Bugetul Primăriei Capitalei are cel mai mare deficit din ultimii 20 de ani

Acte necesare pentru solicitarea unui loc de parcare
February 28, 2016
O poveste despre Mărțișorul lui Tudor Arghezi
March 1, 2016

Bugetul Primăriei Capitalei are cel mai mare deficit din ultimii 20 de ani

Consiliul General al Primăriei Capitalei votează, astăzi, bugetul care depășește un miliard de euro. Nimic lăudabil și niciun motiv de bucurie pentru noi, cetățeni ai Bucureștiului, pentru că investițiile (în valoare de 1,22 miliarde de lei) sunt mai mici decât cheltuielile (în valoare de 1,78 miliarde de lei). Nu este deloc dificil să ne dăm seama că Municipalitatea are un deficit bugetar de 20%, cel mai mare procent înregistrat în ultimii 20 de ani. Banii europeni se pierd pe bandă rulantă, datoriile cresc vizibil, iar plângerile cetățenilor nu sunt ascultate.

Anul trecut, Primăria Capitalei a pierdut zeci de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. Iar investițiile acordate școlilor Capitalei se limitează la 30 de milioane de lei; dar se acordă 47 de milioane de lei Clubului Sportiv Municipal București, fapt absolut revoltător. Cheltuieli absurde au avut loc și anul trecut, când peste 2 milioane de lei au fost alocați statuii „Aripile lui Buculei” din Piața Presei Libere; iar acum, au mai rămas de plătit încă 1,8 milioane de lei.

S-au pierdut și fondurile europene alocate pasajului rutier Piața Sudului, din cauza nerespectării termenelor de finalizare, spre dezaăgirea și frustrarea bucureștenilor.

Nu sunteți încă destul de surprinși? Centrului de Protecție a Plantelor i se alocă o sumă de 4.167.000 de lei. Toate astea, în vreme ce viilor li s-au acordat subvenții la căldură în valoare de 554 de milioane de lei, iar morților 37,8 milioane de lei – DUBLU față de bugetul alocat hranei oamenilor care frecventează cantinele sociale, și aproape la fel cu bugetul alocat animalelor de la ZOO.

Faptele vorbesc de la sine.

 

2 Comments

  1. E.D.M. says:

    Daca la primarie deficitul e asa de mare , presupun ca si sectorul 4 este afectat si atunci va intreb de ce aruncati banii pe petreceri aiuristice intr-un parc care se doreste al copiilor. Ce sa invete copiii din asta?! Ca distractia inseamna muzica la maxim si burti umflate cu mici si bere? E Parcul Copiilor sau al betivilor? La cei care locuiesc in zona v-ati gandit vreodata?! La stresul acumulat in zile intregi din cauza muzicii ce reverbereaza in placile de beton ale blocurilor din jur? Ii distrati pe unii pe nervii si sanatatea altora. Azi am gasit un pliant in care oferiti o excursie romantica celor care completeaza talonul si al arunca in urna de la “Festivalul iubirii”. Pe asta aruncati banii? Pe pliante si excursii?! Nu cred ca veti obtine simpatia celor din Tineretului cu asa ceva, dar categoric veti aduna tot felul de specimene incantate de bere si mici.

    • Daniel Băluță says:

      Evenimentul la care faceți referire a fost organizat și destinat unor astfel de manifestări culturale pe care cu siguranță le vom mai autoriza. Chiar dacă în sector sunt și oameni deranjați de astfel de evenimente, printre care observ că vă numărați, sunt de asemenea și alții care le apreciază și care își doresc să marcheze anumite date importante prin participarea la astfel de manifestări. Vă reamintesc faptul că Festivalul Iubirii a fost organizat începând cu data de 24 februarie – Dragobetele și până în 9 martie (perioada care cuprinde atât data de 1 martie – ziua Marțisorului, cât și 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *