Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Nu știu cât de mulți dintre dumneavoastră sunt informați despre Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, care se află în subordinea Primăriei Sectorului 4 și a Consiliului Local al Sectorului 4.

CCEUNB are drept obiectiv principal demararea de proiecte culturale pe toate cele trei niveluri: local, național și internațional, fiind un serviciu public.

Una dintre misiunile Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” este dezvoltarea conexiunilor cu diverse instituții publice, asociații culturale și alte entități non-guvernamentale, totul cu scopul de a diversifica oferta culturală și de a promova identitatea culturală a Sectorului 4, în aceeași măsură cu identitatea culturală a orașului București.

Spectacolele de teatru pentru adulți și copii, spectacolele de lectură, lansările de carte, organizările de workshop-uri, seminarii, ateliere și conferințe, sunt doar câteva servicii de tip cultural-artistic care intră în activitatea Centrului Cultural. Alături de acestea, amintesc și organizarea de cercuri artistice, a atelierelor de creație cultural-artistice și a cursurilor pentru copii, precum și implicarea în diverse proiecte culturale propuse de alte organizații, fundații sau instituții culturale, sau participări în festivaluri de teatru.

Colaborările cu artiști profesioniști sunt unul dintre pilonii esențiali ai susținerii activității cultural artistice a Centrului. În ultimii ani, rezultatele acestora s-au concretizat în participarea la cele mai importante festivaluri de teatru din țară și din străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *