Am reluat campaniile de informare adresate celor ce dețin animale de companie

Clarificări legate de activitatea din Parcul Orașelul Copiilor 
July 22, 2016
Informații utile în caz de caniculă
July 27, 2016

Am reluat campaniile de informare adresate celor ce dețin animale de companie

Nu este prima dată când vorbesc despre acest subiect dar, cum mulți dintre dumneavoastră mi-ați semnalat în ultima perioadă probleme legate de comportamentul unor posesori de animale de companie care nu strâng mizeria lăsată de acestea, vă anunț că intenționăm aplicarea de măsuri coercitive.

Înainte de asta, însă, am decis să realurea campaniilor de informare pe această temă. Începând de ieri, Primăria Sectorului 4 a demarat o nouă acțiune de împărțire de fluturași în care veți găsi informații legate de obligațiile posesorilor de animale de companie.

Reiau și aici, pe blogul meu, o parte dintre aceste informații:

 • Posesorii de animale de companie trebuie să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă, etc.) pentru curăţarea locului;
 • De asemenea, accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare este interzis. Accesul cu animalele de companie este permis doar în spațiile special amenajate;
 • Posesorii de câini trebuie să îi țină în lesă, iar cei care au câini agresivi trebuie să le pună botniță.

Trebuie să precizez că, nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 200 și 500 de lei.

6 Comments

 1. Popescu Viorel says:

  Buna ziua,
  Pe langa aceasta campanie de informare poate reusim sa mai luam si din cainii fara stapan din sector. Pe Calea Vacaresti 278, bl 68, sc B stau inchisi in spatele blocului in gradina interioara 2 caini care nu fac altceva decat mizerie, galagie si au mai ditrus si tot gazonul din gradina. Am mai facut sesizari dar mi s-a spus ca daca gradina este inchisa cu lacat hingherilor le este frica sa intre dat fiind faptul ca nu este vreo intelegere scrisa in cadrul asociatiei pentru acel lacat si acei caini. Nu de alta dar daca cu cei care vin la Dyno`s si isi fac nevoile in fata si spatele blocului n rezolvam nimic macar poate se rezolva cu cainii.
  Cu stima

  • Daniel Băluță says:

   Pentru orice problemă de acest fel, vă rog să apelați cu încredere la Poliția Locală, la numărul de telefon 021.9441.

 2. mirela says:

  Cred ca aceste amenzi ar trebui sa fie mult mai drastice, mai ales tinand cont ca nu este prima data cand vorbiti despre acest subiect.

 3. calin says:

  Mi se pare totala lipsa de respect din partea posesorilor de caini ca dupa atatea avertismente sa continue sa lase mizerie in urma lor. Daca si-au luat caini trebuie sa si stranga dupa ei.

 4. claudiu says:

  Sper ca asta sa fie ultima campanie de informare la adresa celor care detin animale de companie si sa se comporte in sfarsit si ei civilizat.

 5. Florin says:

  Buna ziua, tin sa precizez ca blogul Daniel Baluta nu este aceeasi lucru cu institutia Primaria sectorului 4. Pe blogul sau poate sa puna orice, dar nu este acelasi lucru cu institutia. Mai ales ca posteaza informatia eronat sau incomplet (la acest subiect).
  Al doilea lucru. Exista o singura lege adoptata, cea emisa de Consilul Primariei Bucuresti (HOTARIRE 243 din 20/10/2005). Sectorul 4 are obligatia sa se supuna aceleiasi legi.
  Cautati textul complet. Eu voi semnala ceea ce este important:
  “Art. 3- Se interzice plimbarea cainilor de companie prin parcuri si gradini fara lesa, iar cei din categoria cainilor agresivi fara botnita, unde proprietarul animalului de companie trebuie sa pastreze curatenia”.
  In traducere pentru toti postacii fideli si pentru dl Baluta. Legea imi permite sa-mi plimb catelul in orice parc doresc, alei sau gradina fara sa fiu sanctionat daca am catelul in lesa (am un catel de talie mica). Nu exista legea lui Baluta, exista doar legea Consilului Primariei Bucuresti. Despre spatiul de joaca al copiilor este normal sa nu am voie.
  Referitor la materialele necesare pentru curatare, aici este corect. Cunosc multi proprietari de catei sau caini care nu strang mizeria dupa animale. Personal nici mie nu-mi place. Catelului meu ii place sa se joace sa alerge, sa se tavaleasca. Cum ar fi sa il iau acasa plin de dejectii animale? Dar asta nu inseamna ca cei care sunt corecti trebuie sa sufere din pricina unora.
  Se pare ca este mai usor sa interzici tot decat sa gasesti solutii pentru identificarea celor care sunt in culpa. Asta arata impotenta primariei condusa de dl Baluta
  Spatiul destinat cainilor nu exista in multe zone. Iar unde sunt amplasate, sunt prost amplasate sau neincapatoare. Nu poti avea pretentia sa folosim aceasi spatiu toti cainii de pe cateva strazi intr-un spatiu de 6×8 m. Despre amplasament. Pe Secuilor exista un spatiu, 6x8m (cred), gard in gard cu o locuinta privata. Proprietarul are 2 caini mari care latra de fiecare data cand se trece pe acolo, fara sa mai spun sa folosesc spatiul destinat. Pentru cunoastiinta celor care nu au caini. Cateii de talie mica se sperie de latratul celor mari. Nu se vor juca, iar despre facutul nevoilor fiziologice nu mai vorbesc.
  Dl Baluta poate va indreptati atentia catre amenajarea de noi spatii destinate animalelor de companie. Si nu uitati pana la spatiul destinat eu pot doar sa merg … nu pot levita sau zbura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *