Pentru a avea o administrație performantă avem nevoie de oameni competenți, dar și bine plătiți

Sporirea efectivelor Poliției Locale: zero incidente pe parcursul weekend-ului în parcurile din Sectorul 4
July 18, 2016
Clarificări legate de activitatea din Parcul Orașelul Copiilor 
July 22, 2016

Pentru a avea o administrație performantă avem nevoie de oameni competenți, dar și bine plătiți

După cum v-am anunțat pe pagina mea de Facebook, ieri am fost invitat în studioul B1 TV, pentru a vorbi, împreună cu Laurențiu Botin, despre problemele cu care se confruntă administrația publică locală din București. Așa cum am afirmat și în cadrul emisiunii, dar și cu alte ocazii, prioritățile mele în calitate de Primar al Sectorului 4 rămân aceleași: reabilitarea termică și siguranța cetățeanului, alături de rezolvarea celorlalte probleme cu care ne confruntăm. Pentru asta avem nevoie de oameni competenți care să aducă în administrația publică locală un plus de valoarea si performanță.

Am atins acest subiect pentru a sublinia faptul că sunt la curent cu un fenomen care se desfășoară, nu doar la nivelul Sectorului 4, ci în toată țara. Mă refer la teama funcționarilor de a-și asuma responsabilități în activitatea lor, o teamă justificată în mare parte de lipsa totală de protecție în cazul în care ei greșesc. Și vorbesc strict despre situațiile care implică o eroare umană, cazuri în care un om cu o leafă de 1.200 de lei ar putea fi obligat să plătească despăgubiri de un milion de euro.

Sunt convins că una dintre soluțiile pentru deblocarea activității în multe dintre instituțiile publice din România este măcar eliminarea discrepanțelor între salariile din administrația publică centrală și cele din administrația publică locală. În același timp, așa cum am spus și ieri în studioul B1 TV, sunt convins că o creștere salarială pentru funcționarii din administrația publică locală ar duce, pe de parte la scăderea corupției, iar pe de altă parte la eliminarea fricii de asumare a responsabilității.

5 Comments

 1. daniela says:

  V-am urmarit aseara la tv cu mare interes, ca de fiecare data. Imi place mult atat cum ganditi, cat si cum actionati.

 2. adrian says:

  In sfarsit se gandeste cineva si la functionarii din administratia publica locala, vazand cat luptati pentru drepturile noastre va apreciez si mai mult.

 3. ionut says:

  Cu prima parte sunt de acord, ca avem nevoie de oameni competenti, insa cu partea a doua nu pot fi de acord. Aceasta crestere salariala ar trebui facuta in alte conditii, nicidecum in cele pe care le-ati enumerat dvs.

 4. corina says:

  Inainte de a vorbi despre mariri salariale ar trebui sa vorbim despre competenta profesionala. Cel putin sper ca veti tine cont si de acest aspect inainte de a trece la mariri salariale.

 5. mihaela says:

  Sunt de acord cu dumneavoastra dar doar cand vine vorba de competenta angajatilor, caci despre partea salariala multi dintre ei sunt prea bine platiti in raport cu activitatea pe care o desfasoara sau cu pregatirea profesionala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *