Acte necesare pentru solicitarea unui loc de parcare

Pentru că am adus în discuție proiectul privind crearea unor noi locuri de parcare în Sectorul 4, pentru care căutăm surse de finanțare, am considerat util să vă ofer câteva informații privind documentația necesară pentru solicitarea unui loc de parcare.

Locuitorii Sectorului 4 care intenționează să solicite un loc de parcare pot face acest lucru exclusiv prin depunerea în scris, la Serviciul Evidență Parcări (care are sediul pe strada Străduinței nr. 1), a unei cereri, pentru care este nevoie, în prealabil, de semnătura și ștampila președintelui asociației de locatari a imobilului în care locuiesc.

În plus, acestei cereri i se adaugă și alte documente, precum cartea de identitate a solicitantului, din care să rezulte faptul că este domiciliat la adresa unde solicită locul de parcare, certificatul de înmatriculare al autoturismului cu ITP valabil, și viza fiscală, ce poate fi obținută din sediul DGITL al Sectorului 4 și care este menită să ateste faptul că solicitantul nu figurează cu debite restante către bugetul local al Sectorului 4, în anii anteriori încheierii contractului.

Ulterior depunerii dosarului cu documentația aferentă amintită, între solicitant și Primăria Sectorului 4 se va încheia acordul de utilizare pe o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea prelungirii de drept pe încă un an fiscal.

 

162 Comments

 1. Dan CRISTEA says:

  Teoretic sună frumos, dar nu sunt locuri suficiente iar dintre cele puţine ajung câte 2 la o familie de restanţieri în Giurgiului 123.
  Persoana de la parcări care se ocupă cu asta ar trebui să o mai reeducaţi sau să-i schimbaţi un pic funcţia … şi vî rog să faceţi experimentul cu cineva necunoscut care merge la d-lui să ceară un loc de parcare. deşi era liber a aşteptat “dreptul” şi l-a dat unuia cu restanţe la întreţinere de 5 ani, vi se pare normal?
  Plus că Şoseaua Giurgiului e plină în parcările laterale (alveole) de tot soiul de ruginituri nemişcate de ani, care sunt ori depozitele bişniţarilor, ori focare de infecţie.
  Sper să luaţi măsuri.

  • Daniel Băluță says:

   Mulțumesc pentru mesaj. În primul rând, vă rog să înțelegeți că nu putem aduce acuzații de fraudă niciunei persoane, în lipsa unor dovezi temeinice prezentate, nu Primăriei Sectorului 4 sau primarului, ci autorităților abilitate. În al doilea rând, am explicat și cu alte ocazii că în cazul mașinilor abandonate, vă rugăm să vă adresați poliției locale cu o cerere oficială în acest sens și, totodată, să-i sprijiniti pe colegii noștri de acolo în calitate de martor la acțiunea de ridicare a respectivului vehicul abandonat.

   • cetateanul kane says:

    foarte inteligent si corect politic raspunsul!
    pentru masini abandonate cerere oficiala????????? pai militianul nu vede ca si mine ca masina e abandonata???? trebuie sa ii spun eu oficial, ce naiba??!!!
    apoi, cand ridicati masini parcate prost din lipsa de locuri pentru foarte multe milioane/ridicare, parca nu va trebuie martori nu?

   • Mihai says:

    Am depus cerere anul trecut si persoana care se ocupa de evidenta parcarilor (str Samoila Dumitru) a raspuns sec dupa 4 saptamani ca nu sunt locuri libere desi sunt cel putin 5 cazuri de locuri neocupate sau persoane care nu mai platesc de mult timp. De aceea iese lumea in strada. Ca sa schimbe cat de cat ceva.

   • Georgescu Claudiu says:

    Înainte sa amendați cetățenii care v-au votat, ca parchează pe trotuar chiar si atunci când rămâne un spațiu de peste doi metri pentru pietoni, asigurați-vă ca aceștia au alta opțiune de a-și parca mașinile! Cred ca si mamele cu copii au mașini ,ele sau soții lor si cred ca tot la fel le parchează ! Faceți ceva pentru sectorul care v-a votat, nu va bateți joc de noi!

    • Daniel Băluță says:

     Bună ziua! Tocmai pentru că nu există destule locuri de parcare avem în lucru procedurile pentru 3 parcări supraetajate (prima va fi construită la Piața Sudului, lângă stația de metrou, unde era improvizată stația de microbuze) și alte câteva parcaje la sol – în principal în Triunghiul Berceni, Tineretului, Reșița. Trotuarele însă, trebuie să redevină ale pietonilor. Vă mulțumesc!

     • Gabriela says:

      Buna ziua! Dar pentru zona Gh. Sincai aveti ceva in vedere sau in lucru? Este o zona extrem de aglomerata. Aceeasi situatie in care oamenii sunt amendati ca parcheaza pe trotuar desi raman 2m liberi si pentru pietoni. Amendati-ne cand gresim dar oferiti-ne alternativa! Sunt dispunsa sa platesc si 100 de lei pe luna pentru un loc de parcare numai sa am unde parca. Este un chin fara sa exagerez.

     • Daniel Băluță says:

      Bună ziua! Tocmai pentru că nu există destule locuri de parcare avem în lucru procedurile pentru 3 parcări supraetajate (prima va fi construită la Piața Sudului, lângă stația de metrou, unde era improvizată stația de microbuze) și alte câteva parcaje la sol – în principal în Triunghiul Berceni, Tineretului, Reșița. Trotuarele însă, trebuie să redevină ale pietonilor. Vă mulțumesc!

     • Andrei says:

      Domnule Primar, va rog sa ne spuneti si cat timp va trece pana cand vom beneficia de aceste parcari, in special in zona Tineretului, unde deja ati pus in aplicare sanctionarea cu amenda a masinilor parcate pe trotuarul aferent Bld. Tineretului si unde intr-adevar latimea trotuarului permitea circulatia pietonilor pe o latime mai mare de 2 m. Proiecte doar pe baza unor declaratii nu reprezinta solutia!

     • Daniel Băluță says:

      Bună ziua! Zona la care faceți referire va avea o parcare amenajată până în 2018. Mulțumesc!

     • Roxana Gorgan says:

      Buna ziua, e perfect normal ca legile si normele de convietuire civilizata sa fie respectata. Insa, acela care impune respectarea unei legi/norme nu ar trebui sa asigure si existenta mijloacelor concrete de respectare a acestora? In conditiile in care fizi nu exista locuri de parcare, nu ar fi normal sa se asigure intai existenta acestor locuri si ulterior sa se procedeze la amendarea celor care nu parcheaza in locurile special amenajate? Inteleg si apreciez aplecarea pentru asigurarea conditiilor urbane de viata pentru locuitorii sectorului 4, insa aceasta grija trebuie sa fie egala pentru toti.

 2. TOFAN IULIAN says:

  Buna ziua,

  Pe site-ul Primariei Sectorului 4 scrie ca este vorba despre o “cerere tip”. Se poate gasi si online? Sau rebuie sa mergem neaparat la Serviciul Evidenta Parcari pt a o lua?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Cererea privind acordarea unui loc de parcare nu poate fi obținută decât personal, de la Serviciul Evidență Parcări. Asta pentru că, potrivit legislatiei, cererea are o valabilitate de numai 30 de zile.

   • Anca florentina says:

    Dacă așa este legea, este gândita foarte prost….este vorba de o cerere tip, un tipizat. De ce nu poate fi descărcată online?! Adică trebuie sa merg la serviciul parcari sa o ridic, apoi merg la asociația de proprietari pt semnătura președintelui, apoi inca un drum pt viza fiscală, si inca unul din nou la serviciul parcări….trăim in România, tara birocrației si a corupției ????

    • Daniel Băluță says:

     Bună ziua! Voi schimba curând acest sistem moștenit cu ani în urmă. Sunt de acord cu dumneavoastră în ceea ce privește descărcarea de pe internet a tipizatelor.

  • Iulian says:

   domnule Kane….pe bune???exista legi care nici macar un primar nu are cum sa le incalce…chiar si o rabla,asa cum spui,este proprietatea unei persoane,probabil trecuta de o varsta dar care cu siguranta plateste impozit pentru acea masina daca nu este radiata…dar asa cum a spus si domnul Baluta mai sus,exista variante….daca tot ai pierdut timpul pe aici,pune mana si mergi pana la capat….domnule Kane…

 3. Tudor says:

  Buna ziua!
  In conditiile in care la mine la bloc(sect. 4) exista locuri de parcare cu plata care sunt libere(cel putin 6), exista posibilitatea de a solicita un al doilea loc de parcare platit? M-am saturat sa ma cert cu vecinii care le ocupa, desi nu le platesc, asa ca as prefera sa mai platesc un loc. Ar fi util si pentru Primaria sect. 4, pentru ca reprezinta o sursa de venit.
  Astept cu interes raspunsul dumneavostra.
  Multumesc!

 4. Păunescu Theodor says:

  Dacă persoana de la parcări nu așteaptă dreptul, eu am fost cu vecinul meu la ghișeu și am făcut cerere de renunțare la locul de parcare urmând ca eu să preiau acel loc. Cu vecinul lângă mine domnul de acolo a zis că nu îmi poate da locul pe că este solicitat de altcineva. Firesc am întrebat de către cine și mi-a răspuns că e confidențial. Locul după părerea mea cred că este încă liber pentru că eu parchez acolo și aștept să vină ocupantul cu acordul de parcare.
  O zi bună vă doresc!

 5. Catalin says:

  Vai, atât de complicat să obții un loc de parcare???
  Știați că la sectorul 3 se poate verifica pe internet daca si care sunt locurile de parcare disponibile aferente blocului/zonei în care locuiesti ???
  D-le Băluță, trimiteți un responsabil în vizită pe la sector 3 să vedeți cum fac ei treaba asta. Poate reușim să implementăm si la secor 4.

  Mulțumesc,
  Catalin

 6. Sandu Alexandru says:

  D-le Băluță, doua probleme va aduc la cunostiinta:
  1. Traim in tara care a creat teatrul absurd si suprarealismul. Ma-m dus personal la serviciul Parcari sector 4 (cel de pe Straduintei) ca sa aflu cu stupoare ca:
  -nu imi pot da acest tipizat, ci trebuie sa scriu o cerere de mana;
  -trebuie mai intai sa aflu EU locurile libere de la administratorul de bloc si pe baza lor sa scriu cererea;
  -ei nu imi pot comunica locurile libere (confidential cica…)

  Nu mai mentionez atitudinea extrem de smecheresca a unui functionar (posibil de etnie, dupa podoabele purtate).
  Vi se pare corect? Va rog luati atitudine si eficientizati odata acest serviciu public. Cand putem si noi sa consultam Lista Locurilor Disponibile in sect 4 si amplasarea lor ?

  2. Gheena de gunoi de pe strada HUEDIN 6 colt cu Izvorul Muresului este o cocina pestilentiala. Atat oamenii strazii cat si angajatii REBU isi fac nevoile in ea. Gunoiul menajer, dar nu numai, sta neridicat cu zilele. Iarna pot trece 1..2 saptamani. Tomberoanele sunt lasate pe trotuar sau printre masini. De fiecare data dupa ce fac reclamatie se rezolva; dar minunea nu dureaza decat citeva zile… Ce puteti face in ajutorul nostru?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Voi cere chiar astăzi un raport din partea celor de la Evidența Parcări și vă voi comunica măsurile pe care le voi lua. Cât privește ghena de gunoi, voi direcționa solicitarea dumneavoastră către REBU, cu obligația de a-mi raporta săptămânal modul în care se derulează activitatea lor în zonă.

 7. Gabiel says:

  Buna ziua!
  Locuiesc in sectorul 4, sos. Oltenitei 69, bloc 4, scara 4. Acum ceva bunt timp parcarea ce apartine de primarie a fost asfaltata(lucru de laudat si de multumit), insa cum orice multumire vine si cu o nemulturie, locurile au ramas nemarcate. Cum sunt parcate 6-7 masini, fiecare vecin ocupa locul dupa propria imaginatie, cuviinta si asa, intre anumite locuri, se creeaza o aglomeratie in care masinile sunt practic lipite.
  Ca locuitor al sectorului 4 vin cu intrebarea: cand se remarcheaza aceste locuri de parcare?
  Multumesc!

 8. Mihai says:

  Bună ziua. Vin frecvent în parcul lume copiilor și de fiecare data mai apare cate un număr de mașină cu asa zisa autorizație în parcarea de la palatul copiilor. As dori sa știu dacă se pote acorda autorizație pentru locuri de parcare la palatul copiilor sau pur și simplu abuzează. Multumesc

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Nu știu care sunt condițiile în care Palatul Copiilor își împarte parcarea celor cu care colaborează.

 9. krudus says:

  Dle Catalin, la sectorul 3 este doar vopsit gardul…..daca mergi la primarie sa obtii un loc de parcare trebuie sa dai SPAGA.Ce se vede pe net este neactualizat sau sunt doar date introduse gresit, acesta este adevarul crud.
  Fara spaga nu pupi decat o promisiune ca poate functionarul de la parcari…..ma zbat eu sa va ajut, bla,bla…si doar daca dai spaga de peste 1000euro, te ajuta si ii anuleaza contractul unuia si iti ofera tie locul de parcare al altuia.Vorbesc in cunostiinta de cauza, exact asta am patit eu.Deci, la sectorul 3 este o mare vrajeala on line si atat.

 10. tudorel says:

  Buna ziua. Daca in blocul unde locuiesc este o persoana care deține un loc de parcare si in evidență dv apare ca este o persoana cu dezabilitati. Însă la acel apartament este un coafor nici decum persoane cu handicap. Am încercat sa vb cu proprietarul apartamentului dar nu il cunoaste nimeni

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să îmi oferiți mai multe detalii. Adresa la care va referiți, numărul apartamentului, numele persoanei care are închiriat locul de parcare. Mulțumesc!

   • Tudorel says:

    Bună ziua adresa este urmatoarea: str. Nițu Vasile nr. 48 bl.5 sc.1 ap.4 . Iar persoana care deține acest imobil nu stiu cum se numeste stiu doar atât că cel care se foloseste de acest apartament este nora proprietarului care detine coaforul. La sediul parcări sector 4 figurează persoana cu dezabilitati sa nu mai plătească parerea mea. Va multumesc pt intelegere o zi plăcută va doresc

 11. DUMITRESCU Vlad says:

  Buna ziua,

  Poate va itneresati si de re-marcarea locurilor asfaltate. Aceeiasi problema pe care a ridicat-o dl. Gabriel, mai sus, in data de 02.10.2016 este si la blocurile din perimetrul str. Panselelor, str. Calutnasi, str. Anton Bacalbasa ( cel putin la parcarile din spatele blocurilor).

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Nu avem încă un contract în acest sens. Imediat ce vom termina procedurile de achizitție vom trece la marcarea propriu-zisă.

 12. Costache Loredana says:

  Buna ziua. Am si eu o intrebare, autovehicului fiind trecut pe numele tatalui meu am nevoie de contract de comodat? Este de ajuns o imputernicire? Contractul de comodat trebuie sa fie neaparat facut la notar sau este suficient doar contractul semnat de mine si tatal meu?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Este de ajuns și un înscris sub semnătura privată.

   • Ciprian M. says:

    Bună ziua,
    Dacă mașina este pe numele meu si este înmatriculată pe Jud BV dar o folosește soția mea care are domiciliul pe adresa din sect. 4, ce trebuie făcut pentru a obține un loc de parcare

    • Daniel Băluță says:

     Bună ziua! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Biroul Parcări de Reședință la numărul de telefon – 021.460.12.92

 13. Munteanu says:

  Buna ziua,

  Aceeasi problema a locurilor nemarcate dupa asfaltare este si la blocul din strada Radu Voda nr. 1, bl. B8. Mentionez ca asfaltarea s-a facut in primavara anului 2016!
  Pe langa faptul ca se parcheaza dupa intuitie, mai este o problema care are ca rezultat risipirea banului public. Ma refer la faptul ca in situatia in care locul de pacare este blocat si se apeleaza la Politia locala, echipajul sosit la fata locului spune ca nu poate lua masuri deoarece nu exista marcaj. In consecinta, platitorul locului de parcare ramane sa se invarta in jurul blocului pentru a gasi un loc de parcare (ceea ce este aproape imposibil in timpul zilei, dat fiind ca este in zona centrala si in plus, blocurile sunt pline de firme), iar Politia consuma niste resurse fara a rezolva problema.
  In context, va rog sa gasiti o posibilitate de a mediatiza regulile de utilizare a locurilor de parcare in sectorul 4, respectiv obligativitatea eliberarii locului de parcare din parcarea de resedinta, la solicitarea platitorului. Va adresez aceasta rugaminte deoarece majoritatea celor care parcheaza pe aceste locuri cunosc doar singura informatie mediatizata cu ani in urma, respectiv platitorul poate dispune de acest loc doar dupa ora 18.00-19.00. Ca atare, mai ales in zonele foarte aglomerate ca cea mentionata mai sus, platitorii locurilor de parcare se gasesc in mod frecvent in situatia in care nu pot utiliza aceste locuri. Mai mult, la aceasta se adauga si cheltuirea resurselor de catre Politia locala, care vine, dar nu poate rezolva problema.
  O varianta de solutionare a problemei ar fi cea mentionata mai sus, respectiv mediatizarea regulilor de parcare (inclusiv sanctiunile care se aplica), impreuna cu recomandarea adresata soferilor de a afisa, pe bordul masinii, a unui nr. de telefon de contact, pentru a putea fi apelat atunci cand platitorul locului are nevoie de locul de parcare. Mentionez ca in prezent sunt unii soferi (mai ales cei care vin frecvent in zona) care fac acest lucru din proprie initiativa, dar pentru evitarea situatiilor neplacute si, bineinteles, renuntarea la interventia Politiei, ar fi foarte utila aceasta informare. Vreau sa remarc faptul ca aceasta solutie ar multumi, cred eu, atat pe platitorii de locuri de parcare, cat si pe ceilalti, care isi pot lasa masinile in locurile de parcare libere, fara a se gandi la reactiile mai mult sau mai putin ciudate pe care le pot avea platitorii.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Avem în lucru procedura de achiziție a serviciilor de marcare a locurilor de parcare. Peste câteva zile vom începe campania de informare privind aspectele menționate mai sus de către dumneavoastră, întrucât problemele pe care le-ați ridicat se manifestă la nivelul întregului sector.

 14. DUMITRESCU Vlad says:

  Domnule Primar Baluta,

  Credeti ca se va rezolva vreodata cu birocratia si timpul de asteptare pentru atribuirea unui loc de parcare? Este posibil sa dureze atat de mult pentru un simplu raspuns? Exista sau nu exista locuri de parcare in zona? Am depus cererea cu cateva saptamani in urma si nici pana acum nu am primit vreun raspuns.

 15. Bogdan Gordiță says:

  Nu este chiar așa ușor de a închiria un loc de parcare. La servicul parcări din Str. Străduintei mi s-a spus că trebuie depusă o cerere scrisă de mână prin care solicit un loc de parcare, asta doar pentru a afla dacă există locuri disponibile. Am făcut acest lucru în octombrie, pe 5. Mi s-a comunicat că voi primi un răspuns telefonic sau prin poștă în maxim 30 de zile lucrătoare. Atenție, lucrătoare!
  Până astăzi, 22 noiembrie nu am primit nici un răspuns. Azi voi merge personal la ei pentru a afla ceva. Orice.
  Menționez că de la sf lunii septembrie parchez pe un loc liber. Deci ar fi culmea să nu existe locuri libere.
  Oricum, birocrația ne omoară.
  Voi reveni cu răspunsul lor.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am luat cunoștință de problema pe care o ridicați și o să am o discuție personală cu colegii de la Direcția Taxe și Impozite Sector 4. Ne dorim să îmbunătățim comunicarea între cetățeni și instituțiile pe care le avem în subordine. Rugămintea mea la dumneavoastră este să-mi lăsați numărul de telefon pe adresa sesizari@danielbaluta.ro și colegul meu din aparatul de specialitate o să vă contacteze, în cazul în care după vizita dumneavoastră cei de la serviciul parcări nu au remediat încă situația. O duminică plăcută vă doresc!

   • Bogdan Gordiță says:

    Mi s-a spus sa “stau linistit si sa astept”, ca din moment ce am lasat un numar de telefon in cerere, ma vor anunta ei.

    Tipic.

   • Bogdan Gordiță says:

    Nu s-a schimbat nimic…inca 3 zile si se implinesc 3 luni de cand astept sa aflu “daca exista” locuri de parcare disponibile. Vreau sa platesc un loc si nu am aceasta posibilitate. Este fabulos. Binenteles ca nu am fost sunat sau contactat prin email de catre “colegul de specialitate” al d-ului Baluta.
    Nu-i bai, incepand de maine o sa fac tot posibilul sa ma duc zilnic la serviciul parcari(atunci cand au program binenteles, pentru ca lucreaza 3 zile pe saptamana, sa nu oboseasca prea tare). Poate anul asta o sa fie cu noroc si obtin si eu un loc de parcare pe care sa il platesc.

    • Bogdan Gordita says:

     Nu ii pasa nimanui. Indivizii care lucreaza acolo il iau pe “nu pot” in brate si mor cu el. “Nu va putem ajuta, suntem foarte aglomerati, doar pentru reinnoiri de contracte”. Nici macar nu se obosesc sa caute ceva, un document, un fisier in calculator(presupun ca au calculatoare cu vreo baza de date) nimic. Iti raspund sec doar ca nu te pot ajuta. Mi se recomanda totusi sa mai revin dupa 31 martie, pentru ca sigur voi gasi atunci un loc de parcare. Dupa ce plec din nou fara sa rezolv nimic din Straduintei, primesc in cele din urma acasa, culmea prin firma Sameday(desi mi s-a promis prin posta romana) un raspuns prin care sunt informat ca nu exista locuri de parcare disponibile in zona mea. Curios, stiind ca doar in urma cu cateva luni s-au mutat 2 vecini din bloc. Altul are parcata o masina pe un loc si o rulota, atentie, rulota, pe un alt loc. Din cate stiu eu, nu poti detine 2 locuri de parcare pe un apartament. Sa zicem ca le-au dat timp pana la sf lui martie sa isi prelungeasca contractele. O sa ma duc din nou in aprilie…Alta solutie aparent nu exista. Doar sa ma mut in vreun complex la marginea orasului care macar iti ofera un loc de parcare. Intre timp dna Firea pune luminite de Paste, vrea wifi in ratb si pasajul de la Sudului cand o fi sa fie. Ador atitudinea asta, ma face sa ma simt roman.

  • DUMITRESCU Vlad says:

   Aceiasi problema si la mine. Am depus aceiasi cerere, intradevar pe 3 noiembrie. Tot la fel mi-au zis ca voi fi contactt telefonic sau in scris. Am sunat la dumnealor pentru a ma interesa de stadiul cererii si mi-au spus sa am rabdare.

   • DUMITRESCU Vlad says:

    Domnule Primar,

    Cand credeti ca cei de la Serviciul Parcari o sa poata raspunde solicitarilor noastre. Am depus cererea pe data de 3 noiembrie si nici pana acum nu mi s-a comunicat daca exsita loc de parcare. Domnul Godita are 3 luni de cand a depus-o. Credeti ca o sa se miste ceva?

 16. Georgiana says:

  Buna ziua, domnule Primar! Va scriu pentru a va aduce la cunoștința un fapt îngrijorător, ocuparea ilegală a domeniului public de către persoane care își fac singure marcare a unui loc de parcare. Se petrece la tot pasul in cartierul Tineretului, despre a cărui situație dramatica la capitolul parcări sunt sigura ca știți.
  Cum rămâne însă cu cei care își aroga singuri locuri de parcare publice sau, si mai rău, își “construiesc” in nume propriu unul? Unde sa fie reclamație, cine sa ia act de faptele lor ilegale si sa ii amendeze? Va pot trimite poze cu 3 astfel de pseudo locuri de parcare artizanal făcute chiar lângă Piata Norilor, pe Rădulescu Motru, in cea mai aglomerata zona. Va rog mult sa luați act despre aceste anomalii, altfel fiecare cetățean poate sa își atribuie de la sine putere o bucata mai mică sau mai mare din spațiul public.
  Mulțumesc!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să sesizați aceste aspecte Poliției Locale Sector 4, la numărul de telefon 021.9441

   • Georgiana says:

    Offff, adică dumneavoastră imi spuneti sa ii reclam celor care trec de nenumărate ori pe zi pe acolo fără sa faca numic? Celor care se uita si răspund arogant si amenințător daca faci o sesizare? Ori, in cel mai bun caz, ridica din umeri?! Sa fim serioși!

 17. Suzana says:

  Buna ziua, ca sa pot inchiria in loc de parcare trebuie neaparat sa am masina pe numele meu si sa am numere de Bucuresti? Mentionez ca imobilul este pe numele meu, achizitionat acum cateva luni iar masina este a scorilor (cu numere de Bacau). Va multumesc!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Colegii mei de la Serviciul Parcări sunt singurii care vă pot îndruma în această situație. Vă rog să îi contactați la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 4.

 18. DUMITRESCU Vlad says:

  Domnule Primar,

  Toata lumea va transmite problemele cu care se confrunta la serviciul parcari. Din cate observ prima postare este din 7 martie 2016. Problemele sunt aceleasi si ca sa sintetizam: birocratia, timpi de asteptare foarte lungi, indiferenta si indolenta celor de la serviciul parcari.

  Credeti ca Serviciul Parcari va putea vreodata sa functioneze normal. Sunt totusi 10 luni de cand va sunt semnalate direct dvs. problemele si serviciul continua sa functineze dupa aceleasi reguli. Cui mai indreptatit decat dvs. putem sa ne adresam pentru a se putea schimba ceva. Daca dvs. pana in momentul de fata nu ati reusit sa schimbati ceva sau nu ati incercat inseamna ca totul este in zadar.

  Eu, ca si altii ca mine, o sa astept in continuare raspunsul celor de la parcari in ceea ce priveste disponibilitatea unui loc de parcare. Si apoi cine stie cat o mai dura si atribuirea lui.

  Cu stima.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Serviciul Parcări a fost trecut în subordinea Direcției de Taxe tocmai pentru a fi reformat. Sunt sigur că în scurt timp lucrurile se vor rezolva.

 19. DUMITRESCU Vlad says:

  Domnule Primar,

  Toata lumea va transmite problemele cu care se confrunta la serviciul parcari. Din cate observ prima postare este din 7 martie 2016. Problemele sunt aceleasi si ca sa sintetizam: birocratia, timpi de asteptare foarte lungi, indiferenta si indolenta celor de la serviciul parcari.

  Credeti ca Serviciul Parcari va putea vreodata sa functioneze normal. Sunt totusi 10 luni de cand va sunt semnalate direct dvs. problemele si serviciul continua sa functineze dupa aceleasi reguli. Cui mai indreptatit decat dvs. putem sa ne adresam pentru a se putea schimba ceva. Daca dvs. pana in momentul de fata nu ati reusit sa schimbati ceva sau nu ati incercat inseamna ca totul este in zadar.

  Eu, ca si altii ca mine, o sa astept in continuare raspunsul celor de la parcari in ceea ce priveste disponibilitatea unui loc de parcare. Si apoi cine stie cat o mai dura si atribuirea lui.

  Cu stima.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua!
   În acest moment, Serviciul Parcări se află în subordinea Direcției de Taxe și Impozite Locale Sector 4, pentru a fi eficientizat.

   • George says:

    Buna ziua,

    Daca Serviciul Parcari a trecut in subordinea Directiei de Taxe si Impozite, de ce nu se face o corelatie intre persoanele care au locuri de parcare si nu mai au masini??
    Ma indoiesc ca o persoana care ocupa 3 locuri de parcare(marcate legal) ar avea cum, in situatia in care in mod normal este dat doar un loc pe apartament. In cazul de fata vad 2 situatii: 1)Persoana respectiva are alocate 3 locuri pe un apartament si 2) Locurile sunt ale altor persoane care desi nu mai au masina, platesc in continuare(ca ce mai e in ziua de azi 60 de lei pe an?) si iau “chirie” pe acele locuri…Din punct de vedere legal si moral nici unul nu mi se pare ok…Dar totusi traim in Romania…
    Eu am depus o cerere pentru parcare in iunie si nici acum nu am primit nici un plic in posta.
    Am de asemenea un loc pe care nu a mai parcat nimeni din martie si cand am parcat eu acolo, deoarece nu am putut gasi alt loc liber(deoarece sunt cel putin 4 rable pe acestea), mi s-a atras atentia de catre un vecin ca acele locuri sunt ale scarii (nu publice) si locul cu pricina e al verisoarei care a inchiriat apartamentul!?!?Si atunci eu in situatia asta cum pot rezolva ceva?Imi dati o solutie legala?Sau trebuie sa umblu cu plicul?
    Va multumesc pentru clarificari si imi pare rau daca am jignit pe cineva, dar de 4-5 ani nu mai suport….

    • Daniel Băluță says:

     Bună ziua! Sunt conștient de toate aceste probleme și aveți perfectă dreptate în tot ceea ce afirmați. Ceea ce vă pot spune eu este ca am început campania de ridicat de mașini abandonate în sector și urmează să construim 600 de parcări. Până în vara lui 2017 vom da în folosință cel puțin alte 500 de locuri de parcare de reşedință, Direcția Taxe și Impozite sector 4 va face, la inceputul anului, o centralizarea a tuturor locurilor de parcare din sector care sunt date în folosință în acest moment.

 20. Mihaela says:

  Răspunsul dvs nu ajuta cu nimic….v-ați asumat intr-un comentariu anterior ca vor fi disponibile online cererile privind solicitarea unui loc de parcare. După aproape 1 an putem gasi sau nu online aceasta cerere?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Puteți depune și online cererile pentru reînnoirea contractului pentru utilizarea locului de parcare de reședință la adresa de e-mail parcari@dgitl4.ro. Ridicarea noului contract de închiriere a locului de parcare de reședință se face de la locațiile instituției noastre în urma înștiințării pe e-mail.

   • Bogdan says:

    Buna ziua,

    am trimis pe data de 6 ianuarie toate actele asa cum apar https://www.dgitl4.ro/

    ca sa fiu sigur ca totul este in regula si ca cererea mea cat si actele sunt in regula am si sunat la 021.460.12.92 unde mi-a raspuns un somn care mi-a spus ca toate reinnoirile se pot face doar prezentandu-ne personal la sediu si ca pe mail nu a fost si nu va fi posibil niciodata!

    va rog sa imi dati detalii cu privire la acest aspect

    SE POATE FACE REINNOIREA PE MAIL (trimitand copii toate actele necesare ) urmand ca de la dumneavoastra de la sediu sa ridicam doar contractul?

    Multumesc

    cu respect
    Bogdan

 21. Maria says:

  Stim toti ca doar daca dai spaga, obtii un loc de parcare. O masina inmatriculata in sectorul 5 are loc cu plata in sectorul 4! Nu vreti sa schimbati nimic, praf in ochii aceste raspunsuri evazive….

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să-mi transmiteți mai multe detalii, respectiv adresa, proprietar, pentru investigarea celor semnalate de dvs. Vă mulțumesc!

 22. Gabriel says:

  Buna ziua,am achizitionat un apartament in sectorul4,as dori un loc de parcare dar masina + buletinul figureaza pe vechea adresa,cea a parintilor unde am locuit pana acum 1 luna,pot obtine un loc de parcare pana voi schimba adresa de pe acte?Doresc sa o schimba cand va expira buletinul sa evit cozile de la DRPCIV
  Daca se poate,unde pot verifica daca la adresa respectiva sunt locuri libere sa nu fac demersurile degeaba?
  Multumesc.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Colegii mei cadrul Direcției Taxe și Impozite sector 4 sunt cei care vă pot oferi lămuriri în acest sens. Vă rog să-mi lăsați numărul dvs. de telefon ca să puteți fi contactat. Vă mulțumesc!

 23. Florentina says:

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Vreau sa imi reinnoiesc contractul dar pe o alta masina, respectiv pe masina de firma.
  Precizez ca am platit parcarea pentru anul 2017 si nu stiu ce acte imi trebuie sa fac un nou contract. Am sunat in nenumarate randuri la numarul 0214601292 si nimeni nu se deranjeaza sa raspunda niciodata.
  Am dat e-mail la adresa consiliul.local@ps4.ro care desi am gasit-o pe site-ul oficial mi s-a intors e-mail-ul pe motiv ca este respins de server-ul pentru ps4.ro.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Colegii mei cadrul Direcției Taxe și Impozite sector 4 sunt cei care vă pot oferi lămuriri în acest sens. Vă rog să-mi lăsați numărul dvs. de telefon ca să puteți fi contactată. Vă mulțumesc!

 24. vulpe nicolae says:

  Am contract pentru locul de parcare reactualizat din 2014 !De ce trebuie sa il ractualizez cind in contract scrie ca daca platesc la inceputul anului acordul se prelungeste automat ?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Colegii mei cadrul Direcției Taxe și Impozite sector 4 sunt cei care vă pot oferi lămuriri în acest sens. Vă rog să-mi lăsați numărul dvs. de telefon ca să puteți fi contactat de dânșii. Vă mulțumesc!

 25. Ovidiu Alexandru says:

  Buna ziua

  S-a schimbat ceva in procedura de solicitare a unui loc de parcare in sectorul 4 de cand a fost facuta schimbarea “Serviciul Parcări se află în subordinea Direcției de Taxe și Impozite Locale Sector 4”.
  Va intreb pentru ca am marea banuiala ca sunt locuri de parcare neachitate sau neactualizate cu datele noilor propietari si, in acest fel, primaria pierde niste bani destul de importanti.
  Cererea de solicitare se poate descarca de pe site ? Reusim ceva in 2017 ?

  Cu stima
  Ovidiu Alexandru

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Cererile privind reînnoirea contractului/acordului pentru utilizarea locului de parcare de reședință se pot obține atât de la adresa electronică https://www.dgitl4.ro/doc/Cerere%20reinnoire%20acord%20parcare.pdf cât și de la registraturile sediilor Direcției Taxe și Impozite sector 4 situate la adresele: Str. Serg. Nițu Vasile nr. 50-54, Str. Străduinței nr. 1, Cal. Șerban Vodă nr. 43. Acestea vor fi însoțite de: copie act de identitate; vechiul contract/acord de utilizare a locurilor de parcare; certificat de înmatriculare cu ITP valabil; contract de comodat(dacă este cazul). Contractul de închiriere se va încheia pe o perioadă de un an cu posibilitatea prelungirii de drept pe încă un an fiscal, cu respectarea prevederilor H.C.L. Sector 4 nr. 150/2016.

   • Ovidiu Alexandru says:

    Buna seara

    Va multumesc pentru raspuns.

    Nu cred ca m-am exprimat corect. Eu m-am referit la cererea pentru solicitarea unui loc de parcare de resedinta. Nu am loc de parcare alocat si as vrea sa depun o cerere pentru a verifica disponibilitatea unuia ( daca este disponibil ). In link-ul trimis este o cerere de reinoire a unui loc de parcare…
    Mai mult, daca aceasta cerere este disponibila online, ce acte trebuie sa depun pentru a obtine acest loc de parcare ? Mai trebuie o alta cerere pentru acordul asociatiei, sau este suficienta cea de solicitare ?

    Cu stima
    Ovidiu Alexandru

    Va multumesc

    • George says:

     Buna ziua,
     Se pare ca cuiva nu i-a convenit sa primeasca si cereri de loc de parcare pe mail(NU vorbesc de Reinnoire) pentru ca comment-ul in care se spunea ca se pot face astfel a fost sters. Acum aprox 2 saptamani se raspundea unui locatar ca aceste cereri se pot face si online!!Din pacate nu am apucat sa fac un printscreen cu acel mesaj :(.
     Acum ma pregateam sa trimit cererea, si vroiam o confirmare a mail-ului, dar surpriza….nu mai e….dar tot voi trimite, pentru ca sunt curios de raspuns si mi se pare normal sa se raspunda si pentru astfel de cereri nu numai pentru reinnoiri!
     Va multumesc pentru clarificari si explicatii in cazul in care nu se poate raspunde.
     Cu stima,

     George M.

 26. Alexandra F. says:

  Buna ziua!
  As dori sa stiu daca pot beneficia de un loc de parcare in sectorul 4, sector in care am resedinta, dar masina este pe persoana juridica, inmatriculata in Constanta. Daca da, de ce acte am nevoie, in afara de cele mentionate mai sus.
  Multumesc mult!

 27. Elena says:

  Buna ziua! Din cate citesc pe blogul dvs. nu dati de inteles ca ve-ti rezolva problema locurilor de parcare. In conditiile in care dvs. le ingraditi dreptul propietarilor de derept ai locuitorilor din Sect. 4 ca nu pot detine loc de parcare din cauza faptului ca nu au masinile inmatriulate pe Bucuresti, dar le dati voie celor care au contracte de comodat incheiate la adresa respectiva, mi se pare un abuz si jumatate si o lipsa de respect.

 28. Ciprian says:

  Nu vi s-ar parea corect si echitabil sa nu se mai aloce locuri de parcare de resedinta ci sa se impuna o taxa de parcare pentru toata masinile parcate pe domeniul public? Astfel se vor putea ocupa locurile rezervate care de multe ori sunt libere in timp ce alte masini sunt parcate fiecare pe unde apuca.
  Coroborand aceasta masura cu desfiintarea garajelor ridicate pe domeniul public si ridicarea rablelor s-ar mai rezolva o parte din eternele probleme ale parcarilor.
  Legea, asa cum este ea acum, este total discriminatorie, favorizand vechii proprietari care au contracte incheiate pe viata.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să consultați site-ul Direcției Taxe si Impozite sector 4 https://www.dgitl4.ro/ și o să observați că au apărut modificări în ceea ce privește încheierea contractelor pentru locurile de parcare. Vă mulțumesc!

 29. Iordanescu Roxana says:

  Buna ziua,sotul meu are domiciliul la parinti in sectorul 5 si actele mașinii la fel.Noi locuim in sectorul 4 de 14 ani la parintii mei.Eu ca și sotie am domiciliul la adresa parintilor din secrorul 4.Pot face un contract de comodat cu sotul pentru a beneficia de locul de parcare?Pana anul trecut era tatal beneficiar al locului de parcare dar masina nu o mai are.Administratorul blocului imi poate da hartie ca sotul apare in cartea de imobil din 2002.Va multumesc,o zi buna si felicitari penteu ca va implicati pentru a fi un bun gospodar al sectorului noatru.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să consultați site-ul Direcției Taxe si Impozite sector 4 https://www.dgitl4.ro/ sau să sunați la numărul de telefon al Biroului Parcări de Reședință – 021.460.12.92. Vă mulțumesc!

  • Marian Iorga says:

   Intre soti nu se face contract de comodat. Asta este o aberatie si un abuz. Bunurile sunt comune si au ambii drept de folosinta asupra lor.

 30. Mihaela says:

  Bună ziua,
  Cum pot afla care este noul loc de parcare atribuit , în condițiile în care mi se comunica în contract doar un nr iar angajatul primăriei nu poate sa îmi comunice nici măcar vecinii .De asemenea , parcarea respectiva nu este marcata conform contract de închiriere. Eu ca și contribuabil am plătit locul de parcare și ma aflu în imposibilitatea de a intra în posesia locului de parcare. Am întrebat angajații Serviciului de Parcari iar răspunsul lor a fost lângă Olteniței nr 142 în condițiile în care adresa specificata în contract este Aleea Secuilor nr 3. Refuz sa cred ca nu exista un plan topografic al locurilor de parcare , libere de contract sau aflate în închiriere, pentru a avea o evidenta clara a lor. În așteptarea răspunsului dumneavoastră, recomand o mai buna disciplina în activitatea angajaților de la Serviciul Parcari , ma refer la respectarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare . Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog sa reveniți cu cererea către colegii mei de la Serviciul Parcări. Acum sunt sigur că vă vor putea răspunde.

 31. Mari Istrate says:

  Bună ziua! Am achitat un loc de parcare in sectorul 4, pana la final de 2016, pt autoturismul familiei ( având și doua mașini de serviciu). În 2016 am vândut autoturismul personal și dorim sa achitam pt 2017 locul de parcare ce îl avem alocat de când am cumpărat apartamentul.
  Este suficienta o adeverință de la serviciu din care sa reiasă ca sunt angajata firmei….si șoferul auto… Pe perioada nedeterminata ? Mulțumesc!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să consultați site-ul Direcției Taxe si Impozite sector 4- https://www.dgitl4.ro/ -sau să sunați la numărul de telefon al Biroului Parcări de Reședință – 021.460.12.92. Vă mulțumesc!

   • DUMITRESCU Vlad says:

    Poate reusiti dvs. sa vorbiti la acel numar. Pentru noi muritorii de rand nu raspunde nimeni. In ceea ce priveste site-ul directiei de taxe si impozite la care faceti referire nu prea sa gaeste nimic pe el in ceea ce priveste parcarile.

 32. Bogdan J says:

  Buna ziua,
  Printre atatea plangeri si nemultumiri as dori sa va adresez si eu un mesaj de apreciere si de multumire.
  Recunosc ca am fost sceptic la inceput ca voi putea reinnoi contractul de parcare intr-un mod civilitat si consider eu normal pentru acest moment – trimitand toate actele necesare pe e-mail.
  Va multumesc ca ati reusit sa implementati acest sistem – functioneaza!
  Am urmat pasii de pe site https://www.dgitl4.ro/ si am fost contactat in mai putin de o saptamana – sa merg sa ridic contractul, m-am prezentat, am semnat, am ridicat contractul – toata operatiunea nu a durat mai mult de 30 de secunde( timp in care doamna de la ghiseu a cautat contractul printe alte multe contracte.)
  Exista o speranta ca se poate si la noi in Romania sa avem servicii de calitate – Felicitari domnule primar si echipei alaturi de care lucrati – la mai multe astfel de schimbari in bine.

  Cu respect
  Bogdan J

 33. Bisceanu Anca says:

  Buna ziua! Pe dat de 13.12,2016 am depus la Serviciu de parcari de pe str. Straduintei o cerere pentru loc de parcare cu nr de inregistrare :503922 pe numele Bisceanu Anca Nicoleta cu precizarea ca s-a eliberat un loc de parcare la solicitarea mea la Politia Locala sector 4 – a unei masini abandonate, pana la acest moment nu am primit niciun raspuns , locul este ocupat abuziv de un taximetrist iar eu ma chinui cu copilul sa parchez la strazi distanta,Va multumesc!

 34. Victor says:

  Buna ziua domnule primar, am contract pentru parcare din anul 2008, l-am reinoit in anul 2013, din anul 2008 platesc locul de parcare pentru aceeasi masina. De ce trebuie sa reinoiesc contractul daca nu au survenit modificari? Se poate vedea foarte simplu ca in fiecare an eu trebuie sa platesc impozitul pentru masina care o detin. Cu deosebit respect.

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Serviciul Parcări se află acum în subordinea Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, iar pentru a prelua întregul portofoliu de parcări, conducerea instituției a considerat necesară reînnoirea contractelor. Mai multe detalii puteți primi direct de la DGITL.

 35. Adrian says:

  Buna ziua,

  Imi puteti spune cum se procedeaza pentru obtinerea unui loc de parcare pentru care ar trebui amenajarea din spatiul verde al blocului (blocul are teren de jur imprejur si gard).
  Se face o cerere la Serviciul Evidenta Parcari si vin ei sa amenajeze un loc de parcare? (mutat gard / turnat beton).

  Va multumesc

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Legislația actuală nu mai permite dezafectarea spațiului verde pentru amenajarea de parcări. Vă mulțumesc!

 36. Gabriela Ghita says:

  Buna ziua! Daca am masina de firma, ce acte specifice imi trebuie pentru obtinerea unui loc de parcare?
  Imi trebuie o imputernicire sau adeverinta de la angajator, in care sa se specifice ca masina este la mine in permanenta (inclusiv noaptea)?
  Mentionez ca nu am niciun loc de parcare de resedinta, si nici masina personala.

  Multumesc

 37. DUMITRESCU Vlad says:

  Am depus pe 03 noiembrie 2016 o cerere prin care sa mi se comunice daca exista disponibil un loc de parcare. Nu am primit raspuns nici pana in ziua de azi si din cate citesc mai sus nici nu prea sunt sanse sa primesc vreunul. Spuneti ca acum parcarile sunt in subordinea Directiei Taxe si Impozite Sector 4.
  Mai am vreo sansa sa mi se raspunda la cererea depusa anterior sau trebuie sa fac alta cerere in acest sens?
  La numarul de telefon indicat de dvs. suna tot timpul ocupat, iar pe site nu se gaseste nici o informatie despre parcari.
  Unde pot sa ma duc si pe cine trebuie sa implor pentru atribuirea unui loc?

  Multumesc.

 38. Mara Ileana says:

  buna seara, locuiesc pe Aleea Slatioara. 1. Unde trebuie sa depun dosarul pentru innoirea contractului locului de parcare? 2. Trebuie sa platesc mai intai taxa de parcare pentru 2017 si apoi sa depun dosarul?

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Biroul Parcări de Reședință la numărul de telefon – 021.460.12.92.

 39. Cristi says:

  Buna ziua!
  Imi puteti spune va rog daca mai este necesara semnatura/stampila Asociatiei de proprietari in vederea incheierii unui contract de inchiriere pentru un loc de parcare? Mai este necesara completarea Anexei 1 de catre Asociatia de proprietari privind locurile de parcare libere/ocupate?
  HCL 150/19.12.2016 nu face referire la nici una din cele de mai sus. Sincer as avea nevoie de un raspuns inainte de a ma indrepta catre DGITL cu toate documentele, pentru a nu face cale intoarsa.
  Am trimis un e-mail catre office@dgitl4.ro si parcari@dgitl4.ro in 10.01.2017 prin care am solicitat mai multe lamuriri, dar nu am primit inca un raspuns.
  Ma puteti ajuta cu un raspuns la cele 2 intrebari de mai sus, pentru a lamuri macar aceste aspecte si pentru a putea depune actele in vederea contractarii unui loc de parcare?

  Multumesc anticipat!

 40. costi says:

  buna ziua.
  Ma-m dus personal la serviciul Parcari sector 4 (cel de pe Straduintei) si am aflat
  ca trebuie mai intai sa aflu locurile libere de la administratorul de bloc ,iar administratorul nu stie acest lucru, deci reprezinta un cerc vicios si o bataie de joc.
  daca exista contracte semnate si un numar x de locuri, cred ca se poate spune la serviciul parcari cate, daca si unde sunt locuri disponibile.
  deci cum se poate afla daca exista locuri libere, transparent? si care sunt pasii pentru cererea unui loc de parcare?

  • Daniel Băluță says:

   Bună seara! Colegii mei cadrul Direcției Taxe și Impozite sector 4 sunt cei care vă pot oferi lămuriri în acest sens. Vă rog să lăsați numărul dvs. de telefon, pe adresa de e-mail sesizari@danielbaluta.ro, ca să puteți fi contactat de dânșii. Vă mulțumesc!

 41. DUMITRESCU Vlad says:

  Am depus pe 03 noiembrie 2016 o cerere prin care sa mi se comunice daca exista disponibil un loc de parcare. Nu am primit raspuns nici pana in ziua de azi si din cate citesc mai sus nici nu prea sunt sanse sa primesc vreunul. Spuneti ca acum parcarile sunt in subordinea Directiei Taxe si Impozite Sector 4.
  Mai am vreo sansa sa mi se raspunda la cererea depusa anterior sau trebuie sa fac alta cerere in acest sens?
  La numarul de telefon indicat de dvs. suna tot timpul ocupat, iar pe site nu se gaseste nici o informatie despre parcari.
  Unde pot sa ma duc si pe cine trebuie sa implor pentru atribuirea unui loc?

  Multumesc.

 42. Bisceanu Anca says:

  Din pacate nu se respecta termenul de 30 zile lucratoare in care trebuie sa primesti raspuns pentru locul de parcare,Am depus pe daat ade 13.12,2016 am depus la Serviciu de parcari de pe str. Straduintei o cerere pentru loc de parcare cu nr de inregistrare :503922 pe numele Bisceanu Anca Nicoleta cu precizarea ca s-a eliberat un loc de parcare la solicitarea mea la Politia Locala sector 4 – a unei masini abandonate, pana la acest moment nu am primit niciun raspuns , locul este ocupat abuziv de un taximetrist iar eu ma chinui cu copilul sa parchez la strazi distanta, acum 2 saptamani am fost la dansi si mi s-a spus ca pana la sfarsitul luni o sa mi se raspunda .O intrebare am :ce pot sa mai fac?

  • DUMITRESCU Vlad says:

   Nimic. Ei sunt atotputernici. Ei decid cand si cine primeste raspuns, sau nu. Eu am 3 luni de cand am depus cerere sa-mi spuna daca exista loc de parcare liber. Daca intr-un final o sa-mi raspunda, ceea ce nu prea cred, o sa mai dureze nu stiu cat timp pentru alocarea lui.

 43. Dorulet Aurel says:

  Buna ziua,
  Azi 02.02.2017, am fost la taxe locale sect. 4 din str. Serban Voda si am platit “datoriile” pentru anul 2017, doamna de la chiseu mi-a spus ca trebuie sa reinnoiesc “Acordul de Parcare” doresc sa mentionez ca l-am reinnoit in data de 26.11.2016 si deja nu mai este valabil ?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Biroul Parcări de Reședință la numărul de telefon – 021.460.12.92

 44. Emilia says:

  Masinile inmatriculate in alta tara, ex. Anglia, Bulgaria pot ocupa un loc de parcare cu plata ?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Biroul Parcări de Reședință la numărul de telefon – 021.460.12.92

 45. Cristi says:

  Am depus o.solicitare in data de 18 noiembrie 2016 si nici pana in ziua de azi nu m.a.sunat nimeni cu toate ca spune ca in 30 de zile veti fii cautat?

 46. Margo Chirilă says:

  Domnule primar
  In data de 9 decembrie 2016 am depus o cerere pentru solicitarea unui loc de parcare, o cerere scrisa de mana asa cum m-a indrumat doamna de la ghiseul 8 de la Serviciul Evidență Parcări – sector 4. Mi s-a cerut sa las numarul de telefon, am primit numar de inregistrare, “va sunam noi, va anuntam noi” si asta a fost tot! Dupa data de 9 ianuarie 2017 am sunat de mai multe ori la numarul de telefon al serviciului si mi se raspundea invariabil “veniti aici”! Astazi 8 februarie mi-am luat o zi de concediu si am mers Serviciul Evidență Parcări – sector 4. Mi-am luat bon de ordine, am asteptat vreo 30 minute pana mi-a venit randul. Functionara de la ghiseul 7 mi-a spus ca nu la ea, ea se ocupa de reinnoiri si m-a trimis la ghiseul alaturat unde se eliberau contractele. A durat ceva pana a fost posibil sa vorbesc cu functionara si sa-i dau numarul de inregistrare al cererii mele, a mai durat ceva pana a revenit doamna si mi-a spus ca “mi-a gasit lucrarea” si sa astept sa vina colegu’ sa-mi dea lamuriri. Colegu vine, se aseaza la calculator, scrie cate ceva, il mai cheama si alti colegi si tot asa. Cand s-a implinit o ora de la sosirea mea in incinta Serviciului, ma cheama si imi inmaneaza raspunsul la cerere, raspuns pe care abia il scrisese, ca nu sunt locuri disponibile si imi comunica verbal sa revin dupa 15 aprilie.
  Unde a stat cererea mea doua luni de zile?
  Din ce evidente a rezultat ca nu sunt locuri disponibile cand eu stiu ca nimeni nu plateste nici un loc in parcajul ala, iar cine are contract nu l-a reinnoit de vreo 3 ani?
  Eu vreau un loc de parcare, vreau sa il platesc si nu mi se permite!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am luat act de sesizarea dvs. Vă rog să-mi lăsați numărul dvs. de telefon pe adresa sesizari@danielbaluta.ro ca să puteți fi contactat de colegii mei din cadrul Direcției Taxe și Impozite sector 4. Vă mulțumesc!

   • Bisceanu Anca says:

    Asa mi-au facut si mie, eu am depus pe dat de 13.12 pana nu m-am dus la ei nu mi-au zis nimic, si apoi mi-a zis ca nu este locul de care am zis eu in cerere pt ca este platit de vechiul proietar, in conditile in care a fost o masina abandonata pe care eu am facut sesizare sa o ridice cei de la politia locala, din pacate asa se intampla ,nu sunt locuri pentru noi.

 47. Florentina says:

  Buna ziua,

  Locuiesc in sectorul 4, Sos Berceni nr 25. Am achizitionat apartamentul in anul 2015 si am depus la serviciul Parcari o cerere de atribuire a unui loc de parcare. Am intrebat inainte la Asociatia de proprietari si mi s-a spus ca ei nu au evidenta locurilor de parcare. Raspunsul de la serviciul Parcari a fost ca nu exista niciun loc liber si trebuie sa cer lista locurilor vacanta asociatiei de proprietari. Deci ne aflam intr-un cerc vicios. Totodata fostul proprietar avea loc de parcare si acolo parcheaza diferite persoane. Avem vecini care detin si locuri de parcare/apartament, iar cineva de la blocul vecin parcheaza pe un loc al blocului in care locuiesc. Ar trebui sa existe transparenta in ocuparea locurilor de parcare. In acest moment avem un vecin care a vandut apartamentul cu tot cu loc de parcare. Noi cum putem afla daca exista contracte de inchiriere pe anumite locuri daca cei de la serviciul Parcari nu ne comunica acest lucru?

  Multumesc.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Colegii mei din cadrul Direcției Taxe și Impozite sector 4 sunt cei care vă pot oferi lămuriri în acest sens. Vă rog să-mi lăsați numărul dvs. de telefon ca să puteți fi contactată de dânșii. Vă mulțumesc!

 48. Bisceanu Anca says:

  Buna ziua! Am fost azi la dansi sa vad ce s-a intamplat cu cererea mea. Am si eu eu o intrebare daca pe locul de parcare a fost o masina abandonata si a fost ridicata de politia locala eu am depus cererea pentru solicitare acestui loc, azi domnul de acolo mi-a zis ca locul apare platit si ii apartine persoanei pana pe 31.03.2016 , cand expira renirea contractelor.Conform legi eu stiam ca propietarul isi pierde dreptul pe acel loc daca nu a facut cerere pe o masina care circula.?

 49. Elena says:

  Buna ziua!
  Domnule primar vi se pare normal ce fac colegii dvs. de la Serv. parcari?
  Am depus cerere pentru un loc de parcare de acum 2 luni si nu mi-au raspuns nimic. Va intreb, daca intre timp vin cei care au cate 2-3 locuri de prcare alocate prin minunatele contracte de comodat, ce se va intampla cu drepul meu la locul de parcare legal, daca colegii dvs. nu isi fac treaba in timp util?
  Am rugamintea sa faceti si ceva uitil pentru locuitorii sectorului 4, nu numai parcuri, amenajari de piete etc.
  Multumesc frumos!

 50. Bisceanu Anca says:

  Buna seara!Ce spune articolul 13 aliniatul H din metodologia de atribuire a locurilor de parcare , conform carui contractul inceteza de drept daca in termen de 5 zile cei de la servicu de parcari nu sunt anuntati asupra modificarilor, iar in cazul meu se aplica , asa cum am precizat mai sus acel loc a fost ocupat de o masina abandonata , eu am depus cererea imediat dupa ce a fost rIdicata , si mi-a fost repinsa pe motiv ca alcel loc este platita si daca propietarul nu se prezinta sa renoiasca contractul abia atunci il pierde, deci sa inteleg ca nu se respecta legea in Romania , iar locurile de parcare sunt date in alte moduri,

 51. Halmaghe George says:

  Buna ziua,
  In data de 4 ianuarie 2017 am depus o cerere pentru in loc de parcare in sectorul 4, cererea are numarul de inregistrare 1475. Tin sa precizez ca am fost cu o vecina care detinea locul de parcare cu numarul 3 din soseaua Giurgiului Nr.122 (adresa la care locuiesc si eu), am fost impreuna la ghiseu unde am fost informati ca doamna trebuie sa faca o cerere de renuntare la acel loc si eu sa fac o cerere pentru un loc de parcare in care sa specific ca locul cu numarul 3 a ramas liber in urma renuntarii vecinei. Am facut cum ne-a spus functionarul de la serviciul parcari si am depus cererile in acelas timp si am primit in termen de rezolvare de 30 de zile.
  La cateva zile un domn mutat in bloc in luna decembrie 2016 avand relatii in institutie dupa spusele lui a venit cu contract pentru locul de parcare la care am facut solicitare. Incercand sa aflu daca este adevarat am sunat la serviciul parcari si am intrebat de cererea mea daca a fost rezolvata si mi s-a spus ca nu au avut timp sa se ocupe de cererile de parcare deoarece sunt ocupati cu reinoirea contractelor. Am mai asteptat doua saptamani si am incercat iar cu un telefon raspunsul fiind acelas si sa astept ca voi primi raspuns acasa , telefonic sau pe email. In momentul in care s-au scurs cele 30 de zile am sunat i-am spus functionaruilui despre cererea mea si mi-a spus sa vin la ghiseu ca nu imi poate da informatii telefonic. Am ascultat de domnul functionar si am mers la ghiseu, am luat bon de ordine am stat la coada si intr-un final am ajusn la ghiseu. La ghiseu i-am spus domnului functionar ca am o cerere depusa pentru un loc de parcare iar acesta mi-a raspuns sa astept 45 de zile ca acesta este termenul. In acel moment am scos bonul de ordine si i-am aratat ca pe acesta scrie termen de rezolvare 30 de zile, domnul functionar a inceput sa spuna ca au fost ocupati si nu s-au introdus in sistem cererile de parcare. Apoi l-am intrebat direct de locul cu numarul 3 din soseaua Giurgiului Nr. 122 si acesta mi-a raspuns ca informatiile sunt confidentiale si sa astept raspuns acasa. Eu cred ca situatia locurilor de parcare trebuie sa fie publica.

 52. George says:

  Buna seara,in data de 22.12.2016 am depus cerere pentru atribuirea unui loc de parcare pe str Almasul Mare la D.G.I.T.L din str Straduintei cu toate actele necesare, inclusiv o cerere scrisa de mana in care am specificat si locul liber existent la indrumarea administratorului blocului.Mi s-a spus sa astept sa ca o sa fiu chemat sa ridic contractul in termen de 30 de zile.Pe 09.02 2017 am primit o adresa in care am fost instiintat ca nu au locuri disponibile aferente blocului in care domiciliez.Am sunat la nr 021 460 12 92 si in urma discutiei cu un angajat de acolo mi s-a spus sa vin sa depun din nou o cerere ca poate s-a eliberat vre-un loc.Mentionez ca la scara din blocul in care domicilez sunt 8 apartamente, 9 locuri de parcare si 3 locatari care au cate doua locuri de parcare si mai este si un autoturism dacia 1310 avariat ,nemiscat de peste 3 ani.

 53. Bisceanu Anca says:

  Buna ziua! Am primit raspunsul de la Serviciu de Parcari referitoare la cererea mea din data de 13.12.2016 cu nr de inregistrare 503922 pentru loc de parcare nr.10 din fata blocului B-dul Constantin Brancoveanu nr 118, ca raspuns negativ. Precizez ca acel loc a apartinut unei unei masini care a fost abandonata si a fost ridicata in data de 9 decembrie 2016 dupa sesizarea facuta de mine in data de 10.10.2016/20144 cu nr de inmatriculare B-87-CPI de catre Politia Locala Sector 4.. Conform legii daca persoana respectiva si-a pierdut loc de parcare atribuit,avand in vedere ca i s-a ridicat masina ,eu de ce trebuie sa astept pana la 31.03.2017 pana exipra termenul pentru renoirea contractelor? Articolul 13 aliniatul H din Metodologia de atribuire a locurilor de parcare sector 4, conform carui contractul inceteza de drept daca in termen de 5 zile cei de la servicu de parcari nu sunt anuntati asupra modificarilor, iar in cazul meu se aplica , asa cum am precizat mai sus acel loc a fost ocupat de o masina abandonata , eu am depus cererea imediat dupa ce a fost ridicata , si mi-a fost repinsa pe motiv ca acel loc este platita si daca propietarul nu se prezinta sa renoiasca contractul abia atunci il pierde, deci sa inteleg ca nu se respecta legea in Romania ,

 54. Razvan says:

  Bună ziua,

  Se poate implementa un sistem transparent care să prezinte situația locurilor de parcare din administrarea ADP? Pentru ca Primăria să aibă o evidență clară a modului în care sunt atribuite și să nu mai existe suspiciuni că ar putea fi acordate preferențial.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Locurile de parcare disponibile în Sectorul 4 nu sunt administrate de ADP, ci de Direcția de Taxe și Impozite Locale. Noul sistem de încheiere a noilor contracte exclude posibilitatea ca acestea să fie acordate preferențial.

 55. Cristea Marina says:

  Buna ziua,
  De ce sotul meu care are adresa in sectorul 4, in locuinta al carui proprietar sunt, nu poate sa obtina locul de parcare pe numele lui si trebuie ca locul de parcare sa fie luat pe numele meu, iar intre mine si el sa se faca un contract de comodat pe masina, cum ca el imi da mie masina in folosinta?
  De ce proprietarul masinii trebuie sa prezinte un ITP valabil la masina cand cu siguranta primariile nu sunt abilitate sa controleze asa ceva?
  De ce se incalca legea sistematic la SECTORUL 4 si se inventeaza atributii care nu-i apartin?
  De ce daca suntem 3 coproprietari pe acest imobil in care eu locuiesc, din care unul batran de 85 de ani, tatal meu si unul plecat in Germania pe termen lung eu nu pot plati impozitul pentru toti 3 decat folosind tot soiul de artificii, prin Banca, etc. si nu la ghiseu, daca am eu chef? ca va dau bani, nu va cer!
  De ce acest lucru se poate la alte sectoare si numai acest Sector 4, NU?
  Nu traiesc in aceeasi tara toate cele 6 sectoare ale capitalei, suntem ca Berlinul pe vremuri impartit in doua? Dumneavoastra acolo cand doriti sa imbunatatiti lucrurile si sa va implicati cu adevarat? Intreb si eu ca m-am cam saturat de raspunsuri cu greaua mostenire!
  Ce juristi aveti acolo, nu exista un singur set de legi in tara asta si un singur sistem de drept?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Locurile de parcare sunt atribuite celor care au domiciliul în sectorul 4 și doar pentru mașinile aflate în circulație. Nu se poate să blocăm locuri de parcare cu mașini scoase din uz.

 56. Valentin says:

  Buna ziua, cum putem circula pe trotuar pe strada Democratiei? Pe aceasta strada sunt trei blocuri iar cel din mijloc are locuri de parcare amenajate chiar pe trotuar. Ambele trotuare sunt blocate cu masini parcate legal, pe locuri atribuite de primarie iar aceasta strada este chiar circulata la orele de varf. 2. Vi se pare normal ca in fata blocului (nu vis a vis) ci chiar la intrarea in scara sa fie locuri platite? Daca vii cu masina cu copil cu carut etc legal nu poti opri in fata ca blochezi locurile platite.

  • Valentin says:

   Si sa vedem si lucrurile bune – Felicitari pentru deszapezire si pentru ce se face in sector, am vazut 2 blocuri reabilitate pe sos Berceni si asteptam urmatoarele. Numai bine!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! În scurt timp vom demara o acțiune masivă de redare a trotuarelor pietonilor. Știu problemele cu care vă confruntați, de aceea vom interzice prin hotărâre de consiliu parcarea pe trotuare.

   • Andrei says:

    Domnule Baluta,

    Inainte de a demara actiunea despre care faceti referire, va rog sa va asigurati ca n-o sa se intample cum au facut-o precedentii. Inainte de a va elibera trotuarul, va rog sa luati in considerare, ca mai cu seama pe strada Democratiei, nu exista niciun spatiu suplimentar in care sa se creeze locuri de parcare care sa suplineasca locurile de parcare de pe trotuar.

    De asemenea, odata cu reinoirea contractelor, desi am avut loc de parcare pe Aleea Tomesti, din considerente personale, si dat fiind faptul ca mi-am mutat domiciliul pentru o perioada determinata, am cedat locul unui vecin. Din pacate, am fost nevoit sa revin la vechiul domicil si am preschimbat si documentele. Din toata situatia expusa, deriva 3 intrebari:
    1. Daca in CI adresa este in aleea Tomesti (adresa curenta) insa in talonul masinii apare adresa veche ( n-am apucat sa-l schimb ) pot depune cerere pentru un loc ? Daca da, care sunt considerentele si cum se face prioritizarea alocarii locurilor de parcare care n-au fost reinoite sau pentru locurile care au fost create de curand ?
    2. De ce exista in fata blocului meu, un loc de parcare alocat unui locatar care are adresa la alt numar si alt bloc?
    3. De ce in spatele blocului meu, exista un personaj care detine 3 (trei) locuri de parcare ?! Doar pentru ca are 3 masini ?! Asa ceva nu mi se pare normal. Poate si eu detin 2 masini dar bunul simt o sa ma opreasca la a solicita un singur loc.

    Va multumesc.

    • Daniel Băluță says:

     Bună ziua! Tocmai pentru că nu există destule locuri de parcare avem în lucru procedurile pentru 3 parcări supraetajate (prima va fi construită la Piața Sudului, lângă stația de metrou, unde era improvizată stația de microbuze) și alte câteva parcaje la sol – în principal în Triunghiul Berceni, Tineretului, Reșița. Trotuarele însă, trebuie să redevină ale pietonilor. Vă mulțumesc!

 57. ILIE VIRGIL says:

  Buna ziua,
  Unde pot vedea o lista cu toate locurile de parcare libere in sectorul 4?
  Sau cum pot sa aflu daca locurile de parcare din fata blocului (Al.Cricovul Sarat nr.3 ) sunt libere sa pot depune o cerere pentru obtinerea unui loc de parcare?
  Va multumesc.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Taxe și Impozite Sector 4, serviciul parcări, la numărul de telefon 021.4601292. Mulțumesc!

 58. Catrinescu Iuliana says:

  Buna ziua domnule Baluta. Va rog sa-mi spuneti cum pot obltine un loc de parcare in care din 14 locuri alocate blocului,cand 3 sunt permanent libere( pe unul chiar eu parchez de aproximativ un an), si de la serviciul de parcari sector 4, sunt expediata cu vechea lozinca ”nu avem locuri libere”. Locuri sunt, eu folosesc unul, atata doar ca, as vrea sa si platesc pentru el. Ce sa inteleg din refuzul angajatilor dvs? Ca nu aveti nevoie de bani la buget, ca favorizati ilegalitatea, sau ca cineva asteapta ”ceva”, pentru a-mi aloca unul din locurile libere? Daca e valabila varianta 3, va rog frumos sa-mi spuneti ce , cat si cui sa dau ”dreptul” pentru a obtine locul. In caz contrar, ma astept sa fiu chemata pentru a semna contractul si a achita contravaloarea. Apropo, am depus cererea pe data de 15.02.2017 si are numar de inregistrare 38882…

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să-mi lăsați numărul dvs. de telefon, pentru a putea fi contactată de un coleg. Mulțumesc!

   • George says:

    În aceeași situație sunt și eu,cu un loc de parcare liber din martie anul trecut. Am parcat o perioada pe acesta deoarece nu aveam unde în alta parte(din cauza mașinilor părăsite),dar la un moment dat unul din proprietarul altui loc m-a “sfătuit” sa nu mai parchez acolo deoarece e locul verișoarei. După câteva zile a apărut o mașină cu număr de Anglia care și în ziua de azi e folosita pe post de depozit(de cel puțin 5 luni) . Alaltăieri am sunat pentru cererea depusa pe 30 ianuarie, la care nu primisem nici un răspuns, și mi s-a zis ca nu e nici un loc liber, și sa sun iar după paste…. Mi se pare inadmisibil ca le trebuie 3 săptămâni pentru a avea o evidență clară. Oricum sunt sigur că locurile ramase se vor atribui cu dedicație, deoarece am cel puțin un vecin care ocupă 3 locuri de parcare…

 59. Elena says:

  Daca nu renuntati la contractul de comodat in baza căruia ai acordati loc de parcare nu faceți altceva decât sa ingraditi drepturile propietarilor. Mie cel puțin asta mi se întâmplă. Acum desi s-a eliberat un loc de parcare eu nu pot beneficia de acest loc deoarece cel care a deținut locul de parcare încheie contract cu altcineva. Iar eu desi am cerere depusa din luna Ian 2017 nu pot beneficia de acel loc. Am rugămintea sa îmi răspundeți cat de sincer dacă se poate.

 60. Carmen Gulin says:

  Buna seara,
  Domnule Primar,
  Vreau sa obtin si eu un loc de parcare cu plata la resedinta mea.
  Va rog sa-mi spuneti e este de facut.
  Precizez ca pe strada mea nu se pot inchiria locuri de parcare, Ani de zile s-a putut si am avut loc platit si, daca nu ma insel, fostul primar a anulat inchirierea locurilor de parcare.
  Multumesc!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Taxe și Impozite Sector 4, la numărul de telefon 021.4601292. Mulțumesc!

 61. Chiriac says:

  Buna seara!
  Mă adresez dv. pe aceasta cale in vederea obținerii unui loc de parcare.
  Locuiesc pe sos. Olteniței nr.55 în vecinătatea școlii de poliție. De ani de zile in aceasta zona( ca în multe altele) o mare problema o reprezintă parcarea și fiecare locatar,posesor de auto din aceasta zona parcam efectiv pe unde apucam, și firesc suportam consecințele unei parcări neregulamentare. Sunt multe locuri de parcare ce sunt ocupate clandestin,multe ce vechii chiriași s.au mutat,multe ce sunt atribuite cate 2-3 unei singure familii. Sunt o persoana disperata , contribuabil ,fara datorii,cetățean al sectorul 4 și solicit nimic mai mult doar un simplu loc de parcare. Aștept un eventual răspuns la adresa de email. Cu respect

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vă rog să vă adresați colegilor mei de la Taxe și Impozite Sector 4, la numărul de telefon 021.4601292. Mulțumesc!

 62. Monica Dumitru says:

  Daca la blocu in care eu locuiesc Sos.Oltenitei nu mai sunt locuri de parcare libere si vis-avis peste strada sunt locuri de parcare ale nimanui pot sa platesc eu unul din locuri? Sa nu am probleme cu politia locala care fac poze si dau avertizmente……nu stiu exact daca si amenzi…….Eu doresc sa platesc si sa stau fara griji. REPET CA IN ACEST BLOC NU MAI SUNT LOCURI LIBERE si doresc in apropriere sau cum am specificat vis-avis de blocul meu unde sunt cateva locuri libere de 3 ani de cand m-am mutat in acest cartier nu am vazut pe nimeni sa parcheze acolo sunt ale nimanu. Asa ca doresc sa PLATESC si sa fac contract si eu pt.unul din ele. Se poate?

  Va multumesc anticipat si astept raspuns!

 63. George says:

  Buna ziua,
  1.Saptamana asta se face o luna de cand ni s-a zis ca se vor verifica cererile pentru locuri noi de parcare.Am sunat ieri pentru o cerere depusa prin februarie, si mi s-a comunicat ca inca nu s-a terminat verificarea locurilor disponibile…Aveti idee cand se vor termina aceste verificari?
  2.Din cate am inteles din hotararea consiliului local privind locurile de parcare de anul trecut, unui apartament nu i se mai acorda mai mult de 1 loc pana nu se rezolva celelalte cereri. Din pacate, daca se vor atribui acele locuri care se ocupa in acest fel, se vor isca neplaceri/certuri cu vechii proprietari,avand in vedere ca inca mai parcheaza pe acestea(in cazul in care li s-a comunicat acest lucru-ca nu mai au dreptul pentru moment). Aveti vre-o idee cum se vor solutiona aceste conflicte?
  3.Si in ultimul rand, a-ti promis ca veti verifica cartierul de masini parasite.In zona unde locuiesc(Sos. Oltenitei), in spatele blocului, unde sunt parcarile sunt cel putin 3 locuri (neplatite) pe care sunt astfel de masini in diferite stadii(lovite, fara numere, cu rotile dezumflate de cat timp stau pe loc,folosite pe post de depozit).Nu sunt foarte greu de reperat aceste epave, dar nu vad nici o schimbare din acest punct de vedere…Care sunt masurile luate in acest caz?
  Va multumesc pentru clarificari,
  George.

  • Bisceanu Anca says:

   Buna ziua! faceti cereri de ridicare la politita locala pe mail: sesizari@politialocala4.ro si precizati de aceste masini abandonate, si o sa va sune cei de la politia locala sa faca procese pt ridicare, noi asa am porcedat si chiar am eliberat locuri de parcare.

   • George says:

    Problema e ca daca fac eu acest lucru, pot avea probleme cu vecinii, si incerc sa evit acest lucru…mi-am gasit deja masina vandalizata desi era pe un loc nemarcat, care se ocupa tot timpul.
    Conform cu raspunsul dat mai sus:
    “Daniel Băluță says:
    December 27, 2016 at 10:20 am
    Bună ziua! Sunt conștient de toate aceste probleme și aveți perfectă dreptate în tot ceea ce afirmați. Ceea ce vă pot spune eu este ca am început campania de ridicat de mașini abandonate în sector “, aceste masini ar trebui ridicate in urma unor deplasari ale politiei locale sau inspectorilor de teren(presupunand ca exista asa ceva).
    Din cauza celor 2 lucruri de mai sus, am pus intrebarea.

 64. Cristi says:

  Buna ziua,

  Mesajul pe care l-am scris in 09.07.2017 de ce nu apare pe site si de ce nu primesc un raspuns…?

 65. George says:

  Sa înțeleg ca s-a terminat campania electorala?? De o luna vad ca nu s-a mai răspuns la nici o întrebare…Care este statusul verificărilor pentru cererile noi de parcare? A primit cineva vre-un răspuns?Mie mi se tot răspunde ca nu s-a finalizat…ma întreb, dacă voi avea norocul de a mi se aloca ceva, eu tot pe un an plătesc, sau pe jumătate de an,având în vedere ca probabil voi semna prin iulie ceva?

  Mulțumesc,
  George.

 66. Emilia says:

  Domnule primar Baluta, oamenii va scriu nemultumirile lor cu privire la modul in care se atribuie locurile de parcare, aducand in sprijin tot felul de date concrete si dvs. nu faceti decat sa-i indemnati sa sune la serviciul parcari, care tocmai acest serviciu face neregulile de care se pland cetatenii care v-au votat. Nu credeti ca ar trebui sa va implicati direct? Comunicati-ne carui for tutelar trebuie sa ne adresam daca constatam ca cei de la serviciul parcari isi bat joc de oameni si solutioneaza dosarele preferential, probabil sau mai mult ca sigur cu spaga, si nu trebuie sa dovedim noi acest lucru caci se poate constata daca se cerceteaza. DACA SE VREA , BINEANTELES! Poate veti lua atitudine in al 12-lea ceas. Respectul fata de om este nul.

 67. Emilia says:

  Eu am pregatit o sesizare scrisa, pe care o voi depune cu nr. de inregistrare, in care mentionez o situatie de atribuire a unui loc de parcare unei alte persoane care nu locuieste in blocul meu, in conditiile in care cererea mea depusa in februarie nu a fost solutionata nici in ziua de azi. Vreau sa vad ce raspuns mi se va da de catre faimosul serviciu de parcari.

 68. Emilia says:

  La sesizarea mea depusa in iulie nu am primit un raspuns concret, ci baliverne, fapt ce m-a determinat sa revin cu o alta in luna septembrie si iata ca pe 08.11.2017 am fost chemati sa ne luam contractul pt. locul de parcare, in conditiile in care intre cele doua sesizari primisem raspuns ca nu exista niciun loc liber. Deci, OAMENI BUNI NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE CAND STITI CA AVETI DREPTATE. LUPTATI!!!!!

  • George says:

   Intradevar si eu am primit aceleasi refuzuri timp de 4 ani si in final mi-au dat un loc(de fapt jumatate de loc, pentru ca e ultimul din rand si este mai mic decat ar trebui)….desi sunt cel putin 3 vecini(din blocuri diferite) care au cel putin cate 2 locuri de parcare.Cand l-am sunat pe cel care parca pe locul meu de parcare, mi-a zis ca el il ocupa de vre-o 3 ani pentru ca nimeni nu parca pe el…desi eu personal de cel putin 4 ani tot depun cereri la care mi se raspundea ca locuri nu sunt!!???Din punctul meu de vedere, ceva este f putred la mijloc….Chiar si personalul de la serviciul locuri de parcare se uita mirat la mine, ca cum de am primit loc(am dat cumva spaga?)…In concluzie, hotararea privind “Metodologia de atribuire a locurilor de parcare” nr 150/19.12.2016 nu este respectata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daniel Baluta