Cetățenii care au contracte de parcare rezidențială le pot reînnoi până la data de 31 martie

Astăzi, vă supun atenției câteva informații utile legate de reînnoirea contractelor și acordurilor de parcare rezidențială în sectorul 4.

Vreau să vă informez că cetățenii care au deja un contract de parcare valabil și doresc să îl reînnoiască, trebuie să depună cereri în acest sens până la data de 31.03.2017, la unul din sediile D.G.I.T.L. Sector 4 situate în Str. Serg. Nițu Vasile nr. 50-54, Str. Străduinței nr. 1 și Calea Șerban Vodă nr. 43.

De asemenea, cererile pot fi obținute și online, de la adresa https://www.dgitl4.ro/doc/Cerere%20reinnoire%20acord%20parcare.pdf

Nu în ultimul rând, vreau să precizez că, în premieră, cererile pentru reînnoirea contractului pentru utilizarea locului de parcare de reședință  se pot depune în premieră și on-line, la adresa de e-mail: parcari@dgitl4.ro, urmând ca ridicarea noului contract de închiriere a locului de parcare de reședință să se facă de la locațiile D.G.I.T.L. Sector 4 în urma înștiințării pe e-mail.

Pentru mai multe detalii legate de acest subiect (proceduri, obligații etc.), vă rog să lecturați COMUNICATUL DE PRESA OFICIAL.

18 Comments

 1. Dan Marian says:

  Buna ziua, nu este clar, din articolul dvs. se intelege ca DOAR cererile se pot depune online sau se trimite mail catre parcari@dgitl4.ro impreuna cu cererea completata si scanata, vechiul acord de utilizare scanat, buletinul scanat si talonul masinii scanat, toate astea puse ca atasament ?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să solicitați aceste informații Serviciului Parcări. Vă mulțumesc!

  • Nicolaescu Radu says:

   Buna ziua,
   Am platit impozitul datorat pentru locul de parcare pentru anul 2017( sector 4- Bucuresti). Mai necesita reinoire contract? Daca Da – de ce sa cerut sa fac plata pentru locul de parcare??

 2. ADRIAN ILIE says:

  Buna ziua. Dar pentru obtinerea unui loc de parcare, cum trebuie procedat? Unde gasesc procedura / la ce sediu / serviciu al Primariei pot obtine detalii?
  Multumesc

 3. Marcel says:

  O sugestie- Am văzut că cnf noilor contracte este necesar ca Masina sa aibă ITP valabil iar utilizatorul impozitele plătite la zi. Foarte bine.

  As introduce in plus și asigurarea RCA și cumva o aplicație software prin care sa se verifice in fiecare an dacă mașinile care beneficiază de loc de parcare mai îndeplinesc criteriile. Cred că s-ar elibera foarte multe locuri de parcare.

  • Daniel Băluță says:

   Vă mulțumesc pentru sugestie! Vom încerca să o luăm în calcul.

  • bogdan says:

   Salut, unde crezi ca vor disparea masinile fara RCA? Pe luna ? Poate vrei sa propui si alte criterii, cum ar fi : sa aiba volanul numai pe stanga, sa nu fie Suv-uri si alte bazaconii…Oricum nu inteleg ce are ITP -ul cu parcarea. Poate imi raspunde D-l Primar…

   • Daniel Băluță says:

    Bună seara! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Biroul Parcări de Reședință la numărul de telefon – 021.460.12.92.

 4. Barbu says:

  buna ziua.cum se procedeaza daca a fost pierdut acordul?. se face o declaratie pe propria raspundere ca a fost pierdut si se elibereaza altul? multumesc

 5. Razvan says:

  Buna ziua,

  Ne bucura sa vedem ca se incearca eliminarea birocratiei si a cozilor din institutiile statului.

  Am citit cele de mai sus si am vrut sa fac intocmai cum ati spus si dvs, adica sa depun actele online.
  Dar, pentru ca asa suntem noi romanii mai precauti, am zis totusi sa confirm telefonic si cu una din institutii, motiv pentru care am sunat la sediul din Nitu Vasile.

  Raspunsul a fost unul foarte clar, ca nu se pot depune actele pentru reinoirea acordului de folosire a locului de parcare online.
  Poate verificati de ce diferenta aceasta intre afirmatiile dvs, informatiile publicate pe http://www.dgitl4.ro si cele spuse de functionarul ce raspunde la telefon.

  Am mers aseara si am depus actele la sediul din Straduintei, unde am ramas placut impresionat de modul in care s-a reorganizat totul acolo.

  Multumesc,

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Cu siguranță a fost o eroare a funcționarului de la ghișeu. Documentele se pot depune și online!

 6. Irina says:

  Și în cazul în care nu dorim reînnoirea, se poate rezilia de drept acordul de parcare?

 7. mihai says:

  dar de ce trebuiesc reinnoite?sa mai stam iar la cozi aiurea?

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Serviciul Parcări se află acum în subordinea Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, iar pentru a prelua întregul portofoliu de parcări, conducerea instituției a considerat necesară reînnoirea contractelor. Mai multe detalii puteți primi direct de la DGITL.

 8. Iordanescu Roxana says:

  Buna seara domnule primar.Am nevoie de un contract de comodat auto cu tatal meu locuitor al sectorului 4.Adresa unde locuiesc eu,respectiv sectorul 4 nu este cea din buletin).Locul de parcare l-am avut si anii trecuti tot cu comodat.Am fost in Str Straduintei sa cer informatii si tipizatul pt comodat mi s-a spus sa il descarc de pe site.Nu il gasesc niciunde.Pot prezenta un alt model?Va multumesc,cu respect R.Iordanescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *