Am dispus și demarat controale de amploare în piețele din Sectorul 4

Toate mașinile abandonate pe raza Sectorului 4 vor fi ridicate
August 3, 2016
Controale de amploare şi în pieţele Străduinţei şi Norilor
August 8, 2016

Am dispus și demarat controale de amploare în piețele din Sectorul 4

În această dimineață, Primăria Sectorului 4 a efectuat o amplă acțiune de control în piețele din sector, iar verifiări similare au avut loc și zilele trecute. Așa cum am menționat de nenumărate ori, asigurarea unui comerț corect, curat și civilizat este una dintre prioritățile mele.

Controlul din această dimineață din Piața Sudului este doar unul dintr-o serie de astfel de verificări care vizează eliminarea comerțului ambulant, respectarea curățeniei pe domeniul public, a normelor privind siguranța în construcții, dar și a celor de igienă alimentară în unitățile specifice.

Înainte de vă detalia rezultatele controalelor vreau să vă precizez că la verificări au participat reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, sprijiniți de 100 de politiști locali, inspectori ai serviciilor Comercial și Disciplina în Construcții și reprezentanți ai Biroului Corp Control Administrația Piețelor.

Demararea acestor ample acțiuni de control înseamnă că nu voi permite ca în Sectorul 4 să se mai manifeste astfel de comportamente din partea celor care nu vor să respecte legea, care păcălesc clienții și, de multe ori, pun în pericol sănătatea consumatorilor prin produsele pe care le comercializează.

În urma acțiunilor de astăzi din Piața Sudului, au fost controlați 38 de producători agricoli și 41 de agenți economici, iar inspectorii au descoperit mai multe nereguli, dintre care amintesc aici lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor, lipsa acordului de funcționare și a datelor de identificare, nerespectarea condițiilor de depozitare, lipsa etichetării produselor și lipsa traducerii în limba română a informațiilor. Toate aceste nereguli au fost sancționate cu amenzi totale în valoare de 80.900 de lei. De asemenea, verificările au dus la confiscarea a aproape 830 de kilograme de legume și fructe și la retragerea de la vânzare a unor produse nealimentare care prezentau diverse abateri de la norme. Nu în ultimul rând vă inormez că a fost deciză oprirea definitivă de la comercializare a unor importante cantități de produse din carne. Vreau să precizez că aceste informații sunt preliminare și că voi reveni asupra subiectului cu date noi. Așa cum am spus și mai sus, verificările din piețele agroalimentare din Sectorul 4 vor continua și în perioada următoare.control 2colaj1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *