Deszăpezirea parcărilor este responsabilitatea celor care le folosesc! Chiar şi la Viena sau la New York!

Deszăpezirea din sectorul 4 s-a făcut după manualul de bună practică a Primăriei din Viena. 520 de km de străzi, 226 de staţii RATB, 700 de treceri de pietoni, 500 de refugii şi alveole înzăpezite şi troienite de viscol au fost curăţate cu 126 de utilaje, 40 de basculante, 10 buldoexcavatoare. 500 de oameni au lucrat 24 de ore din 24 în mai multe schimburi. ADP sector 4 şi firmele private au împrăştiat zeci de tone de sare şi carbonat de potasiu. 6.450 de metri cubi de zăpadă au fost transportaţi în afara Bucureştiului, pentru descongestionarea traficului. La fel ca la Stokholm (Suedia), am început în primele două ore cu străzile principale, în următoarele patru, cu cele secundare. Nu avem ca ei piste de biciclete. La fel ca la New York, Viena sau Stokholm, parcările nu le-am curăţat noi.
“Zăpada nu se transportă pentru a elibera locuri de parcare” nicăieri în lume, declară un oficial al primăriei din Viena pentru Hotnews.

Traficul pietonal a fost îngreunat şi la noi, la fel ca în capitala Austriei. Pe lângă blocuri şi case nu s-a curăţat cum trebuie. Am somat firmele şi asociaţile de bloc să dea zăpada din spaţiile limitrofe care le aparţin. Mulţi nu s-au conformat. Am aplicat 140 de amenzi pentru unităţile comerciale. Ştim că iarna e de abia la început. Mai vine un val de frig şi de zăpadă. Rog cetăţenii sectorului 4 să se gândească la eforturile depuse zi şi noapte. Trebuie să fim mândri că putem vorbi şi la Bucureşti de standarde occidentale. Suntem de abia la început de drum. Numai împreună putem reuşi. Dar să înţelegem clar care ne sunt drepturile şi responsabilităţile. Bunicilor noştri nu le dădea nimeni zăpada din faţa casei. Pe vremuri se aplicau amenzi mari. Noi nu vrem să recurgem la soluţii extreme. Mai bine prevenim decât să tratăm.

6 Comments

 1. Paul Biletchi says:

  Buna ziua

  Personal, in calitate de locuitor al sectoului 4 sunt multumit de modul cum a decurs deszapezirea in sector!

  In schimb am o curiozitate-pe Otenitei la nr 250 exista 2 automobile abandonate (o dacie 1300 visinie si un opel astra galben )care au primit somatiI de 4 luni si nu au fost inca ridicate.
  Imi puteti spune ce se intampla?

  Va multumesc

 2. Negoita Florin says:

  Buna seara am o rugăminte pe care vreau sa v-o adresez d-voastră dorindu-mi sa se rezolve….locuiesc pe strada Izvorul Oltului nr4 bl.4 Sc A unde in fata blocului sunt amplasate niște jardiniere dim beton care încurca la parcarea automobilelor astfel încât îngustează și strada…din spusele vecinilor acestea au fost puse de un vecin din bloc…rugămintea mea este dacă ne puteți ajuta cu ridicarea acestora majoritatea vecinilor fiind și ei de acord!!!!!

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Vă puteți adresa Poliției Locale Sector 4, numărul lor de la dispecerat este 021.9441. Vă mulțumesc!

 3. Mihai Adrian says:

  Buna ziua! Am inteles ca locurile de parcare trebuiesc deszapezite de cei care le folosesc si mi se pare corect dar muntii de zapada ramasi in urma lor fix in mijlocul strazi cine trebuie sa-i adune ??? Chiar si astazi o strada din spatele blocului 37 de pe strada Frumusani este efectiv blocata din cauza unui munte de zapada care troneaza fix pe mijlocul carosabilului

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Așa cum am mai spus, am ridicat deja zeci de tone de zăpadă și vom continua să facem acest lucru. Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *