Am dispus verificări în magazinele de jucării din sectorul 4

Siguranța copiilor este pentru mine și pentru colegii mei din Primăria Sectorului 4 o prioritate. Pentru că suntem în sezonul în care se vând cele mai multe jucării, am dispus efectuarea unor verificări la unitățile de comercializare de astfel de produse, pentru a ne asigura că micuții vor primi de la Moș Crăciun doar jucării care respectă toate normele de siguranță.

Astăzi, echipe mixte formate din lucrători ai Primăriei și inspectori ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au  efectuat controale în peste 20 de magazine cu activitate axată pe comercializarea de jucării, unde au găsit o serie de nereguli. În principal este vorba despre produse neetichetate în limba română sau care nu oferă pe ambalaj destule detalii privind modul de utilizare sau vârsta recomandată de utilizare.

În urma verificărilor și constatării mai multor deficiențe, echipele de control au aplicat mai sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.500 lei. De asemenea, s-a dispus retragerea de la comercializare sau confiscarea mai multor produse neconforme.

Vă invit să urmăriți câteva imagini de la acțiunea de astăzi, nu înainte de a preciza că astfel de verificări vor continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *