Primăria Sectorului 4, cu ajutorul Telekom Romania, aduce tehnologia inteligentă în parcul “Orășelul Copiilor”

O poveste despre Mărțișorul lui Tudor Arghezi
March 1, 2016
Începând de luni deschidem rute alternative pentru bucureștenii care tranzitează Piața Sudului
March 2, 2016

Primăria Sectorului 4, cu ajutorul Telekom Romania, aduce tehnologia inteligentă în parcul “Orășelul Copiilor”

Digitalizarea spațiului urban este motivată de dezvoltările sociale, economice, ecologice și tehnologice la care asistăm. Aceste schimbări includ, pe termen lung, provocări foarte ambițioase și concrete, precum creșterea urbanizării și modificări demografice, alături de planuri de viitor pentru problemele întâmpinate de diverse comunități. Drumul către un Oraș inteligent trebuie să fie înțeles ca un complex de interacțiuni ale intereselor și obiectivelor cetățenilor, stakeholder-ilor, instituțiilor și companiilor locale prin intermediul soluțiilor IT&C.

Astăzi, într-un spațiu de câteva hectare coabitează câteva zeci sau chiar sute de mii de oameni. Iar pentru ca o comunitate să ajungă la bunăstare, este nevoie de perspective ambițioase și de curajul de a alege și apoi de a implementa cele mai bune soluții.

Primăria Sectorului 4 a făcut primul pas în acest sens, prin semnarea unui parteneriat cu Telekom Romania. Astfel, parcul “Orășelul Copiilor” din Sectorul 4 al Municipiului București a fost spațiul recomandat de Telekom Romania pentru implementarea, în cadrul unui proiect-pilot, a unor tehnologii inteligente inovatoare, care vin în sprijinul cetățenilor. Aceștia se vor putea bucura de beneficiile unui spațiu relaxant și conectat la tehnologie. Implementarea proiectului-pilot, dezvoltat de Telekom Romania împreună cu partenerul tehnologic Cisco, va fi finalizată în primăvara acestui an, și va plasa sectorul 4 pe harta Europei digitale.

Mă bucură foarte mult faptul că Telekom Romania, parte a grupului german Deutsche Telekom, a ales un parc din Sectorul 4 pentru pilotarea unei astfel de tehnologii. Asta înseamnă că locuitorii sectorului au șansa de a se bucura de beneficiile unui prim stadiu de dezvoltare a unui oraș inteligent. Acest parteneriat este un proiect pentru viitor, care sunt convins că va aduce orașele din întreaga lume la un alt nivel de dezvoltare.

O altă soluție oferită de Telekom Romania spre testare Primăriei Sectorului 4 este cea de monitorizare a 40 de mașini ale poliției locale. Soluția de tip machine-to-machine (M2M) constă în instalarea unui echipament de tip GPS tracking care transmite prin intermediul unor SIM-uri 3G, în mod securizat, informații despre poziția în timp real a autovehiculelor și eventuale alerte ale echipajelor de poliție. În dispeceratul specializat sunt urmărite echipajele respective prin intermediul unei interfețe grafice pe care este afișată harta sectorului. Beneficiul imediat al acestei soluții va consta în îmbunătățirea securității și siguranței cetățenilor.

 

1 Comment

  1. florin says:

    Acest proiect este extrem de important si toti locuitorii sectorului 4 ar trebui sa fie mandri ca aici a fost pilotat pentru prima data si ca vom fi primii beneficiari ai unui proiect atat de grandios. Din pacate nu toata lumea apreciaza asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *