10 kilometri de piste pentru biciclete vor fi amenajate în Sectorul 4

V-am invitat în acest weekend la ediția 2016 a Festivalului SkirtBike, iar acum revin cu câteva impresii și fotografii de la eveniment.

Am fost foarte încântat de ideea de a deschide parada doamnelor și domnișoarelor pe bicicletă tocmai datorită faptului că atât eu, cât și familia mea, suntem susținători ai utilizării mijloacelor alternative de transport în comun. Înlocuirea treptată a automobilelor cu bicicletele are multiple beneficii, dintre care amintesc doar beneficiile pe care mișcarea le are pentru sănătate și mult mai puțină poluare.

În aglomerația urbană a Capitalei, aerul curat este o binecuvântare și o necesitate. Iar pentru cetățeni, preocuparea pentru un organism sănătos trebuie să devină o regulă generală. Mulți dintre oameni încă nu sesizează importanța micșării pentru sănătate, iar eu, în acest context, profit de statutul meu de medic primar pentru a insista asupra ideii că sportul este esențial pentru o viață sănătoasă și lungă.

În acest sens, vreau să vă informez că intenționez ca în mandatul meu să amenajăm 10 kilometri de piste pentru biciclete, în principalele parcuri din Sectorul 4. Tinerii din sectorul nostru, în special, au nevoie de astfel de soluții, care se adresează oricărui cetățean ce își dorește să își petreacă timpul liber prin mișcare, sau chiar să renunțe la automobil în favoarea mersului pe bicicletă.

Imagini de la Festivalul SkirtBike din Parcul Lumea Copiilor, puteți regăsi aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1281019798593573.1073741878.214526045242959&type=3

 

 

 

2 Comments

  1. lucian says:

    Aveti tot respectul nostru al celor care preferam un stil de viata sanatos pentru proiectul cu amenajarea pistelor pentru biciclisti.

  2. diana says:

    Ma bucur sa aud ca doriti sa amenajati piste pentru biciclisti pentru ca astfel incurajati tinerii sa faca mai mult sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *