Întâlnire cu președinții Asociațiilor de Proprietari din Sectorul 4

Am discutat, în repetate rânduri, despre prioritățile mele în calitate de Primar al Sectorului 4, pe termen mediu și lung. Dacă vă mai amintiți, regenerarea urbană este unul dintre subiectele pe care le-am transformat într-o prioritate a mea. Strâns legată de infrastructură, regenerarea urbană înseamnă, în linii mari, schimbarea radicală a aspectului unităților locative, care este esențială. Amintesc că, dintr-un total de 1680 de blocuri, doar aproximativ 200 dintre acestea au fost anvelopate până în prezent. Avem nevoie de mult mai mult decât atât pentru a oferi cetățenilor Sectorului 4 condițiile de care au nevoie pentru un trai decent.

Pe lângă atragerea fondurilor, soluționarea problemei anevelopării blocurilor implică și un aspect estetic, motiv pentru care în acest moment suntem în discuții cu Ordinul Arhitecților. Consider că anveloparea trebuie să aibă loc în condiții optime, și este deplasat ca eu, în calitate de primar, să decid culorile blocurilor. Crearea unui concept în privința anvelopării este esențială în acest sens. Sunt convins că, dacă dăm dovadă de organizare și suficientă răbdare, putem să transformăm Sectorul 4 nu doar într-o zonă regenerată urban, ci și într-o zonă care oferă cetățenilor condiții decente de trai din punct de vedere al locuințelor.

Dat fiind faptul că anveloparea blocurilor este una dintre prioritățile mele, ieri am participat, la invitația Asociațiilor de Proprietari din Sectorul 4, la o întâlnire cu președinții entităților în cauză. Sunt, personal, interesat de problemele oamenilor, astfel că am privit această invitație drept un prilej pentru a discuta în detaliu problema anevelopării blocurilor din perspectiva cetățenilor și a președinților de asociații. Am încercată să le ofer celor prezenți cât mai multe informații la întrebările aduse, pentru ca, la final, succesul proiectului să fie garantat de o colaborare benefică și corectă între instituția Primăriei și cetățenii pe care ăi reprezentăm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *