Câteva precizări importante legate de Programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4

Întrucât mulți dintre cei care îmi urmăresc postările de pe blog și de pe pagina de Facebook îmi cer explicații cu posibila stagnare a programului de reabilitare termică, vă aduc la cunoștiință faptul că acest program nu este nicidecum sistat, ci continuă în parametrii normali, iar toate blocurile care în acest moment au schelele montate vor fi finalizate.

E drept că, în unele cazuri în care schelele urmau a fi montate zilele acestea, lucrările încă nu au început, însă acest lucru se datorează multitudinii de solicitări pe care cetățenii din imobilele aflate în reabilitare le-au făcut.

Pricipala nemulțumire a acestora o reprezintă faptul că în timpul lucrărilor de reabilitare termică în perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, nu pot beneficia de aportul aparatelor de aer condiționat, întrucât unitățile exterioare ale acestora sunt demontate pentru ca blocul să fie placate cu polistiren.

Solicitarea acestora este dublată de anunțul Administrației Naționale de Meteorologie, care arată că în perioada imediat următoare se preconizează tempereraturi peste medie, lucru ce afectează inclusiv calitatea tehnică a lucrărilor.

În concluzie, programul de reabilitare termică nu este stopat, ci doar decalat pentru scurte perioade din timpul vacanței de vară. Lucrările vor demara imediat ce temperaturile vor mai scădea, caz în care și calitatea execuției va fi net superioară.

19 Comments

 1. roxana says:

  Domnule Primar,
  Imi permit sa va sesisez din nou problema locurilor de parcare de pe aleile dintre blocuri. Eu locuiesc pe aleea Tebea nr 10. Familia mea este posesoarea unui loc de parcare platit, din anul 2007. Intre timp, am mai achizitionat un autoturism si nu avem inca un loc de parcare. Pe alee sunt 5 “rable” care zac de ani de zile si una e chiar in dreptul geamului nostru.
  Am facut numeroase sesizari, care au ramas fara raspuns, din pacate. Poate ne dati varog, o mana de ajutor !
  Cu respect, Roxana Voicu.

 2. DIRLEA Florian says:

  Pe vremea lui Piedone in spatele blocului E1 str.Covasna( parc ) trecea in FIECARE noapte un echipaj de politie . ACUM nu . DE CE ?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Recent am avut o ședință cu polițiștii locali. Am și scris despre acest subiect tocmai pentru a vă informa în legatură cu noul mod de lucru al Poliției Locale, care sunt convins că vă va mulțumi.

 3. Cristina says:

  Asa este doamna dar cel cu rabla isi plateste locul de parcare sa ziceti mersi ca aveti un loc eu nu am pentru ca nu sunt libere daca voi va luati zece masini ati fi in stare sa le parcati pe toate iar noi cu o singura masina nu avem nici un loc disponibil

 4. Oprea Marian says:

  Domnule Primar,
  In campania electorala a-ti spus ca blocul 137 din strada Soldanului nr 7, va fi reabilitat , conform planificarii . incepand cu luna iunie . Drept dovada , firma a adus cateva schele la sfarsitul lunii mai. Dar alegerile au trecut si lucrarile nu au mai demarat , desi firma constructoare doreste acest lucru. Caldura nu este un impediment pentru montarea schelelor sau pentru placarea planseului din subsol. Sau asteptam frigul ca sa putem schimba coloanele de termoficare ori ploile din toamna ca sa refacem terasa!!!!!! Nu ne ramane decat sa intelegem ca, desi avem contract semnat cu primaria de 2 ani de zile si la blocurile de pe lista publicata de primarie alaturate pozitiei noastre se lucreaza, pentru blocul nostru nu se elibereaza autorizatia de constructie deoarece exista alte blocuri prioritare !?!?
  In speranta primirii unui raspuns , cu stima, Marian Oprea

 5. cristian says:

  Era normal ca in perioada asta caniculara sa se intrerupa lucrarile de reabilitare termica dar multi nu vor sa inteleaga ca aceste temperaturi pot afecta inclusiv calitatea tehnica a lucrarilor.

 6. Alex says:

  Si mai vreau sa stiu de ce nu sunte-ti corect domnule primar si sterge-ti comentariile lasate pe blogul dumneavoastra? Acum o ora, exista un comentariu al unui domn Oprea Marian, legat de reabilitarea blocului 137. Va deranjeaza adevarul si il sterge-ti? De ce va ascunde-ti si va este frica sa raspunde-ti drept si cinstit? Sa va fie rusine pt aceasta abordare! Regret ca v-am ales ca primar!

 7. Alex says:

  acum ca v-am atras atentia il republicati ? frumos…

 8. Maria says:

  Oare in celelalte sectoare nu este canicula? Parca schelele erau de vina, criza mare de schele. Acum, dupa ce v-am spus ca stau degeaba schelele la ferestrele oamenilor de doua luni de zile, dati vina pe canicula. Chiar ne credeti atat de infantili? Mi-ati spus ca blocul nr.5, str. Covasna nr.5 “va fi sigur anvelopat in aceasta vara”. Blocul nu are nici macar schele din cauza crizei de schele. Dupa cum ati spus in postarea de mai sus, aveti in vedere sa le anvelopati pe cele cu schele. Ce sa mai credem? Ca “Baluta in actiune” a trecut, ati fost ales si nu va mai pasa. Lista de 155 de blocuri este o amintire de campanie, pentru dvs. placuta, pentru noi o mare pacaleala. Poate mai corect si mai sanatos ar fi sa vorbiti concret, sa luati fiecare pozitie din acea lista si sa spuneti cand va avea loc anveloparea si sa va tineti de ea. Pentru ca mai vin si alte alegeri.

 9. Neagu Virgil says:

  Buna ziua.
  Locuiesc in sos giurgiului nr 131 ,bl 1.
  Care trebuia realeabilitat termic in prima perioada a acestui an , dar lucrarile nu sau inceput pana in acest moment.
  As dori sa stiu daca mai incepeti lucrarile anul acesta .
  Va multumesc

 10. DANA says:

  Buna ziua, as dori sa stiu daca anul acesta intra in reabilitare blocul 27A, 2 scari, str C-tin Radulescu Motru nr 14. Este pe lista, dar avand in vedere ca nu s-au montat inca schelele nici in Visana sau Viorele, printre primele pe lista, sa inteleg ca in Tineretului ajungeti mai greu cu reabilitarea. Multumesc!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Voi verifica și eu situația blocului dumneavoastră. Mai repede însă puteți afla acest lucru de la administratorul blocului în care locuiți. Dumnealui vă poate spune data la care a înscris blocul în programul de reabilitare termică. Repet, anul acesta reabilităm imobilele înscrise în program în perioada iunie 2008 – iunie 2009.

 11. Dan says:

  Buna ziua,

  Blocul F de la Nr. 79-101 de pe Soseaua Giurgiului a depus actele pentru reabilitare in Aprilie 2008.
  Puteti sa-mi ziceti va rog de ce nu este pe lista de acest an? In lista mare este deabia la locul 479.

  Multumesc,
  Dan

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Dacă este înscris în 2008, ar fi trebuit să aibă deja schelele montate. Întrebați vă rog la administrație motivul pentru care nu s-a întâmplat acest lucru.

   • Dan says:

    Am intrebat din nou la administratie si mi s-a zis ca dosarul e depus in regula la data mai sus mentionata, fara nicio alta revenire din partea primariei.
    Puteti sa-mi ziceti va rog daca a fost refuzat dosarul si din ce cauza?

    Multumesc,
    Dan

 12. marian says:

  Buna ziua! Domnule primar , in raspunsul dat mai sus indreptati oamenii sa se adreseze administratiei de bloc ! Noi ce sa le raspundem daca dumneavoastra nu dati nici un raspuns din data de 11.07.2016 pe blog ( desi la alte intrebari ati raspuns ) sau la adresele oficiale depuse la primarie ? DACA DORITI VA DAU SI NR. DE INREGISTRARE. Iar angajatii primariei ne spun neoficial ca desi suntem pe lista la nr. 25 , blocul S-AR PUTEA SA FIE REABILITAT LA ANUL !!!!!!!! Inca mai asteptam un raspuns clar de la dumneavoastra ca sa putem sa lamurim la randul nostru locatarii din blocul 137 str. Soldanului nr. 7 si sa detensionam starea de nervozitate creata in randul lor de promisiunile din campania electorala! Cu Stima , Marian.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am explicat și în alte rânduri că anul acesta reabilităm blocurile înscrise în program între iunie 2008 – iunie 2009. Acestea, în număr de 155,reprezintă cifra maximă pe care bugetul actual ne permite să o proiectăm. În cazul de față, fiind pe locul 25, cu siguranță că imobilul va fi reabilitat în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *