Avertizez locuitorii sectorului 4 că virusul gripal care face ravagii în Franța a ajuns și în România

Am făcut primii pași spre o colaborare cu antreprenori italieni de top care pot investi în Sectorul 4
January 27, 2017
Doar împreună putem accesa banii europeni pentru reabilitarea blocurilor
February 20, 2017

Avertizez locuitorii sectorului 4 că virusul gripal care face ravagii în Franța a ajuns și în România

Dacă aveţi în familie un caz de îmbolnăvire cu următoarele simptome: tuse, dureri musculare, strănuturi, febră de > 38,5° Celsius nu daţi buzna la dulapul de medicamente. Anunţaţi urgent medicul de familie. Nu luaţi antibiotice fără recomandarea acestuia!

Febra în sine nu este o boală, ci un simptom al unui spectru larg de infecţii virale sau bacteriene. Antitermicele şi ceaiuri multe pot atenua efectele virale. Izolaţi pacientul, nu-l lăsaţi să răspândească şi altora! Un repaus la pat timp de şapte zile, cu multe ceaiuri, paracetamol şi odihnă multă reface organismul şi previne răspândirea virusului în comunitate.

Pentru cei cu imunitate scăzută recomand evitarea aglomeraţiilor urbane, nu mergeţi la Mall, dacă nu e neapărat necesar. Există un vaccin eficient, dar acesta activează sistemul de luptă doar după 2-3 săptămâni. Cel mai bun tratament este prevenţia. Purtarea unor măşti nu e o ruşine, ci o recomandare.

1 Comment

  1. cornel says:

    Sfaturi foarte bune – era bine daca acestea ajungeau la mai multa lume, poate afisate la panoul de pe scarile blocurilor. Educatia medicala a oamenilor se face greu, din pacate. Si din pacate purtarea unei masti este vazuta ciudat in Romania cum bine ati remarcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *