Urmăriți stadiul proiectului de reabilitare termică în Sectorul 4 cu ajutorul unei hărți interactive

Vești bune pentru Sectorul 4: Delta Văcărești este OFICIAL parc natural și arie naturală protejată
May 11, 2016
Competiție de ciclism în Parcul „Lumea Copiilor”
May 13, 2016

Urmăriți stadiul proiectului de reabilitare termică în Sectorul 4 cu ajutorul unei hărți interactive

Reabilitarea termică în Sectorul 4 este mai mult decât un proiect: este o nevoie stringentă pe care toți locuitorii o semnalează autorităților competente. Petrec foarte mult timp printre locuitorii Sectorului 4, iar acest lucru nu vă este deloc străin în acest moment. Încerc să am întâlniri și discuții cu cetățenii acestei comunități zilnic, sau cât se poate de des, pentru că mi se pare extrem de relevant să le ascult și înțeleg problemele. La urma urmei, o agendă fezabilă și corectă nu se poate stabili decât transformând problemele cetățenilor în priorități.

Am stabilit deja că prioritatea numărul 1 pentru Sectorul 4 este reabilitarea termică, și v-am adus la cunoștință toate demersurile pe care le-am făcut în acest sens, în lunile în care am ocupat funcția de primar interimar. Recent, Primăria Sectorului 4 a creat o aplicație sub forma unei hărți interactive prin intermediul căreia locuitorii Sectorului 4 pot urmări în timp real stadiul proiectului de reabilitare termică atât pentru Sector, la nivel general, cât și pentru imobilul în care locuiesc.

Aplicația poate fi accesată aici: http://www.reabilitaretermica.eu/entitati/sector-4-bucuresti

Imobilele pentru care reabilitarea termică a fost finalizată sunt marcate cu verde, cele în execuție (care au schele și la care se lucrează acum) sunt marcate cu galben,  cele în proiectare (care urmează a fi reabilitate în acest an) sunt marcate cu albastru, iar cele care urmează să fie reabilitate în următorii ani cu portocaliu. Evident, aplicația va fi updatată constant cu date reale, în măsura în care și documentația este deja realizată la instituțiile competente.

Locuitorii Sectorului 4 au posibilitatea de a căuta propriul imobil pe hartă și de a vedea care este stadiul reabilitării acestuia, iar cu un simplu click pe icon-urile care marchează imobilele pe hartă aceștia pot afla detalii tehnice și concrete despre imobilul de care sunt interesați.

Îmi doresc ca această aplicație să le fie de folos tuturor cetățenilor Sectorului 4 și să le vină în ajutor în ceea ce privește înțelegerea procesului de reabilitare termică la nivel de sector. Așa cum am mai afirmat și în alte rânduri, un astfel de proiect la această scală nu poate fi executat instantaneu. Este nevoie de o strategie, este nevoie de o planificare corectă, și, mai ales, este nevoie de răbddare și informare și colaborare între primărie și cetățeni.

21 Comments

 1. razvan says:

  Sper ca pornind de la aceasta harta interactiva sa inteleaga si contestatarii dvs. odata pt totdeauna ca dvs. chiar va faceti treaba si va ocupati la cel mai serios mod de acest proiect dar lucrurile astea nu se pot face peste noapte.

 2. diana says:

  Foarte inovativa aceasta aplicatie. Imi place ca pot urmari de oriunde stadiul in care se afla proiectul de reabilitare termica din sectorul nostru.

 3. andrei says:

  Aveam nevoie urgenta de aceasta reabilitare termica si ati avut o idee extraordinara cu aceasta harta interactiva prin care putem urmari stadiul acestui proiect. Tocmai pentru aceasta transparenta a dvs va voi si vota pe 5 iunie.

 4. lucian says:

  Urmarim stadiul proiectului de reabilitare termica si suntem foarte incantati de ritmul in care decurg lucrarile de reabilitare. Va felicit pentru asta si pe 5 iunie voi pune stampila pe dvs.

 5. alexandru says:

  Domnule Primar,

  Va rog sa clarificati care este stadiul real privind reabiltare termica a blocului C2 sc. 1-2, Str. Turnu Magurele nr.3 avand in vedere ca:
  (i)acesta se regaseste pe lista imobilelor (poz.90 din lista) care urmeaza sa intre in faza a 2-a a programului de reabilitare termica pt. anul 2016, publicata de Dvs. in luna februrie a acestui an, insa
  (ii) NU se regaseste(nu este marcat cu nicio culoare) pe harta interactiva privind stadiul proiectului de reabilitare termica

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Blocul dumneavoastră este inclus în program și va intra în reabilitare în a doua tranșă de blocuri. Nu apare pe site întrucât nu sunt semnate încă actele, însă va apărea în curând.

 6. alexandru says:

  Va multumesc pentru raspuns!
  In aceste conditii, apreciati ca pentru blocul C2 scarile 1-2 va putea incepe reabilitarea termica in decursul acestui an?
  Multumesc!

 7. Adina says:

  Buna ziua,
  Va rog tare mult sa ne spuneti cand va intra in planul de reabilitare si Bloc 5 Livada Sc A-B – Intrarea Targu Frumos.
  In zona sunt doar 3 blocuri de acelasi tip (unul langa altul) – construite in aceeasi perioade toate 3 in anii 1970-1973 – toate inscrise in programul de reabilitare. Unul dintre ele a fost reabilitat acum 2 ani (bloc 7) – nu inteleg cum sunt alese aceste cladiri in procesul de reabilitare – in functie de ce anume? Nu era mult mai ieftin si eficient sa se faca toate cele 3 blocuri in acelasi timp? – se scurta timpul de transport al schelelor, banii pe transport polistiren, curatenia la fata locului etc… A mai ramas blocul 5 si 6 si sunt curioasa daca si cand se vor face si acestea – nu le-am gasit pe harta si observ ca in cartierul acesta (zona intr. Targu frumos – sos Giurgiului) se reabiliteaza blocuri construite dupa anul 1977 – 1980 inaintea celor construite inainte de 1975 – pe ce considerente se face clasamentul si se prioritizeaza lucrarile ?

  Multumesc mult !

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Singurul criteriu de care se ține cont în stabilirea oridinii de reabilitare a blocurilor este, așa cum am mai spus, “primul venit, primul servit”. Cel mai probabil, asociația dumneavoastră de proprietari a depus mai târziu decât altele dosarul de reabilitare. Sau nu l-a depus – asta vă poate spune direct administratorul blocului. În acest an reabilităm blocurile înscrise în program în perioada iunie 2008 – iunie 2009. Hotărârea privind regula primul venit, primul servit este a Consiliului Local, nu este o decizie care îmi aparține. Vă mulțumesc!

 8. radu says:

  eu nu inteleg cum au reusit sa castige unele firme? la mine la bloc asa zisa firma care se ocupa de anvelopare are 3 angajati iar cimentul il face la mana. WTF
  Am stat si numarat muncitori timp de 2 saptamani, 3 muncitori mari si lati.

  Vin astia cu termpanele fara sa anunte inainte, tu dai sa iesi pe usa sa pleci la servici si vine ala am adus sa montam geamurile.

  Fac taraboi daca nu stai sa le monteze.

  La mine la bloc nu au pus pancarda cu termenul de executie dar la alte blocuri au ca termen 4 luni dar din ce am studiat au lucrat in 6 luni juma de bloc deci cam 1 an e termenul de executie in nici un caz 4 luni.

  Bine sunt firme care nu au schele si le inchiriaza de la alte firme si hehe aici dureaza multicel.

  Oare au castigat pe bune astia licitatia, banuiesc cand au depus oferta au zis in caietul ala avem 10 muncitori de bloc, avem schele, avem betoniera pt fiecare bloc etc, banuiesc ca au fost niste contitii cerute.

  Adresa cu blocu nu mai este cazul s-o scriu ca am mai scris de 5 ori pe facebuci si ati sters mesaju

  Apropo cu garantia cum e? ca daca se strica ceva unde mai gasim noi firma asta cu 3 muncitori?

  Parerea mea este sa luati la verificat toate contractele si sa vedeti la fata locului dar asa fara sa anuntati cine/ cum si cati muncitori sunt de fapt pe teren.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Voi verifica aspectele pe care mi le-ați adus la cunoștință.

   • Viorel says:

    Nu doar astea sunt problemele aparute domnule primar. La bloc 69 pe Dumitru Samoila, s-a facut reabilitarea termica inainte de a se schimba geamurile vechi. Acum se monteaza geamurile termopan, specific ca tamplaria si sticla au stat mult si bine pe scara blocului, iar firma cu schelele vor ridica schelele azi. Cum se vor face reparatiile pe langa geamurile termopan???? Prin casele noastre vor intra muncitorii pentru a repara glafurile? Cine spala geamurile pe exterior, geamuri patate cu vopsea si cu ciment? Este strigator la cer. V-am mai zis ca nu e corect ce s-a intamplat. In mod normal trebuia sa se schimbe geamurile si apoi sa se efectueze reabilitarea termica. Ati zis ca va interesati ce s-a intamplat. Aveti vreun raspuns? Astept raspunsul dumneavoastra.

 9. Monica says:

  Aveti de gand sa mai actualizati harta asta???? … Se pare ca nu aveti cu ce ….pentru ca nu s-a mai intamplat nimic in sector. Se doarme in post.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Vom actualiza harta în funcție de noile proiecte prevăzute în strategia de dezvoltare a sectorului 4, lansată deja în dezbatere publică pe site-ul primăriei. Vă rog să o consultați și să ne trimiteți sugestiile dumneavoastră. Imediat ce strategia va primi acordul Consiliului Local, vom actualiza harta în funcție de toate proiectele aprobate.

   • Monica says:

    Domnule Baluță era vorba de REABILITARE, nu de strategia dvs.de dezvoltare. Unde sunt cele 155 de blocuri propuse spre reabilitare în cursul anului 2016? Cate blocuri au fost realitate domnule Baluță în cursul anului 2016 din cele propuse?

    • Daniel Băluță says:

     Bună ziua! Până în acest moment au fost reabilitate 58 de blocuri, 16 sunt încă în lucru, iar alte 44 de imobile sunt în faza de proiectare tehnică.

 10. RODICA says:

  BUNA ZIUA ! IN LISTA INITIALA DE 150 BLOCURI CE TREBUIAU REABILITATE IN TOAMNA ANULUI 2016, BLOCUL A4 SIN STR. ARGESELU SE GASESTE LA POZITIA NR. 116. PE LISTA INTERACTIVA DE LA SFARSIT DE AN 2016 ACEST IMOBIL NU MAI APARE NICI IN LUCRU, NICI LA STADIU DE PROIECT. SA INTELEGEM CA AU FOST DOAR PROMISIUNI DESARTE INAINTE DE ALEGERILE LOCALE??? CEI DIN PRIMARIE SUSTIN CA NU AU TREABA CU LISTE DE PE BLOGURI, ETC….. VA ROG CLARIFICARE SITUATIE REABILITARE BL. A4, STR. ARGESELU NR. 3, DL. PRIMAR. MULTUMESC ANTICIPAT.

 11. octavian says:

  Domnule Primar,

  Dupa ce publicati o lista cu blocuri care vor urma sa fie reabiliate acum trimiteri scrisori ca daca mai vrem trebuie sa plătim 40% din valoare.
  Bl.145 str. Panselelor nr.4.

  Sunteti de toata jena…

  Totusi cred ca sunteti dator cu niste explicati.

 12. Monica says:

  Ati anulat tot prin HCLS4 nr.57/19.12.2016 ca sa aveti timp sa mai furati? Sau asteptati cotizatii?? Spuneti unde sa cotizam ca doar asa merg lucrurile in Romania. Ati promis marea cu sarea in campanie, ca blocurile vor fi luate in ordinea depunerii dosarelor, iar acum o luam de la zero. De ce? Va bateti joc de noi. Ma voi ocupa pe cont propriu de reabilarea portiunii mele si sper sa nu indrazneasca nimeni sa-mi strice izolatia pentru ca nu este conforma cu nu stiu ce norme. Faceti domnule ceva cu angajatii pe care il conduceti, faceti lucrurile sa mearga bine si repede. Angajati domule oameni capabili, nu unii care o lalaie pe banii nostri.

 13. Cornel says:

  Buna ziua,
  Poate aduceti la zi harta aceasta este foarte, foarte interesanta si uitila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daniel Baluta