De ce soluțiile de tip Smart City sunt rentabile pentru cetățenii Sectorului 4?

Despre soluțiile Smart City
May 1, 2016
Protecția locuitorilor Sectorului 4 este o prioritate pentru care am identificat soluții
May 3, 2016

De ce soluțiile de tip Smart City sunt rentabile pentru cetățenii Sectorului 4?

Proiectul pilot Smart City despre care am vorbit foarte des în ultima perioadă este extrem de important nu doar pentru Sectorul 4, ci și pentru ceea ce înseamnă un oraș inteligent la nivel general.

Decizia implementării acestui proiect nu a venit pur și simplu. Împreună cu partenerii noștri de la grupul Deutsche Telekom și cu cei de la SISCO, am identificat o serie de nevoie pe care comunitatea Sectorului 4 le are, iar soluțiile de tip Smart City sunt, practic, răspunsul nostru la problemele regăsite.

Dintre aceste nevoi, amintesc, pe de o parte, reducerea costurilor cu iluminatul public, și, pe de altă parte, creșterea siguranței cetățenilor. În ceea ce privește siguranța locuitorilor, trebuie să precizez faptul că soluțiile identificate au repercusiuni benefice din doua puncte de vedere: pe de o parte, economice, și, pe de altă parte, care țin exclusiv de eficiența creșterii securității cetățenilor.

Prin intermediul soluțiilor de monitorizare de tip Smart City, costurile cu siguranța cetățenilor vor fi vizibil reduse, iar eficientța va fi mult mai mare. Ca și obiective, din acest punct de vedere, ne interesează școlile, grădinițele, liceele, intersecțiile, precum și locurile de joacă.

Toate aceste nevoie reale constituie fundamentul de la care am dezvoltat, alături de partenerii noștri de la Telekom, implementarea acestui proiect-pilot. Pentru că identificarea și punerea în aplicare a soluțiilor este direcția care susține comunitatea Sectorului 4 înspre o evoluție sănătoasă.

4 Comments

 1. mihai says:

  Solutiile de tip smart sunt foarte rentabile pentru noi cetatenii dar din pacate mai aveti de dus multa munca de lamurire cu cei care nu inteleg cat de important este acest proiect si cat ne poate ajuta pe viitor.

 2. florentina says:

  Cred ca ar trebui sa faceti o campanie de informare despre acest proiect. Multi nu inteleg cu adevarat ce inseamna un proiect de tip smart city, asadar nu pot intelege importanta unui astfel de program si este pacat ca nu v-ar aprecia cum trebuie implementarea unui asemenea proiect.

 3. marius says:

  Pe mine de la acest proiect cel mai mult ma intereseaza siguranta noastra a cetatenilor si partea cu iluminatul public, lucruri la care sectorul nostru sta destul de prost in acest moment.

 4. andrei says:

  De abia astept sa putem beneficia de avantajele acestui proiect care suna a fi unul promitator si extrem de avantajos pentru locuitorii sectorului 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *