Echipa feminină de gimnastică a României merită susținerea și felicitările noastre

Strada Turnu Măgurele a fost asfaltată
April 18, 2016
Unicul târg de miei vii autorizat din Capitală a fost inaugurat astăzi, în Sectorul 4
April 20, 2016

Echipa feminină de gimnastică a României merită susținerea și felicitările noastre

După ce echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, subiectul a dobândit proporții uriașe în mass-media. Poate mai mari decât în cazul unei victorii. Mesajele de dezamăgire din partea antrenorilor și ale fetelor din lot sunt foarte mediatizate, iar atitudinea acestora este de înțeles: pentru că s-au depus eforturi imense pentru această competiție, eforturi care se cuantifică în ani de muncă și de implicare, iar un astfel de eșec este greu de suportat, mai ales dacă avem în vedere istoricul României în acest sens, din ultima jumătate de secol.

Da, gimnastica artistică a reușit să ne aducă cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice (25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz), iar începând cu Olimpiada din  1968, de la Ciudad de Mexico, am avut parte doar de victorii. Anul acesta, echipa României s-a clasat pe locul 5, în vreme ce doar primele 4 echipe clasate în turneul preolimpic se califică pentru Olimpiadă. Clasamentul nu este unul care să ne permită să afirmăm că nu ne mai mândrim cu echipa noastră de gimnastică artistică feminină, dat fiind faptul că s-a poziționat la limită.

Din contră, chiar dacă eșecul a fost unul neașteptat pentru noi, dat fiind istoricul, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să susținem și încurajăm echipa feminină de gimnastică a României, care a muncit vreme de ani de zile chiar și pentru această performanță. Niciodată o pierdere nu este un capăt de lume, și trebuie privită c ao experiență de învățare, ale cărei rezultate se vor manifesta în viitoarele competiții.

Personal, țin să îmi manifest toată aprecierea, susținerea, și să îmi ofer sincerele felicitări echipei noastre și antrenorilor, pentru tot efortul depus în acest sens. Sunt convins că această experiență nu ne va aduce, în viitor, decât rezultate pozitive.

 

 

 

2 Comments

  1. marian says:

    Aveti dreptate, trebuie sa sustinem in continuare echipafeminina de gimnastica chiar daca nu s-au calificat,fetele au muncit foarte mult si stim ca nu au avut nici cele mai bune conditii pentru a realiza performanta.Speram ca pe viitor lucrurile vor sta altfel.

  2. mihaela says:

    Ar fi bine daca ar gandi toti ca dvs dar in general lumea tinde ca atunci cand sportivii au rezultate mai slabe sa nu ii mai sustina. Sunt sigura ca intr-o zi gimnastica romaneasca va obtine din nou rezultate remarcabile. Felicitari ca le sunteti aproape in momentele in care au cea mai mare nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *