Demarăm o noua serie de proiecte alături de Crucea Roșie Sector 4

Am avut onoarea de a primi, în această dimineață, vizita unei delegații de la Crucea Roșie Sector 4, inclusiv de a-i întâmpina pe cei 6 membri care vor reprezenta România la manifestarea din Solferino, Italia, organizată în memoria evenimentelor care au condus la înființarea la nivel mondial a Mișcării de Cruce Roșie.

Manifestarea memorială la care vor participa și reprezentanții Crucea Roșie Sector 4, va reconstitui, în mod simbolic, traseul urmat în 1859 de către salvatorii care au purtat răniții pe câmpul de luptă de la Solferino către cel mai apropiat post medical, acțiune care l-a inspirat pe Henry Dunant să înființeze Crucea Roșie. Nu mai trebuie să vă spun că îi respect enorm pe acești oameni care au redefinit conceptul de voluntariat și care, prin proiectele umanitare desfășurate, au schimbat incredibil de multe vieți și au oferit speranță acolo unde ea nu mai exista.

În perspectiva participării la manifestările din Italia, le-am dăruit membrilor delegației tricouri inscripționate cu tematica evenimentului de la Solferino și un steag purtând emblemele Crucii Roșii Sector 4 și Consiliului Local Sector 4.

Aș dori să subliniez un aspect foarte important. Colaborarea dintre Primăria Sectorului 4 și Crucea Roșie Sector 4 este una reală, concretizată printr-o serie de proiecte, dintre care amintesc organizarea de cursuri de prim ajutor destinate elevilor din Sectorul 4, odată cu începerea noului an școlar. De asemenea, în cadrul întâlnirii de astăzi am discutat cu reprezentații Crucea Roșie Sector 4 și înființarea Serviciilor de Ambulanță Socială și Ambulanță pe bicicletă, ambele destinate intervenției rapide în sprijinul vârstnicilor singuri.

În același timp, mă bucur să vă anunț că activitatea Clubului Seniorilor din Sectorul 4 va fi reorganizată. În plus, susțin implicarea concretă a administrației locale pentru demararea unor proiecte precum “o masă caldă pe zi”, program dedicat semenilor noștri aflați în dificultate, și consider necesară înființarea unui așezământ de protecție în regim de urgență tip “Mama și Copilul”, cât și a unui centru destinat consilierii femeilor – victime ale violenței domestice.

Delegația a fost condusă de Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Societății Naționale de Cruce Roșie, de Venera Vasiliu, Director Filiala Sector 4 și Iulian Andrei Bobîrnea, reprezentant al tineretului în Comitetul de Direcție al Crucii Roșii.

3 Comments

  1. lucian says:

    Felicitari pentru aceasta initiativa si speram ca va vor urma exemplul cat mai multi primari.

  2. maria says:

    Imi place mult ca va implicati in tot felul de proiecte care vizeaza sanatatea cetatenilor.

  3. oana says:

    Ar fi foarte frumos din partea dvs daca ati reusi sa concretizati aceste proiecte prin care sa ajutati atat de multa lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *