50 de dispensere pentru posesorii de câini vor fi instalate în Sectorul 4

Nu de puține ori, de când ocup funcția de Primar Interimar, s-a întâmplat să aduceți insistent în atenția mea problema posesorilor de câini care nu strâng mizeria produsă de către propriile animale de companie în spațiile publice. Pe cât de deranjantă este această situație, pe atât de dificil este de rezovlat de către Primăria Sectorului 4. De ce?

Pentru că respectul față de cei din jur, față de comunitate și de mediul înconjurător este o chestiune de educație. Am insistat de multe ori și voi face din nou acest lucru asupra faptului că, deși îndrăgim animalele, trebuie să respectăm drepturile celor din jur și să nu tratăm spațiile publice drept toalete pentru căței. Igiena și sănătatea noastră contează în primul rând. De aceea, pentru ca această problemă să fie rezolvată, este nevoie în primul și în primul rând de bunăvoința și înțelegerea posesorilor de câini, care trebuie să fie conștienți de disconfortul pe care îl provoacă întregii comunități prin neglijența de care dau dovadă.

Drept măsură care poate să susțină ameliorarea acestei probleme, Primăria Sectorului 4 va instala un număr de aproximativ 50 de dispensere cu pungi igienice pentru resturile animalelor de companie. Fac apel, cu această ocazie, către toți concetățenii mei care au un animal de companie să profite de instalarea lor pentru a remedia o problemă deranjantă pentru întreaga comunitate.

În caz contrat, Poliția Locală va amenda posesorii de câini cu amenzi în valaore de 100 de lei, conform Hotărârii de Consiliu General 120/2010.

 

4 Comments

 1. elena says:

  Va multumesc din suflet ca instalati aceste dispensare sanitare pentru posesorii de caini. Desi nu mi se pare normal sa cheltuiti bani pentru aceste dispensare totusi este necesar pentru ca majoritatea posesorilor de caini sunt de o nesimtire crasa si nu strang dupa caini ceea ce mi se pare foarte urat si scarbos. Sper ca in urma initiativei dvs situatia sa se schimbe pentru ca nu mai putem continua asa.

 2. dan says:

  Eu unul nu sunt de acord sa cheltuiti bani pentru aceste dispensare sanitare pentru posesorii de caini. Ar trebui sa fie amendati drastic ca nu strang mizeria dupa animalele lor de companie, pentru ca la urma urmei ce fac ei se numeste lipsa de educatie.

 3. Gore says:

  Domnule primar pe aleea lamotesti nu sunt locuri destinate posesorilor cu animale,drept dovada parcarile din aceasta zona sunt pline de dejectii de animale.Va rugam sa luati masuri in acest sens ,deoarece toti cei care venim noaptea de la seviciu cu masina ,
  suntem obligati sa calcam mereu in mizeria lasata de caini stapinilor ,care nu doresc sa stranga, precizand ca nu este nici o lege sa le interzica accesul cu cani in parcarile din spatele si fata blocuror.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am notat aspectele semnalate de dumneavoastră și cu siguranță vom lua măsuri. Însă, chiar și în lipsa unui loc special amenajat, cetățenii care iși plimbă câinii prin zonă și nu strâng dejecțiile animalelor nu au nicio scuză care să justifice lipsa bunului simț. Am făcut apel de nenumărate ori și încă insist asupra acestui lucru, ca oamenii să curățe dejecțiile, pentru că, înainte de toate, este vorba de sănătatea tuturor celor care stau acolo. Din păcate, realitatea ne demonstrează că oamenii nu reacționează la altceva, în afară de sancțiuni. Și vom da sancțiuni, dacă altfel nu se poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *