În Sectorul 4 vor fi înființate două noi subunități pentru Pompieri

Am participat, ieri, la o întâlnire cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, colegii primari de la celelalte sectoare din București, conducerea IGSU și ISU București Ilfov și secretarul de stat Raed Arafat, întâlnire în cadrul căreia subiectul principal a fost eficientizarea gestionării situațiilor de urgență care pot apărea inclusiv în urma producerii unui cutremur.

Astfel, s-a stabilit ca în Sectorul 4 să fie înființate încă două subunități de pompieri, în acest moment existând o singură unitate de acest tip. Prin urmare, în termen de zece zile vom identifica terenurile pretabile înființării acestor două subunități, în suprafețe de maxim 200 de metri pătrați, iar Consiliul General al Municipiului București va proceda la votarea  unui proiect de hotărâre pentru ca aceste spații să intre în exploatarea Inspectoratului de Urgențe București.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri a fost atins și subiectul accesului îngreunat al echipelor de intervenție ale ISU pe străzile unde sunt parcate neregulamentar mașini. Ca și colegii primari ai celorlalte sectoare din București susțin fără reținere necesitatea unei legi care să permită administrațiilor locale ridicarea autovehiculelor care blochează accesul mașinilor de intervenție al ISU, pentru că sporirea gradului de siguranță al locuitorilor este și va rămâne o preocupare permanentă în mandatul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *