Proiect Erasmus+, “Our Community – cum putem învăța de la elevii Școlii nr. 79 ce înseamnă solidaritatea în comunitate

Proiect pentru construirea de parcări supraetajate în Sectorul 4
March 10, 2016
Proiectul „Grădinarul de la bloc” a început. Ce trebuie să facă cei care doresc să se angajeze?
March 12, 2016

Proiect Erasmus+, “Our Community – cum putem învăța de la elevii Școlii nr. 79 ce înseamnă solidaritatea în comunitate

Astăzi, am avut bucuria și onoarea să găzduiesc, la Primăria Sectorului 4, o întâlnire între elevii Școlii Gimnaziale nr. 79 și 26 de elevi din Germania, Franța, Scoția, Spania și Polonia, cu ocazia unui eveniment ce face parte din proiectul ”Cooperare, inovare și schimb de bune practici”, din cadrul programului “Our Community” – Erasmus+.

Proiectul “Our Community” este deosebit de important în contextul socio-economic actual, mai ales că școala este o instituție care funcționează printr-o bună colaborare între familie, autorități, organizații guvernamentale și nonguvernamentale și alte entități care completează tabloul unei comunități, precum biserică, agenți economici, poliție sau unități sanitare.

Acest proiect reprezintă o punte de comunicare directă și eficientă între valorile pe care le promovează școala și cele definite de comunitatea în care trăim. Și mă bucur enorm că pe parcursul săptămânii dedicate acestor întâlniri, la care paricipa elevi români și cei din cele cinci state europene, ideea de bază a fost cea de solidaritate, liantul care poate aduce mai aproape idealul unei comunități bazate pe progres. Țin să îi felicit pe toți cei care susțin o astfel de inițiativă, elevi minunați și profesori excepționali, și să le doresc mult succes în implementarea proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *