Ce am făcut în 7 luni de mandat pentru Sectorul 4

În discuțiile cu dumneavoastră am abordat, în ultimele luni, problemele care vă afectează, soluțiile, alternativele, dar și timpul necesar. Soluții există întodeauna, însă factorul TIMP este foarte important.

Țin minte primele discuții pe care le-am purtat în teren și pe pagina de Facebook. Mulți locuitori ai Sectorului 4 îmi vorbeau de Reabilitarea Termică. Le-am spus că mă voi ocupa, însă nu se va întâmpla în 2-3 zile. Voi începe din martie. Și poate blocul lor nu va fi pe lista din martie, dar va fi. Nu am avut cel mai bine primit discurs, însă a fost cel mai sincer și bine intenționat pe care am putut să îl ofer.

Acum însă au trecut 7 luni. Nu am uitat ce am promis, însă știu că nu este suficient să vă vorbesc doar despre planurile pe care le am pentru sectorul nostru. Este momentul să prezint, foarte pe scurt, acțiunile pe care le-am întreprins în tot acest timp.

 

1

Copiii reprezintă o prioritate pentru mine, acest lucru l-am menționat și îl voi susține în continuare. Iată care au fost primele acțiuni pe care le-am facilitat, promovat, pentru o mai bună dezvoltare și siguranță a aceastora:

– Am făcut demersurile necesare pentru montarea limitatoarelor de viteză în apropierea şcolilor.

– Am dotat Liceul Dinu Lipatti cu un pian ultramodern.

 

2

– Pentru creșterea securității și a siguranței cetățenilor, în parteneriat cu Telekom România am implementat o altă soluție bazată pe tehnologie inteligentă, care presupune monitorizarea a 40 de mașini ale poliției locale. Soluția M2M (machine-to-machine) presupune instalarea unui echipament de tip GPS tracking ce transmite în mod securizat informații în timp real despre poziția autovehiculelor sau alerte ale echipajelor de poliție.

– Am început programul Smart-City. Parcul Copiilor are WI-FI.

 

3

– Am realizat două contracte de împrumut BEI pentru finanţarea reabilitării termice a 155 de blocuri.

– Am început programul de asfaltare a tuturor străzilor din sector. Încă din prima parte a mandatului am semnat contractele pentru asfaltarea unui număr de 34 de străzi.

 

4

Mulți politicieni promit că vor face curățenie, vor oferi ajutoare sociale, vor pune capăt corupției etc. Promit să fie Superman. Din punctul meu de vedere, acestea sunt doar lucrurile firești de care fiecare dintre noi trebuie să se bucure. Nu o să vin să vă promit aceste lucruri, consider că acestea sunt de bun simț și evident, m-am ocupat în fiecare zi de ele.

Printre aceste lucruri naturale, se numără:

– Demararea programul “Grădinarul de la bloc”, un program de reamenajare a spaţiilor din jurul blocurilor cu cetăţenii din sector. Ne-am propus crearea a 1000 de locuri de muncă.

– Înfiinţarea Biroului pentru investitori, prin intermediul căruia am reuşit deblocarea unor investiţii imobiliare, însumând peste 50 de milioane de euro.

– Începerea acțiunilor pentru ecologizarea zona terenului situat de-a lungul Șoselei Vitan Bârzești Nr. 13 și a Deltei Văcărești.

– Am rezolvat situaţia locativă a 112 persoane evacuate din imobilele retrocedate.

– Am încheiat un nou contract cu CSI (Compania Stingeri și Intervenții), iar primele acțiuni de verificare pentru prevenirea incendiilor au avut deja loc în Piața Progresul.

– Am desfinţat groapa de gunoi ilegală situată între Sectorul 4 și Jilava.

– Am stopat ilegalitățile din parcul Lumea Copiilor, referitoare la memorialul pentru victimele tragediei de la Colectiv.

– Am anulat contractele împovărătoare pentru întreţinerea spaţiilor verzi.

– Am demolat chioșcurile ilegale din Piața Sudului.

 

5

4 Comments

 1. Marian T> says:

  Ce se va intampla cu rahatii de la caini cu stapan? Deja simt ca ne inecam in ei, oamenii de la ADP fac curat zilnic dar nu este suficient! Acest aspect a devenit o mare problema in special pentru cei cu copii mici (sub 6 ani).

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Așa cum ați spus și dumneavoastră, angajații primăriei își fac treaba. Din nefericire, însă, nu pot să lupte cu obiceiurile mai puțin civilizate ale unor concetățeni, care nu înțeleg la ce pericol ne expun. Iubesc animalele și câinii în special, însă nu e normal să nu avem grijă și să nu strângem în urma lor.

 2. geambasu sorin says:

  Pînă aici e ok. Locuiesc pe strada.Riul Mara 10b , 4 familii si nu avem rețea de apa potabila .D ul Piedone a spus că nu existam pe hartă sectorului. La serv. Taxe existam dar în rest nu m Va uram succes si nu ne uitați

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Alimentarea cu apa și racordarea străzii la sistemul de canalizare nu țin de primaria de sector, ci de Apa-Nova, care are contract cu Primăria Generală. Orice altceva vi se spune ori vi se promite, este o minciună. Primăria de Sector va putea reabilita strada abia după ce se vor încheia cele două lucrări de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *