Consultare publică: preferințele iubitorilor de teatru din Sectorul 4

Scrisoare către Alegători
May 31, 2016
50 de dispensere cu pungi igienice au fost montate în Sectorul 4
June 2, 2016

Consultare publică: preferințele iubitorilor de teatru din Sectorul 4

Locuitorii sectorului 4 nu au un teatru de spectacole. Până acum li s-au dat doar teatru-circ, cu panseluţe şi fântâni. Baronul Primăriei lucra în regia proprie. Distribuia actorii dintre valeţi. Mai apoi şi-a pictat câinele din lesă. Gata cu Teatrul absurdului.

Am distribuit 15.000 de cărţi poştale (cele din fotografie). Oamenii mi-au cerut  un teatru modern,  adaptat cerinţelor vremii.

M-am consultat cu cei mai buni profesori ai Universităţii de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC).

Doresc să lansez o consultare publică despre care ar fi preferinţele iubitorilor de teatru din sector.

Voi expune primele trei concepte:

 1. Un teatru pentru actori şi non-actori, pe modelul lui Augusto Boal, fost director de teatru în Brazilia. A avut, în perioada 1993-1997 funcţia de vereador (echivalentul pentru consilier local) în Rio de Janeiro.  A dezvolat teatrul legislativ, numit al “asupriţilor.”
 2. Idei în viitor. Un teatru al realismului magic, destinat trupelor independente, preocupate de acest gen inovativ, unic în lume.
 3. Teatrul popular. Nottara era în perioada interbelică un astfel de teatru. Poate fi dezvoltat pe laboratoare psihologice, sociologice şi moral-educative.

În România nu există încă niciunul de acest gen.

Alegeţi unul dintre cele trei modele şi explicaţi-mi de ce aţi avut această opţiune!

 

teatru 1

teatru 2

3 Comments

 1. marian says:

  Personal mi-ar placea varianta cu teatrul popular tinand cont ca Nottara a fost in perioada interbelica un astfel de teatru. Dar oricare dintre cele trei variante le-ati alege dvs. va fi perfect. Chiar aveam nevoie de un asemenea proiect in sectorul nostru.

 2. Andreea Igrisan says:

  Fara doar si poate, Teatrul Asupritilor. Chiar daca nu ati dezvoltat conceptul in prezentare, ca sa intelegem exact despre ce este vorba. Spectacolele de acest tip se bazeaza pe dialog, reflectie si constientizare, iar la momentul culminant apare un Joker care intreaba publicul daca cineva ar putea rezolva conflictul prezentat pe scena. si este invitat sa o faca. In felul acesta se pot gasi solutii chiar de catre cetateni, li se ofera ocazia sa preia controlul unor situatii care ii deranjeaza. Chestie care ar putea avea efecte pozitive 🙂

 3. oana says:

  Cate lucruri ati realizat si cate mai aveti in plan…imi place ca aveti cateva proiecte inedite la care nu s-a mai gandit nimeni pana acum, nici macar noi, cetatenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *