Protecția locuitorilor Sectorului 4 este o prioritate pentru care am identificat soluții

De ce soluțiile de tip Smart City sunt rentabile pentru cetățenii Sectorului 4?
May 2, 2016
Dorin Pena, Managerul Cisco România, vorbește despre Smart City
May 4, 2016

Protecția locuitorilor Sectorului 4 este o prioritate pentru care am identificat soluții

În cadrul unui interviu pe care l-am acordat jurnaliștilor de la România Liberă, am avut oportunitatea de a discuta și despre soluțiile identificate în ceea ce privește problema creșterii siguranței locuitorilor din Sectorul 4.

Protecția comunității noastre este esențială pentru o evoluție sănătoasă a Sectorului 4, iar eficientiarea acestei nevoi are beneficii și asupra altor aspecte problematice.

Momentan, nu pot decât să mă bucur foarte mult pentru faptul că există o inițiativă legislativă conform căreia unui număr de 500 de locuitori i se atribuie câte un polițist local. Dacă privim puțin cifrele, efectele sunt îngrijorătoare: 333 de polițiști locali pentru 300.000 de locuitori. În plus, dintre aceștia 333 de polițiști locali, un număr de aproximativ 100 reprezintă personal TESA, iar restul fie sunt în teren pentru  ordinea și liniștea publică, fie pentru intervenții. Pentru acoperirea acestei nevoi timp de 24 de ore, avem nevoie de patru angajați; astfel, devine foarte ușor sesizabil faptul că pesonalul este extrem de redus, raportat la nevoile reale existente pe care comunitatea noastră le are.

Într-un top intern realizat între sectoarele Bucureștiului, din păcate, Sectorul 4 ocupă locul trei în ceea ce privește consumul de droguri. Iar acest aspect acutizează nevoia creșterii și eficientizării siguranței pentru comunitatea noastră.

Cele aproximativ 200 de locuri de joacă din Sectorul 4 sunt vandalizate, an de an, iar distrugerile acoperă un cost de aproximativ 500.000 de euro. Iar acest cost reprezintă o pierdere incredibil de mare pentru comunitatea noastră. În acest context, camerele de supraveghere video plasate în aceste puncte în care protecția trebuie sporită, precum și iluminarea stradală inteligentă, alături de alte soluții similare, devin extrem de utile Sectorului 4. Din fericire, cu ajutorul partenerilor noștri de la Telekom, am reușit deja să implementăm un proiect-pilot în Sectorul 4, care înglobează un ansamblu de soluții de tip Smart Citymenite să contribuie pe mai multe planuri la dezvoltarea comunității noastre și la soluționarea nevoilor reale pe care Sectorul 4 le întâmpină.

 

 

2 Comments

  1. cristian says:

    Protectia locuitorilor este un subiect pe care nici un alt candidat nu l-a dezbatut si cu atat mai mult sa fie prioritar. Ne bucuram sa vedem ca siguranta noastra este cea mai importanta pentru dvs si asteptam cu nerabdare sa luati acele masuri despre care ne vorbiti acum.

  2. radu says:

    In sfarsit se preocupa cineva si de protectia locuitorilor, ba chiar face din asta o prioritate. Meritati toate voturile noastre si toata sustinerea noastra pentru a reusi sa indepliniti toate obiectivele pe care vi le-ati propus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *