Voi ce aţi face, dacă aţi fi în locul meu?

Văd că sunt acuzat că aș fi un despot… mă întreb cum ați fi voi în locul meu?

Îmi doresc să mișc lucruri în administrație și mă lovesc de nepăsarea unor oameni, de lenea acestora și poate că mai grav, de rea intenție.

Nu e de ajuns asta. Pentru că apoi, vine birocrația. Mii de hârtii, mii de termene și iarăși oameni obișnuiți să stea. Degeaba!

Peste toate vine administrația Primăriei Capitalei, care parcă face orice să stopeze sau să înfrâneze dezvoltarea Sectorului 4.

Și atunci cum să nu țip, cum să nu dau afară directori incapabili, doar pentru ca ei să nu mă acuze că aș fi un despot?

Nu, nu sunt un despot! Sunt doar un om, un om ca și voi! Un om pe care îl deranjează gropile din asfalt, blocurile nereabilitate, mizeria de pe stradă, orele pierdute în trafic și nesimțirea celor ce fac așa încât lucrurile să se schimbe mult prea greu.

Singura diferenţă dintre noi este că s-ar presupune că doar o semnatura de-a mea poate rezolva sute de probleme peste noapte, iar eu nu sunt dispus să o dau, şi vă asigur că nu aşa stau lucrurile.

Dar am să continui să dau afară directori până când în locul lor vor veni oameni care vor să muncească.

Mult! Căci este foarte mult de muncă! Cam despre asta e vorba.

Și iarăși vă întreb pe voi: ce ați face în locul meu?

9 Comments

 1. Ion Ionescu says:

  Cum rămâne cu deschidea rutelor ocolitoare in zona Văcărești? Locatarii au indoit panoul cu drum deschis pe una din laturi. Au montat obstacole si au turnat un morman de ciment in mijlocul drumului. Cine raspunde? Interesul public nu mai este o prioritate?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Solicitarile mele în acest sens au rămas din păcate fără rezultat. Primăria Capitalei a dat aviz negativ deschiderii respectivelor rute.

 2. IRINA says:

  Nu pot răspunde ce aş face .dar pot să vă sprijin să reuşiţi pentru a avea un sector cu adevărat curat.

 3. gabriel males says:

  Cred ca este cea mai buna solutie. De prea multa vreme,unii…s-au obisnuit sa vina la munca doar pentru a nu face nimic. Incercati,domnule primar,sa va inconjurati de oameni care vor sa puna umarul (alaturi de dumneavoastra) la munca. Noi,cetatenii sectorului 4,avem nevoie de astfel de oameni carora sa le pese de problemele administrative si,mai presus de asta,sa se implice in rezolvarea lor.

 4. Dimitrie says:

  Ocupati-va in continuare de problemele sectorului 4 rezolvand cat de multe (reabilitari termice, strazi cu gropi, parcuri insalubre si cu lucrari neterminate, gradinite, scoli….) apoi candidati la un mandat de primar si noi vom sti ce avem de facut ( cu conditia sa va ocupati in continuare de problemele sectorului 4 si sa fiti in legatura cu cetatenii ). Referitor la directorii destituiti, sant sigur ca o merita – mentineti in functie oameni cu coloana vertebrala !!!

 5. Valeriu Manolache says:

  Poate nu doar directorii trebuie dați afara. Poate unii dintre ei au aceiași problema pe care o aveți si dumneavoastră. Încercați responsabilizarea funcționarilor indiferent de poziția ierarhică pe care o ocupă (nu degeaba exista zicala “Până la Dumnezeu te mănâncă Sfinții”). Criteriul ar trebui sa fie relativ simplu: rădăcina cuvântului funcționar vine de la verbul “a funcționa”. Deci funcționarul trebuie să funcționeze! Bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *