Am inaugurat astăzi programul de intervenție timpurie și terapie specifică individuală pentru copiii cu autism

Am avut onoarea de a participa, astăzi, la lansarea unui nou parteneriat public-privat în Sectorul 4, parteneriat care vizează oferirea de ajutor copiilor cu autism.

Este vorba despre lansarea parteneriatului dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 și Asociaţia Help Autism, care s-a materializat astăzi prin deschiderea centrului de intervenție timpurie și terapie specifică individuală pentru copilul cu autism, prin intermediul căruia se va asigura terapie gratuită a copiilor cu autism, cu vârsta de până la 4 ani, de pe raza sectorului 4.

Centrul funcționează în subordinea DGASPC Sector 4, iar 20 de copii diagnosticaţi cu autism, provenind din familii nevoiaşe, vor beneficia de servicii gratuite pentru recuperarea întârzierilor în dezvoltare.

Lansarea acestui parteneriat reprezintă și un mesaj de solidaritate a noastră, a autorităților si societății, față de problemele pe care acești copii le întâmpină și un semnal pe care vrem să îl tragem cu scopul de a trezi conștiințe și a face mai mult pentru a ajuta semenii noștri care au probleme reale.

inaugurare-2

inaugurare-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *