin semnarea acestui parteneriat cu Telekom România. Astfel, Parcul Orășelul Copiilor din Sectorul 4 al Municipiului București este primul spațiu urban recomandat de Telekom România pentru implementarea, în cadrul unui proiect-pilot, a unor tehnologii inteligente inovatoare, care vin în sprijinul cetățenilor. Aceștia se vor putea bucura de beneficiile unui spațiu relaxant și conectat la tehnologie. Implementarea proiectului-pilot, dezvoltat de Telekom România împreună cu partenerul tehnologic Cisco va plasa sectorul 4 pe harta Europei digitale.

„Mă bucură foarte mult faptul că Telekom România, parte a grupului german Deutsche Telekom, a ales un parc din Sectorul 4 pentru pilotarea unei astfel de tehnologii. Asta înseamnă că locuitorii sectorului au șansa de a se bucura de beneficiile unui prim stadiu de dezvoltare a unui oraș inteligent. Acest parteneriat este un proiect pentru viitor, care sunt convins că va aduce orașele din întreaga lume la un alt nivel de dezvoltare”. (Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4).     „Orașele inteligente reprezintă un concept care începe să prindă contur și în România și ne bucurăm să fim noi cei care aducem tehnologia de mâine în comunitățile urbane pentru a fi asimilată în viața de zi cu zi a cetățenilor”. (Mircea Gârbovan, Director Divizia de Vânzări Corporate Telekom România).”

 

1 Comment

  1. maria says:

    Un proiect de mare anvergura care ne va facilita mult viata. Ma bucur ca grupul german a ales sectorul nostru pentru pilotarea unei astfel de tehnologii ceea ce inseamna ca noi vom fi primii care ne vom bucura de beneficiile unui prim stadiu de dezvoltare a unui oras inteligent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daniel Baluta