Am demarat controale în toate piețele agroalimentare din sectorul 4

Vreau să vă informez că, astăzi, aproximativ o sută de inspectori de specialitate, atât de la Primărie, cât și de la Direcția Sanitar Veterinară și ANPC, împreună cu lucrători ai Poliției Locale Sector 4 și ai Serviciului Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sector 4,  au efectuat controale în toate piețele din sectorul 4, în special pentru verificarea agenților economici care comercializează carne și produse din carne în halele special amenajate.

Conform raportului preliminar, în urma controalelor au fost confiscate peste 200 de kilograme de carne în valoare de peste 2000 lei și au fost aplicate sancțiuni de peste 115.000 de lei.

Principalele nereguli descoperite se referă la nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor impuse de producător, lipsa etichetării produselor supuse comercializării, lipsa afișării termenelor de valabilitate pe produsele comercializate, dar și la lipsa calificării profesionale pentru angajați.

Vreau să precizez că inspectorii se vor afla în toată perioada sărbătorilor pe teren, în piețele din sectorul 4, pentru a face verificări și a se asigura că sănătatea consumatorilor nu este pusă în pericol.

005 004 001 009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *