Primăria Capitalei a demarat, de ieri, aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor în parcurile din București

Vă anunț că Centrul de Protecție a Plantelor, din subordinea Primăriei Generale, a început, de ieri, aplicarea tratamentelor de combatere a tânțarilor în parcurile care se află în administrarea ALPAB.

După cum știți, este prima soluție adoptată în acest an pentru rezolvarea unei probleme pe care am semnalat-o și eu ca urgență majoră încă de când eram primar interimar al Sectorului 4, astfel încât nu pot decât să salut rapiditatea cu care Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a reușit să rezolve situația, cu atât mai mult cu cât vorbeam despre un pericol real la adresa sănătății bucureștenilor.

Regăsiți în continuare declarația oficială a Primarului General, Gabriela Firea:

“Așa cum am promis,  începem aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor, operațiune care reprezintă o urgență pentru Capitală, mai ales că, în ultima perioadă, bucureştenii au depus foarte multe petiții și reclamații în acest sens. După cum știți, există un litigiu între firmele care au participat la licitaţia organizată în această vară, care nu știm când se va finaliza. De aceea, pentru a nu pune în pericol sănătatea bucureștenilor, am alocat resursele necesare din bugetul local, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, acțiunile de dezinsecție să se desfășoare conform programului în toate parcurile și aliniamentele stradale administrate de Municipalitate.”

Nu în ultimul rând, vă rog să vizitați site-ul PMB unde găsiți toate detaliile legate de acțiunea etapizată a Primăriei Generale, acțiune care durează până în luna septembrie (inclusiv). Tot aici găsiți și datele la care se va acționa în parcurile din Sectorul 4.

8 Comments

 1. Titu Preda says:

  Multumim pt. demararea combateri tantarilor din pac. sect. 4.
  Pentru politia comunitara ,va rog informatii sa nu mai faca anumite abuzuri .
  Am avut si eu o problema ,sper sa nu se mai repete de aceste persoane!
  Sant de acord cu respectarea ordini pub.dar sa nu exagereze!

 2. marius says:

  Cam tarziu dar decat deloc e bine si asa.

 3. florin says:

  V-am certat de multe ori ca intarziati prea mult cu aplicarea tratamentelor de combatere a tantarilor in parcuri dar acum am inteles ca nu tine chiar totul de dvs si apreciez implicarea dvs.

 4. andra says:

  Desi este putin cam tarziu tot este bine ca ati facut aceste tratamente de combatere a tantarilor pentru ca nu se mai putea altfel.

 5. mihaela says:

  Toata lumea va certa pe dvs, la fel si eu ca nu incepeti aplicarea tratamentelor de combatere a tantarilor, dar nu am stiut ca de fapt Primaria Capitalei se ocupa de aceasta problema.

 6. calin says:

  Pana la urma ati inceput sau nu tratamentele de combatere a tantarilor?

 7. Ana says:

  Dar acest lucru nu se poate face si pe strazile Bucurestiului pentru ca noi nu putem sta cu copiii afara din aceasta cauza.Oare cand aveti de gand sa incepeti tratamentul pentru combaterea tantarilor?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Primăria Capitalei a permis de curând și ADP-urilor de Sector sa achiziționeze servicii de dezinsecție, iar acum se desfășoară procedurile de contractare a acestor servicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *