Protestez public față de dezinteresul PMB pentru Pasajul Rutier Piața Sudului

Am afirmat și susținut, în repetate rânduri, faptul că infernul de la pasajul rutier din zona Piața Sudului trebuie să înceteze. Măsurile urgente sunt obligatorii pentru soluționarea acestei probleme, și m-am zbătut în repetate rânduri să contribui în acest sens. Alături de colegii mei de la Primăria Sectorului 4, am gândit și elaborat eventuale soluții care pot să remedieze problema groaznică a traficului din zonă.

La începutul acestei luni, mai exact în data de 3 februarie a.c., ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire a tuturor actorilor implicați în demararea acestui proiect de infrastructură, însă… surpriză! Reprezentanții Primăriei Capitalei au hotărât să anuleze ședința, fără vreun argument concret și în afara vreunui eveniment iminent care ar fi făcut desfășurarea întâlnirii imposibilă. Dezgustul față de această atitudine se amplifică cu atât mai mult cu cât termenul limită impus pentru finalizarea lucrărilor din zonă a fost cu mult depășit.

Neglijența ne costă, pe noi, locuitorii Sectorului 4, dar și pe ceilalți bucureșteni nevoiți să suporte infernul din traficul de la Piața Sudului. Ne costă timp și nervi.

Mă revolt. Și cum să nu mă revolt când știu că, în vreme ce eu mă străduiesc să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru a facilita deblocarea traficului din zonă, aflu că Primăria Capitalei aprobă reducerea numărului de benzi de ciruclație de la 3 la 2, dinspre Văcărești înspre Piața Sudului? Timpul de staționare la semafor va crește cu cel puți 30%, din cauza acestei nefericite decizii.

Parcă nu era de ajuns toată situația inimaginabilă din zonă, toate frustrăile și toți nervii consumați ai locuitorilor Sectorului 4. Astăzi, am aflat și că pe șantier, nu mai există materie primă pentru continuarea lucrărilor; iată cum devine evident faptul că nici noul termen de finalizare nu va fi respectat: în aceste condiții, este imposibil ca lucrările să fie gata până la 30 iunie, așa cum se preconizează.

Mă aflu în fața unei situații care nu îmi permite nimic altceva decât să protestez în mod public față de lipsa de interes și neglijența Municipalității în vederea soluționării acestei probleme, care aduce un enorm disconfort locuitorilor Sectorului 4!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daniel Baluta