La sfârşit de an se fac bilanţuri. Se trage linie. Prefigurăm viitorul

Dragi cetăţeni ai Sectorului 4,

După 6 luni împreună, vă prezint calendarul anului 2017.

În primele șase luni ale mandatului de primar al sectorului 4, pe care mi l-ați încredințat în data de 5 iunie, am continuat proiectele începute ca primar interimar. Primele măsuri luate fac parte dintr-un plan strategic multi-anual. Aşa cum am promis, am demarat acțiunea de reabilitare termică a blocurilor, program reluat după patru ani de stagnare. Până în acest moment, au fost reabilitate 26 de blocuri, 32 sunt încă în lucru, iar alte 125 de imobile sunt în faza de proiectare tehnică. În plus, pentru alte 160 a început procedura de expertizare tehnică. Finanțarea este deja asigurată printr-un credit de la Banca Europeană de Investiții și, mai nou, și prin Programul Operațional Regional.

Am anulat un contract-cadru de 300 de milioane de lei, bani care s-ar fi dus doar pe tunsul ierbii din sector. Sumele economisite se vor regăsi într-o infrastructură adaptată nevoilor actuale. În sectorul nostru au fost reabilitate șapte artere rutiere: Emil Racoviță, Șerban-Vodă, Lânăriei, Drumul Găzarului, Reșița, Aleea Târgului, Olimpului.

Eterna problemă a lipsei locurilor de parcare are ACUM soluția potrivită: parcările modulare supraetajate. Prima astfel de parcare de tip park&ride, deasupra căreia vor funcționa, ca în vest, terenuri de sport, VA FI CONSTRUITĂ ÎN PRIMĂVARĂ, ÎN ZONA PIAȚA SUDULUI. Alte trei parcări de mari dimensiuni, plus alte zece mai mici, vor avea destinația de parcări de reședință.

Vom investi pentru prima oară bani în infrastructura medicală. Împreună cu Asociația Colectiv GTG 3010 și  Spitalul Sf. Ioan, vom construi PRIMA MATERNITATE din sectorul 4. Ştim că mulţi dintre semenii noştri nu-şi permit să meargă la spitale private. De asemenea, vom demara lucrările de construire a primei POLICLINICI SOCIALE a sectorului 4. Pe lângă policlinică vor funcţiona: o creşă, o grădiniță și o parcare de 600 de locuri. Ea se va construi în Grădina de Sud a SC ADP Sector 4.

Investim în siguranţa cetăţenilor. AM REORGANIZAT POLIȚIA LOCALĂ A SECTORULUI 4. Conform sondajului “Avangarde” din vară, peste jumătate (54%) dintre locuitorii sectorului 4 se simt în siguranță acasă și pe stradă. În plus, indicii infracționalității au scăzut cu peste 30%, tranformând sectorul 4 într-unul dintre cele mai sigure din Capitală.

Curăţenie, securitate socială, sănătate, reabilitare termică a blocurilor, străzi fără gropi sunt doar câteva dintre punctele strategice de dezvoltare a Sectorului 4 pentru următorii patru ani.  Fie ca anul care vine să ne dea putere!

Sărbători fericite alături de cei dragi!

Daniel Băluță,

Primarul Sectorului 4

2 Comments

  1. Matei Mihaela says:

    Ok.a-ti asfaltat strazile dar cand trasati si trecerile de pietoni.S-au au fost facute pentri ca a fost campanie electorala???????

    • Daniel Băluță says:

      Bună ziua! Atât trecerile pentru pietoni, cât și parcările vor fi trasate imediat ce vremea va permite acest lucru. Altfel, ar fi pierdere de bani să le facem acum și într-o lună sau două să se șteargă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *