În 19 februarie, școlile din Sectorul 4 îl omagiază pe Constantin Brâncuși

Cum ne afectează conducerea administrativă a Capitalei
February 16, 2016
Protestez public față de dezinteresul PMB pentru Pasajul Rutier Piața Sudului
February 17, 2016

În 19 februarie, școlile din Sectorul 4 îl omagiază pe Constantin Brâncuși

Întotdeauna am considerat că marile nume care constituie identitatea culturală a României trebuie prețuite și celebrate. Societatea și tinerii devin din ce în ce mai puțin interesați de aceste aspecte, și este trist. Este trist pentru că ne pierdem pe noi înșine ca națiune, ca valori și ca elemente definitorii. De aceea, consider că unul dintre rolurile principale ale educației, în momentul de față, este să se ducă mai departe pasiunea pentru cultură și să păstreze vie amintirea celor mai mari nume ale culturii și artei românești.

Pentru că în data de 19 februarie a acestui an se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, am făcut demersurile necesare pentru a-l omagia: astfel, în baza legii 305/2015, în data de 19 februarie 2016, toate școlile din Sectorul 4 vor dedica o oră bine-cunoscutului om de artă și cultură Constantin Brâncuși. Cele 50 de minute vor fi altfel decât orele obișnuite din programul elevilor, întrucât aceștia vor afla detalii relevante despre viața, opera și personalitatea marelui Brâncuși, într-o manieră creativă și o atmosferă destinsă.

Mulțumesc Inspectoratului Școlar al Sectorului 4 pentru susținerea oferită în acest demers, și sper din suflet ca, în 19 februarie, pe buzele tuturor elevilor din Sectorul 4 să fie numele marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *