Biserica trebuie sprijinită, datorită nevoii de credință a comunității

Întâlnire cu președinții Asociațiilor de Proprietari din Sectorul 4
February 14, 2016
100 de noi locuri de parcare în apropierea Târgului Vitan
February 15, 2016

Biserica trebuie sprijinită, datorită nevoii de credință a comunității

Discursurile despre Biserică și instituțiile de cult au devenit subiecte sensibile, în special după protestele de la sfârșitul anului precedent. În ceea ce mă privește, consider că opiniile clasei politice trebuie expuse și manifestate, pentru că cetățenii au nevoie să cunoască în detaliu aceste aspecte, iar reprezentații oamenilor au nevoie să știe exact care sunt nevoile comunității în acest sens. Poziția mea referitoare la Biserică și instituțiile de cult este publică, și a fost declarată în public în repetate rânduri. Așa este corect și onest față de cetățenii pe care îi reprezint.

Sectorul 4 se află pe ultimul loc în ceea ce privește finanțările acordate Bisericii și instituțiilor de cult. Și, din punctul meu de vedere, acesta nu este un lucru cu care să ne mândrim. Eforturile noastre pentru sprijinul Bisericii trebuie să fie mai mari, iar acest sprijin nu vine pe fondul preferințelor mele personale, ci se bazează pe nevoia de credință a comunității din Sectorul 4. Acțiunile și pozițiile referitoare la Biserică sunt exclusiv o problemă de decizie  – decizie care trebuie, însă, să fie una corectă și care să reprezinte cetățenii. După consultări numeroase cu cetățenii Sectorului 4, am ajuns la concluzia că Biserica trebuie susținută, în principal datorită nevoii de credință a comunității.

Sunt și eu, la rândul meu, un creștin-ortodox practicant, dincolo de profesia mea de medic și primar, motiv pentru care consider că este de datoria mea să asigur și să ofer sprijin Bisericii și instituțiilor de cult din Sectorul 4. Pot înțelege necesitatea comunității pe care o reprezint de a crede, iar a susține Biserica înseamnă a le arăta cetățenilor că îți pasă de nevoile lor spirituale, și că îți extinzi prioritățile și la bunăstarea lor sufletească, fără să te rezumi exclusiv la confortul material.

Țin să precizez, în calitate de medic primar, că asocierea dintre spitale și biserici nu este una corectă. Avem nevoie de spitale și de un sistem de sănătate eficient și funcțional; dar avem, în aceeași măsură, nevoie de Biserică, de credință și de spiritualitate – pentru că aceste elemente sunt definitorii pentru identitatea noastră națională și pentru noi ca indivizi. Iar aceste două nevoi nu se exclud reciproc. Nu trebuie să renunțăm la spitale pentru biserici, și nici la biserici pentru spitale. Rețeta succesului constă într-un singur element: nevoile și cerințele comunității. Programele de sănătate trebuie dezvoltate personalizat, în funcție de solicitările și consultările oamenilor, la fel cum și sprijinul acordat Bisericii trebuie realizat în funcție de necesitățile cetățenilor din acest punct de vedere.

Atâta timp cât voi reprezenta cetățenii Sectorului 4, voi oferi tot sprijinul meu, în măsura posibilităților, Bisericii și instituțiilor de cult. Pentru că nevoia de credință a comunității din Sectorul 4 mă îndeamnă să fac acest lucru, și pentru că necesitățile cetățenilor sunt unicul lucru esențial de care vreau să țin cont în toate proiectele pe care le întreprind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *