Nu e pentru prima oară când mă mândresc cu faptul că m-am născut, am crescut și am pus bazele educației mele în Sectorul 4, zonă a Bucureștiului pe care o îndrăgesc foarte mult și în evoluția căreia cred.

Nu știu câți dintre dumneavoastră cunosc faptul că, deși Sectorul 4 nu este cel mai renumit în ceea ce privește numărul obiectivelor turistice, există câteva puncte care trebuie menționate, din acest punct de vedere: pentru că, în Sectorul 4, există locuri pe care le putem vizita sau unde ne putem plimba cu adevărat interesante. Iată care sunt câteva dintre principalele obiective turistice ale Sectorului 4:

Casa Memorială Tudor Arghezi: localizată pe strada Mărțișor, în vecinătatea Mall-ului Sun Plaza și foarte aproape de stația de metrou Piața Sudului, casa impresionează datorită liniștii de-a dreptul surprinzătoare pentru această zonă.

Casa Memorială George și Agatha Bacovia, care se regăsește în imediata vecinătate a Cimitirului Bellu și care merită cel puțin o vizită.

Muzeul Tehnic din Parcul Carol, care a fost înființat încă din anul 1909 și care a fost reorganizat în anii 1954, respectiv 1972.

Cimitirul Bellu, în ciuda faptului că nu este în sine un obiectiv turistic, merită vizitat atât pentru numeroasele personalități care au fost îngropate aici cât și pentru Aleea Artiștilor.

Castelul Țepeș, aflat la marginea Parcului Carol, pe strada Candiano Popescu, din păcate, nu poate fi vizitat decât de două ori pe an, însă partea bună este că poate fi admirat chiar din parc.

Parcul Carol este unul dintre cele mai cunoscute parcuri ale Bucureștiului și care merită într-adevăr vizitat, cu atât mai mult cu cât locuiți în Sectorul 4. Ambientul frumos îl transformă în locul ideal pentru o plimbare de câteva ore.

Parcul Tineretului este o altă alternativă din Sectorul 4 la care poți recurge pentru plimbări. Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu știau deja, Parcul Tineretului este cel mai întins parc din București, ca suprafață. Numărul redus de alei face ca plimbarea să fie o adevărată admirație a naturii în toată splendoarea ei.

Parcul Lumea Copiilor este unul dintre cele mai renumite locații din Sectorul 4, în special pentru părinți. Numeroasele locuri de joacă, aleile pe care se regăsesc din plin dulciuri și alte lcururi pe care cei mici le adoră transformă zona într-un obiectiv perfect pentru după-amiezile de weekend petrecute cu cei mici.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daniel Baluta