Oficial, Sectorul 4 are parte de primul proiect de tip SMART CITY!

Ieri, vă adresam invitația de a lua parte la evenimentul oficial de lansare a primului proiect de tip Smart City, de la nivelul administrației naționale. Iar astăzi, revin cu informații despre cum a fost aseară:

Toți participanții la eveniment, cărora le mulțumesc pe această cale că au reușit să fie prezenți, au avut ocazia de a lua parte la o demonstrație live a proiectului. Astfel, cetățenii adunați în Parcul Lumea Copiilor au văzut ce reprezintă un spațiu conectat la tehnologia Smart City, ale cărei beneficii multiple vin în folosul întregii noastre comunități.

Prin intermediul aplicației de tip Smart City, se economisește un procent de până la 70% din energia electrică utilizată pentru iluminatul stradal. Cum? Prin dotarea stâlpilor de iluminat cu senzori de mișcare și poluare, dar și de temperatură și, respectiv, zgomot.

Facilitarea circulației informațiilor din trafic, la distanță, este un alt beneficiu pe care conectarea la tehnologia de tip Smart City ni-l oferă, iar acest element este esențial pentru remedierea problemelor legate de fluidizarea traficului și de insuficiența locurilor de parcare.

Tehnologia Smart City are în vedere, de asemenea, interconectarea tuturor instituțiilor și servicilor publice prin intermediul unei platforme conectate la internet, iar acest aspect poate să contribuie într-un mod formidabil la soluționarea multora dintre problemele comunității Sectorului 4.

Sunt foarte fericit că, tocmai în Sectorul 4, am reușit să lansăm în premieră la nivel național, un proiect-pilot ce se constituie drept fundament pentru dezvoltarea unui oraș inteligent în deplinătatea lui. Pentru că Bucureștiul are nevoie de asta.

 

2 Comments

  1. marius says:

    Este o mare realizare pentru sectorul nostru ca a fost primul la nivel national in care s-a lansat acest proiect pilot. Sper sa fie privit cu ochi buni de toata lumea acest proiect pentru ca acest proiect este elementar pentru solutionarea multora dintre problemele cu care se confrunta sectorul nostru.

  2. cristian says:

    Pe mine ma intereseaza ca acest proiect sa aiba succes pentru a remedia astfel problemele legate de fluidizarea traficului si de insuficienta locurilor de parcare. Macar aceste doua lucruri daca se vor remedia, vom fi foarte castigati toti locuitorii sectorului 4, desi stiu ca beneficiile acestui proiect sunt numeroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *