Despre demararea lucrărilor de reabilitare termică în Sectorul 4

Lucrările de reabilitare încep din 15 martie. Legea nu permite demararea niciunei acțiuni edilitare înainte de această dată!

V-am anunțat deja că în luna martie a acestui an vom demara lucrările de reabilitare în Sectorul 4, iar mulți dintre dumneavoastră mi-ați semnalat, prin mesaje, că aceste lucrări nu au început. Vreau să clarific acest aspect, pentru ca nimeni să nu mai aibă dubii legate de campania de reabilitare termică a clădirilor în Sectorul 4:

Orice tip de lucrare edilitare, inlcusiv reabilitările termice nu pot începe înainte de data de 15 martie, conform Ordinului Primarului Capitalei! Până la aceasă dată nu putem întreprinde niciun fel de acțiune! Pentru cele 18 blocuri cu care începem programul de reabilitare în regim de urgență, schelele sunt pregătite și urmează să fie montate. Aș vrea să înțelegeți că Legea trebuie respectată și că nu ne putem apuca de lucru înainte ca aceasta să o permită

Aș vrea să mai fac câteva precizări legate de subiect, de acestă dată pe marginea contribuției de 20% a locatarilor. În primul rând, vreau să știți că pentru persoanele care au venituri sub salariul minim pe economie, autoritatea locală va suporta contribuția de 20%, după desfășurarea unor anchete sociale care vor analiza situația materială a familiilor care urmeaza să beneficieze de aceasta scutire. Proprietarii de apartamente care nu intră în categoria cazuri sociale vor achita câte o sută de euro pe an, timp de zece ani.

4 Comments

 1. Andrei says:

  “În prima fază a proiectului, 70 de imobile vor avea schelele montate începând de luna viitoare, iar restul blocurilor (71-155) vor intra în program în a doua jumătate a acestui an.” Cand intra restul blocurilor din prima faza (nr 19-70). Sau iar am fost mintiti?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Estimăm că primele blocuri (70 de imobile), vor fi anvelopate în prima jumătate a acestui an, începând cu această lună. În cazul unora dintre adrese, constructorii au încheiat deja măsuratorile și în scurt timp, vor începe montarea schelelor pentru a se apuca efectiv de treaba.

 2. issabela cotelin says:

  Nu reusesc sa gasesc lista cu cele 155 blocuri ce vor fi reabilitate primele. Cum dau de ea, caci pe blog nu e? Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *