Capitala va avea un Spital Regional la standarde europene

Este indiscutabil faptul că Bucureștiul suferă la capitolul infrastructură spitalicească și dotări. Realitatea nu poate fi contestată. Din fericire, avem perspective ca orașul nostru să beneficieze în curând de un Spital Regional care va fi la standarde europene.

Mă bucur să vă informez că Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au discutat recent despre realizarea acestui proiect extrem de important, care urmează să ridice standardele actului medical în sine și să aducă beneficii concrete pentru pacienți.

Mă bucur, de asemenea, că Ministrul Sănătății încurajează implicarea autorităților locale în dezvoltarea și implementarea unor astfel de proiecte pe care, din perspectiva mea de medic, dar și de primar al Sectorului 4, le consider prioritare. Încă o idee pe care o consider extrem de binevenită este inventarierea unităților medicale din Capitală, operațiune care va identifica, în mai clar, necesitățile spitalelor din București, de la dotările care lipsesc în acest moment sau necesitatea suplimentării personalului specializat și până la reparațiile unităților în discuție și, evident, modernizarea lor.

După cum afirmă Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, un prim pas către demararea acestui proiect va fi făcut săptămâna viitoare, când edilul Capitalei se va întâlni cu Comisarul European, Corina Crețu, pentru identificarea surselor de finanțare necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *