Sportivi care ne fac mândri: Naționala de Rugby a României a câștigat WRNC

125 de ani de la moartea lui Mihail Kogălniceanu
June 20, 2016
Am dispus continuarea măsurilor anticaniculă în Sectorul 4
June 22, 2016

Sportivi care ne fac mândri: Naționala de Rugby a României a câștigat WRNC

Toți am rămas cu un gust amar în urma meciului România – Albania, partidă care a și pecetluit soarta reprezentantivei noastre naționale de fotbal în cadrul EURO 2016. Vor veni, sper eu, și vremuri mai bune pentru fotbalul românesc. Până atunci, nu înseamnă că nu avem cu ce să ne mândrim. Ba, dimpotrivă, atât timp cât nu ne limităm la fotbal, pentru că sportul înseamnă mult mai mult.

O știre care a fost oarecum trecută cu vederea este succesul remarcabil al “stejarilor”, Naționala de Rugby a României. Echipa noastră a învins, sâmbătă, cu 20-8 (10-0) reprezentativa Argentina XV, în meciul final al ultimei etape a turneului World Rugby Nations Cup (WRNC) 2016, ediția a XI-a. În urma înfruntării, care a avut loc pe Stadionul Național “Arcul de Triumf” din București, stejarii au reușit nu doar să se impună detașat, ci și să păstreze trofeul competiției din 2015.

Îi felicit din tot sufletul pe sportivii noștri și le doresc cât mai multe victorii!

2 Comments

 1. andrei says:

  Felicitari! mi-ar placea sa auzim mai des vorbindu-se despre ei si in presa.

 2. Misu says:

  D’un Wikipedia:
  The 2016 World Rugby Cup of Nations is the eleventh edition of the international rugby union tournament, created by World Rugby (formerly IRB). As with the previous nine tournaments, the competition is taking place in the Stadionul Naţional de Rugby in Bucharest, Romania.

  Due to Georgia’s tour of the Pacific Islands in June, the World Rugby Tbilisi Cup will not take place. Instead, the tournament features six teams split in two pools of three, where the three European teams play the other three teams.[1] This format was last used in 2012.
  Echipele prezente au fost:
  Argentina XV – un fel de selecționata a diviziei B.
  Emerging Italy – idem
  Namibia
  România
  Spania
  Uruguay
  Toate “puteri” de prim ordin ale Rugbyului mondial.
  Domnu’ Baluta, pe vremea când la fotbal câștigam CCE si naționala juca de la egal la egal cu marile echipe ale vremii, ruigbiștii cu frunza de stejar jucau de la egal la egal (aproape) cu Noua Zeelanda si învingeau Franța. Erau invitați in fiecare an, pentru meciuri test, de echipele turneului celor 5 națiuni si eram desemnați ca o posibila a șasea națiune a turneului.
  Nu folosește nimănui sa ne mințim singuri! Ruigby-ul e in aceeași situație mizera in care se găsește tot (sau aproape tot) sportul românesc…
  Iar de vina nu sunt marțienii ci nou toți! Suntem vinovați ca am acceptat sa ajungă aici.
  Valabil pentru multe, multe alte lucruri… Recunosc ca e mult mai comoditate dai vina pe alții. Din păcate nu rezolva nimic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *