Fac un apel către cetăţeni să își rezolve problemele ce țin de siguranţa proprietăților. Indiferența poate ucide

Câteva precizări legate de incidentele cauzate de vântul puternic
November 13, 2016
Tehnologia asistivă – un pas spre incluziunea persoanelor cu dizabilități
November 16, 2016

Fac un apel către cetăţeni să își rezolve problemele ce țin de siguranţa proprietăților. Indiferența poate ucide

Două balcoane de pe şoseaua Giurgiului s-au prăbuşit azi. Doar o minune a făcut ca prin preajmă să nu treacă nimeni. Pur şi simplu am avut noroc. Norocul nu merge ca ulciorul spart de două ori la apă. E timpul să ne responsabilizăm cu toţii acţiunile şi să respectăm legile statului român.

În calitate de primar al sectorului 4, am făcut toate demersurile posibile la Ministerul Dezvoltării şi al Fondurilor Europene pentru a obţine bani pentru anveloparea cât mai multor blocuri. Acest lucru nu este însă suficient. Fiecare trebuie să înţeleagă că – dincolo de prevederile legale – Legea 153/2001, există o responsabilitate civică a fiecăruia dintre noi. Problemele proprietăţilor private sunt rezolvate oriunde în lume de către proprietari. Nu e normal ca altcineva să ne repare propria gospodărie, să ne măture în faţa casei, să ne ridice zăpada, să ne ia gunoiul pentru care – fie vorba doar între noi – mulţi nici nu plătesc. Indiferenţa poate ucide. Ne facem treaba sau plecăm din comunitate.

Trebuie să înţelegem că nu există un om care să rezolve singur toate problemele. Legile impun drepturi, dar şi responsabilităţi.

Fac un nou apel către cetăţeni să-şi rezolve toate aspectele ce țin de siguranţă, ce ţin de propria persoană sau a altora din preajmă, dovedind – în acelaşi timp – respect faţă de sine şi faţă de noi ceilalţi.

fatada2

5 Comments

 1. Dana Caraion says:

  Vad si un bloc reabilitat…pai aici vad ca a cazut strict anvelopa – firma de reabilitare e reasponsabila ar trebui facuta plangere la Parchet, daca treceau oameni, erau morti.

 2. corina says:

  Dar despre blocurile noi care se construiesc in sect. 4 fara a respecta nici o norma de siguranta, cu bani putini si materiale ieftine si Primaria le elibereaza avizul de constructie ce puteti spune ?

 3. Sandescu Florita says:

  D-le Primar, sunt situatii in care doar proprietarul nu poate face reparatiile singur, ci impreuna cu asociatia de proprietari.Ce poate face acesta cand asociatia ramane indolenta , lipsita de responsabilitate?
  De exemplu; pe B-dul Unirii 27,bloc 15, scara 2, toate logiile de pe partea din spate sunt deteriorate (crapate, cu bucati lipsa, care au cazut,din fericire fara victime ). De aproximativ 4 ani, am insistat la persoana care ocupa functia de presedinta a asociatiei de proprietari(Campeanu Victoria) sa procedeze la repararea acestora. Rezultatul? a chemat pe cineva (nu stiu pe cine), care a dat cu glet si apoi cu var ; ulterior,am intrebat-o de ce nu a consolidat aceste logii, mi-a raspuns ca a facut-o, ca a pus sarma (poate in decont, ca in realitate nu a facut acest lucru,fapt ce poate fi verificat foarte simplu). De asemenea, intrarile in imobil sunt deteriorate, denivelate, cu fisuri la baza imobilului, generand accidente grave si infiltratii la fundatia cladirii.
  Ce se poate face in acest caz, cui sa ne adresam cand asociatia de proprietari este ,,stat in stat” iar autoritatile locale nu-si indeplinesc sarcinile din fisa postului? Nu ne trimiteti in instante !
  Cred ca aveti in subordine un departament care sa poata rezolva aceste probleme

  • Daniel Băluță says:

   Bună ziua! Aveți posibilitatea să convocați adunarea generală pentru a vă alege o nouă conducere, poate mai implicată, a asociației de proprietari. Dacă întâmpinați probleme, puteți solicita și ajutorul serviciului nostru care ține legătura cu asociațiile de proprietari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *