De la 1 septembrie deschidem ruta alternativă, pe strada Cărăruia, pentru fluidizarea traficului rutier în zona pasajului Piața Sudului

Câteva precizări importante legate de Programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4
July 9, 2016
Primăria Capitalei a demarat, de ieri, aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor în parcurile din București
July 12, 2016

De la 1 septembrie deschidem ruta alternativă, pe strada Cărăruia, pentru fluidizarea traficului rutier în zona pasajului Piața Sudului

Am anunțat recent, în cadrul unui interviu acordat România TV, că propunerea mea privind deschiderea unei rute alternative în zona șantierului de la pasajul subteran Piața Sudului a fost agreată de Comisia Tehnică de Circulație din subordinea Primăriei Generale.

Mai exact, de la 1 septembrie, strada Cărăruia va fi deschisă traficului rutier, cu sens unic din Calea Văcăreşti spre Olteniţei şi va face un triunghi. Practic, va funcţiona ca un bypass în această zonă.

În plus, ca să nu se creeze aglomerație, echipaje ale Poliţiei locale vor fi prezente în zonă pentru fluidizarea traficului.

Ceea ce vreau să știți este că am stabilit ca termen de deschidere a rutei data de 1 septembrie pentru că până atunci vom avea  timpul necesar pentru a asfalta şi pregăti trotuarele.

Așa cum am declarat și pentru RomâniaTV, sunt conștient de faptul că vor exista și oameni nemulțumiți de această soluție, mai ales că strada Cărăruia a fost închisă traficului până acum, însă, vreau să vă anunț că, pentru a-i proteja și pe ei, vor fi impuse restricţii de circulaţie. Astfel, circulaţia auto va fi permisă numai de luni până vineri între orele 6-22 şi va fi închisă în weekend.

11 Comments

 1. […] "Propunerea mea privind deschiderea unei rute alternative în zona şantierului de la pasajul subteran Piaţa Sudului a fost agreată de Comisia Tehnică de Circulaţie din subordinea Primăriei Generale. Mai exact, de la 1 septembrie, strada Cărăruia va fi deschisă traficului rutier, cu sens unic din Calea Văcăreşti spre Olteniţei şi va face un triunghi. Practic, va funcţiona ca un bypass în această zonă", a scris edilul, pe blogul său.  […]

 2. adrian says:

  Ne va ajuta mult aceasta ruta alternativa in acel interval orar, dar ar fi fost si mai bine daca o deschideati putin mai devreme.

 3. Adrian Roman says:

  Vă solicitam respectuos demararea procedurilor pentru introducerea rețelelor de apa si canal pe străzile Drumul Dealu Babii si Drumul Alunișului.
  Conform declaratiilor Apa Nova, prin Mihaela Constantinescu – Director Comercial, extinderea retelelor se efectueaza in baza unui PUZ care trebuie realizat de catre Primaria Sectorului 4 si aprobat de catre Primaria Municipiului Bucuresti, care sa contina indicatorii urbani principali (regim de inaltime, densitate populatie, functiuni, drumuri propuse si latimea lor, zone rezervate pentru statii de pompare si rezervoarele/bazinele de retentie aferente, etc) si studiile aferente de echipare cu retele edilitare.
  Va rugam sa nu mai pasati problema de la o instituie la alta si sa treceti la treaba.

  Multumesc,

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Lucrările în această zonă sunt deja pregătite, până în toamnă ar trebui să fie deja terminate.

 4. Alexandru says:

  Asociatiile de proprietari din strada Cararuia sustin ca au actele de la Comisia de circulatie, de la Primaria Capitalei prin care strada este inchisa datorita faptului ca este in rampa si pune in pericol siguranta celor peste 1000 de locatari. Pentru cei care nu au fost in zona precizez ca strada Cararuia este ingusta, are o portiune in panta si este aflata intr-o zona linistita, populata in principal cu case. Domnule Baluta va informez ca a mai existat la un moment dat o scurta perioada in care se deschisese traficul aici si a fost un veritabil COSMAR pentru locuitorii din zona. Vorbind de o strada ingusta cu o portiune aflata in panta desigur ca NU se va aerisi intr-un mod considerabil traficul de pe Calea Vacaresti, insa cu siguranta zona va deveni dintr-o data una galagioasa, deci cu un semnificativ disconfort sonor pentru cei din zona. Precizez ca exista alternativa strazii MARTISOR (ultima pe partea dreapta inainte de Piata Sudului), pe care o utilizeaza deja multi soferi pentru a iesi repede in zona metroului Constantin Brancoveanu. Intorcandu-ne la strada Cararuia, dumneavoastra ati precizat programul 6-22 in intervalul luni-vineri. Cum intentionati sa il respectati, vor exista bariere si portari care le vor pazi?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă asigur că până la 1 septembrie, toate aceste nelămuriri votr fi soluționate, astfel încât începând cu ziua deschiderii acestei străzi totul să fie clar. La fel de clar precum afirm încă o dată că această rută alternatva pentru haosul de pe Văcărești este una temporară, până la finalizarea pasajului rutier.

   • Alexandru says:

    Buna seara. Precizati ca solutia in cauza este una temporara. Sa intelegem ca dupa finalizarea pasajului rutier de la Piata Sudului, pentru ca s-a dat termen finalul anului 2018, veti inchide la loc strada Cararuia pentru traficul rutier cu acces catre metrou Brancoveanu venind dinspre Calea Vacaresti? V-as ruga sa imi raspundeti macar la aceasta intrebare, avand in vedere ca nu am primit nici un raspuns concret privitor la autorizatiile de la comisia de circulatie, nici la modul prin care se va respecta programul luni-vineri 06:00 – 22:00. Va multumesc anticipat.

 5. simona says:

  Daca de abia de la 1 septembrie se va deschide aceasta ruta nu vreau sa ma gandesc cand se vor finaliza lucrarile de la pasaj…..dar oricum apreciez implicarea dvs.

 6. mihai says:

  Stiu ca ati insistat foarte mult pe deschiderea acestei rute pe strada Cararuia pentru fluidizarea traficului si ma bucur ca intr-un final veti reusi acest lucru caci ne va ajuta destul de mult aceasta masura.

 7. Marius D says:

  Buna ziua,
  După finalizarea pasajului strada Cararuia va rămâne deschisă sau nu ?
  Mulțumim pentru răspuns !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *