Clarificări privind relocarea arborilor plantați pe Șoseaua Berceni

Având în vedere că foarte mulți locuitori ai sectorului 4 mă întreabă ce se întâmplă cu arborii de pe Șoseaua Berceni și de ce aceștia sunt scoși de către lucrătorii Admnistrației Domeniului Public Sector 4, cred că o serie de precizări sunt binevenite pentru a lămuri lucrurile.

În primul rând, copacii nu sunt tăiați, așa cum o parte dintre dumneavoastră mi-ați scris în mesaje postate pe pagina mea de Facebook. Arborii sunt relocați din motive bine întemeiate. Acțiunea are scopul de a salva copacii de pe tronsonul Apărătorii Patriei-Piața Sudului, sădiți deasupra tunelului de metrou al Magistralei M2 (Berceni-Pipera). După cum puteți vedea și în imaginile alăturate, copacii s-au înclinat și reprezintă un pericol pentru traficul rutier, implicit pentru cetățeni. Acest lucru se întâmplă pentru că tunelul de metrou este construit foarte aproape de suprafață, iar solul care se află deasupra plăcii de beton are o adâncime de maximum 30 de cm și nu permite dezvoltarea normală a rădăcinilor copacilor.

arbori-relocati

Ceea ce doresc să mai clarific este și că, până acum, au fost relocați 39 de arbori, acest lucru însemnând că ei au fost replantați în mai multe locații din Sectorul 4, iar acțiunea va continua.

Pentru mai multe detalii vă rog să lecturați comunicatul de presă al Primăriei Sector 4.

2 Comments

 1. Bogdan says:

  Dl Primar
  Existenta placii de beton la 30 cm de suprafata reprezinta fie greseala de tipar fie atentat la siguranta cetateanului. Deoarece daca intre placa de metrou si strada sunt 30 cm la trecerea unui vehicol de peste 10 T totul s-ar duce naibii. Drept urmare fie cei care v-au informat au gresit, fie la urmatorul tir care trece pe acolo mur cu totii.
  Eu cred ca ar fi indicat sa facem o proba: iesim cu o sapa si vedem daca dam de placa. Sau cu un burghiu de 45 cm dam o gaura si teoretic ar trebui sa ajungem la placa.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! V-am răspuns la întrebare pe adresa de e-mail. Aveți acolo atașată o imagine pe care de altfel am postat-o si pe facebook la un comentariu similar al altui cititor. O zi bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *