Perioada acordării ajutoarelor pentru plata chiriei celor evacuați în urma retrocedărilor, prelungită la doi ani prin Hotărâre de Consiliu Local

Sectorul 4 poate deveni un adevărat motor cultural al Capitalei
October 26, 2016
Clarificări privind relocarea arborilor plantați pe Șoseaua Berceni
November 3, 2016

Perioada acordării ajutoarelor pentru plata chiriei celor evacuați în urma retrocedărilor, prelungită la doi ani prin Hotărâre de Consiliu Local

În ședința de Consiliu Local de joi s-a votat, în unanimitate, o Hotărâre de Consiliu pe care o consider foarte importantă. Mă refer la aprobarea proiectului de Hotărâre pe care l-am inițiat și care prevede acordarea de ajutoare de urgență pentru persoanele și familiile care se află în situații deosebite.

O serie de categorii defavorizate de locuitori din Sectorul 4 vor beneficia astfel de ajutoare bănești din partea Primăriei Sectorului 4, dar vreau să mă refer în primul rând la două situații aparte. Este vorba despre persoanele evacuate din locuințele retrocedate, pentru care consilierii Sector 4 au votat prelungirea acordării ajutorului de urgență (reprezentând până la 75% din chirie), de la un an la doi ani, dar și despre oferirea ajutorului de urgență familiilor sau persoanelor care au venituri reduse, în scopul achiziționării de rechizite școlare, manuale, îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente sportive, necesare copiilor pentru activitățile de învățământ.

Aș mai dori să precizez Hotărârea adoptată în ședința de Consiliu din data de 27 octombrie mai prevede și reconfigurarea modului în care este abordată oferirea de ajutoare sociale în Sectorul 4. Astfel, pentru obținerea ajutoarelor de urgență beneficiarii vor trebui să efectueze 24 de ore de muncă în folosul comunitații, ca măsură de stimulare a reintegrării sociale dar și profesionale.

Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor mei consilieri pentru colaborarea excelentă și pentru votul acordat acestei Hotărâri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *