Școlile vor primi în această săptămână sumele aferente burselor pe luna mai

Foarte mulți dintre dumneavoastră m-ați întrebat ce se întâmplă cu bursele școlare acordate elevilor cu rezultate excelente la învățătură sau altor categorii de elevi.

Sunt în măsură acum să vă informez că, în cursul acestei săptămâni, vor fi puse la dispoziția unităților de învățământ sumele necesare pentru luna mai.

Și țin să vă precizez că, în scurt timp, vă voi anunța și data când vor intra școlile în posesia sumelor aferente lunii iunie.

Nu în ultimul rând, trebuie să știți că întârzierile au fost cauzate de anumite situații de ordin tehnic.

20 Comments

 1. Galina Prica says:

  Dar banii pt cei ce au fost in comisiile de vot canx se vor da? Initial s-a spus ca in 10 zile lucratoare, dar …. ca de obicei tot amanari.

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Începând de mâine. Vă rog să urmăriți pagina mea de facebook, pentru că voi reveni astăzi cu un anunț clar. Vă mulțumesc!

 2. ionela says:

  ma bucur sa aud asta ca asteptam de ceva timp bursele copiilor.

 3. John says:

  Buna ziua,

  ne puteti mentiona care este modalitatea de acordare (baza legala) a burselor pentru rezultate deosebite si daca acestea se acorda copiilor din clasele 0-4?

  Multumesc!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Puteți obține aceste detalii de la conducerea unităților de învățământ.

   • John says:

    Stimate domnule Primar,
    raspunsul Dvs. este specific functionarilor din administratia locala. Acelasi stil ca atunci cand mergi sa ceri o informatie concreta si esti pasat si trimis la ghiseul urmator. Ati incercat cumva sa obtineti asemenea informatii ca sa-mi dati mie acest sfat? V-ati intrebat mama, daca si cum ofera asemenea informatii parintilor? Suntem sufficient de inteligenti sa cautam Hotararile Consiliului Local al S4 ca sa vedem cuantumul si tipul acestor burse doar ca legislatia vorbeste despre rezultate exceptionale nu si despre clasele in care se acorda aceste “stimulente”. Daca se acorda si claselor 0-4, cum se cuantifica aceste rezultate exceptionale? Cine le cuantifica si de ce nu sunt publice? Probabil ca ar fi trebuit sa va puneti si Dvs. aceasta intrebare, ca parinte al unui copil care banuiesc ca invata la o scoala de stat, din sectorul 4 iar daca n-ati facut-o, iata ca v-am oferit ceva cu care puteti iesi in fata, ca ati rezolvat in primele luni de mandate – se numeste transparenta si comunicare – si e tot pe banii nostri, ai platitorilor de taxe si impozite din sector.
    Mult succes domnule Primar!

    P.S. Poate va plimbati putin prin sector, sambata si duminica si verificati cam cum functioneaza “ligheanul”, adica asa numitul strand care creaza un discomfort cetatenilor din vecinatatea acestuia, atat dpdv al zgomotului cat si al masinilor parcate peste tot (inclusive pe locurile pentru care Dvs. incasati taxe); poate verificati autorizatiile acestui asa zis strand; poate verificati daca respecta normele in domeniu, privind sanatatea publica; poate va puneti intrebari cine si cum a dobandit acest strand si cum isi permite sa-l tina inchis 9 luni pe an si sa-l deschida doar 3; cat si din ce plateste chiria acestui strand, in cazul in care plateste – sau poate ca stiti deja si ma veti indruma sa depun o sesizare in acest sens, organelor abilitate…

    Multumim domnule Primar!

 4. Andreea says:

  Frumos ar fi sa le dati pe amandoua o data. Si mai si iunie sa nu facem 100 de drumuri la scoala. Multumesc

 5. MARIA says:

  Domnule primar elevii de clasa a XII cand primesc restul de bani pentru bursele de studiu??

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am spus și cu alte ocazii și am și scris la mine pe blog faptul că sumele aferente lunii mai au fost deja transmise către unitățile de învățământ. Pentru luna iunie voi anunța data în scurt timp.

 6. Anca says:

  Sectorul 4 este singurul din Bucuresti care nu are gradinite deschise pe perioada verii.
  Care este motivul?
  Considerati ca locuitorii sectorului 4 isi pot permite sa-si duca copiii la gradinite particulare?

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Am explicat și cu alte ocazii faptul că decizia de a menține deschisă sau a închide o grădiniță aparține în exclusivitate Consiliului Profesoral și Consiliului de părinți al fiecarei instituții de învățământ în parte. Eu, ca primar al sectorului 4 am anunțat din timp că avem fondurile necesare plății cu ora a profesorilor care vor să muncească în perioada de vacanță școlară, însă datele centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Sector 4 arată faptul că toate gradinițele au decis să fie închise în această perioadă.

 7. PAUL says:

  Domnul primar eu primesc bursa de studiu, am primit 6 milioane in mai , restul de bani la clasa a XII cand mai vin ? Se acorda si pe luna iulie?

 8. Jurubita Rodica says:

  Buna ziua!As dori si eu sa stiu cand se vor da bursele pe luna mai si iunie scolii 308?
  Multumesc frumos!

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Așa cum am mai spus, pe luna mai sumele aferente au fost deja virate școlilor. Legat de luna iunie, voi reveni cu un anunț cât de curând.

 9. Maria says:

  Domnule Primar clasa a XII foloseste card pentru burse de fiecare data cand nu se baga bani ni se ia cate 30 de lei nu e corect sa pierdem 1 milion pentru ca bursa se baga in 3 transe. ..

 10. PAUL says:

  Da , nici mie nu mi se pare corect semestrul I , mai putin cu un milion acum semestrul II iar un milion deja 2 milioane pana acum nu s-a mai intamplat asa .

 11. avram roxana says:

  Buna ziua,
  cand se dau bursele? ca nu am primit nimic…..

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Sumele aferente lunilor mai (diferențele) și iunie au fot trimise de săptămâna trecută în conturile școlilor. Până miercuri ar trebui să fiți chemați la școala pentru a ridica sumele.

 12. Jurubita rodica says:

  Buna ziua,cand se dau bursele? pe semestru2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *